Ako zabrániť bábätku, aby sa odstavilo od dojčenia?
Mam skoro 8 mesacneho synceka, ktoreho som do 6 mesiacov vylucne kojila. Nemali sme s tym ziadny problem, pekne papkal a ukazkovo priberal. Od ukonceneho 6 mesiaca som ho zacala prikrmovat jednou nemliecnou davkou denne. Teraz mame 8 mesiacov a tuhu stravu papame 4 krat denne. Neprejeda sa, nedavam mu nejake velke porcie. Odkedy ho prikrmujem odmieta mi cez den materske mliecko :o( Snazim sa mu ho ponukat co najcastejsie ale vobec o to nema cez den zaujem :o(Pije jedine vecer pred spanim a v noci. Aj ked napriklad dnes vecer vypil velmi malo :o( Akoby sa sam chcel postupne odstavit :o( Da sa tomu nejako zabranit? Alebo ho mam nechat nech sa sam odstavi? No ja by som ho chcela kojit co najdlhsie. Prosim, mate s tym niekto skusenosti?
pipatko verim, ze ta to mrzi, ale nemyslim si, ze sa tomu da zabranit. Moj maly sa odstavil sam v 15tich mesiacoch, ked vecer zaspal skor ako si stihol 2x cucnut a rano uz bolo vsetko ostatne zaujimavejsie nez mama a mliecko. Ja by som este kojila, ale nebolo koho. U nas bol este problem v tom, ze nechcel ziadne ine "nahradne" mlieko. Jedol len jogurty, syry, pil acidko. Myslim, ze kym pije MM aspon v noci, tak je to v poriadku. Jednoducho nema vyznam dieta k niecomu nutit, podla mna to mava skor opacny efekt. Ale drzim palce 😉
nemusi ist o skutocne odstavovanie, ale skor o kojaci strajk...skus uplne najst tiche a nerusene miesto, ziadne hlasy, ziadne rusenie clenov rodiny...pocas dojcenia, utisovat, skusit opat, zmenit polohu, kontakt tvare s tvarou...skus vzdy hned po zobudeni, ale uplne hned aj po dennom spanku, dietatko je velmi citlive vtedy a ono potrebuje este objatie, maznanie, vtedy skor prijme dojcenie...tento strajk nie je prekazkou dalsieho dojcenia...skor hladat zladenie v tych chvilkach a tiez to moze velmi rychlo pominut , ako to prislo
Mam taku istu skusenost a neviem, co dalej... :(
tu je o tom krasny clanok, strana 6-7. pre zvacsenie kliknite priamo na clanok. http://www.dojcenie.eu/2011/11/casopis/

Ja by som ho nenechala odstavit sa, este je malicky. Casto by som ponukala, hlavne vtedy, ked je sanca, ze si da (asi sama najlepsie vies). A v 8 mesiacoch mi pridu 4 nemliecne davky aj tak vela.
Moja mladsia mala take obdobie, ked prestavala javit zaujem o mm vo veku cosi vyse roka, ale potom sa nastastie zase chytila a potiahli sme dva a pol roka. 🙂