icon

Ako zabrániť bábätku, aby sa odstavilo od dojčenia?

pipatko
12. sep 2010

Mam skoro 8 mesacneho synceka, ktoreho som do 6 mesiacov vylucne kojila. Nemali sme s tym ziadny problem, pekne papkal a ukazkovo priberal. Od ukonceneho 6 mesiaca som ho zacala prikrmovat jednou nemliecnou davkou denne. Teraz mame 8 mesiacov a tuhu stravu papame 4 krat denne. Neprejeda sa, nedavam mu nejake velke porcie. Odkedy ho prikrmujem odmieta mi cez den materske mliecko :o( Snazim sa mu ho ponukat co najcastejsie ale vobec o to nema cez den zaujem :o(Pije jedine vecer pred spanim a v noci. Aj ked napriklad dnes vecer vypil velmi malo :o( Akoby sa sam chcel postupne odstavit :o( Da sa tomu nejako zabranit? Alebo ho mam nechat nech sa sam odstavi? No ja by som ho chcela kojit co najdlhsie. Prosim, mate s tym niekto skusenosti?

zitaje
12. sep 2010

Ja by som ho nenechala odstavit sa, este je malicky. Casto by som ponukala, hlavne vtedy, ked je sanca, ze si da (asi sama najlepsie vies). A v 8 mesiacoch mi pridu 4 nemliecne davky aj tak vela.
Moja mladsia mala take obdobie, ked prestavala javit zaujem o mm vo veku cosi vyse roka, ale potom sa nastastie zase chytila a potiahli sme dva a pol roka. 🙂

kisska
12. sep 2010

pipatko verim, ze ta to mrzi, ale nemyslim si, ze sa tomu da zabranit. Moj maly sa odstavil sam v 15tich mesiacoch, ked vecer zaspal skor ako si stihol 2x cucnut a rano uz bolo vsetko ostatne zaujimavejsie nez mama a mliecko. Ja by som este kojila, ale nebolo koho. U nas bol este problem v tom, ze nechcel ziadne ine "nahradne" mlieko. Jedol len jogurty, syry, pil acidko. Myslim, ze kym pije MM aspon v noci, tak je to v poriadku. Jednoducho nema vyznam dieta k niecomu nutit, podla mna to mava skor opacny efekt. Ale drzim palce 😉

fem
12. sep 2010

nemusi ist o skutocne odstavovanie, ale skor o kojaci strajk...skus uplne najst tiche a nerusene miesto, ziadne hlasy, ziadne rusenie clenov rodiny...pocas dojcenia, utisovat, skusit opat, zmenit polohu, kontakt tvare s tvarou...skus vzdy hned po zobudeni, ale uplne hned aj po dennom spanku, dietatko je velmi citlive vtedy a ono potrebuje este objatie, maznanie, vtedy skor prijme dojcenie...tento strajk nie je prekazkou dalsieho dojcenia...skor hladat zladenie v tych chvilkach a tiez to moze velmi rychlo pominut , ako to prislo

misumich
17. nov 2011

Mam taku istu skusenost a neviem, co dalej... :(

seva
17. nov 2011

tu je o tom krasny clanok, strana 6-7. pre zvacsenie kliknite priamo na clanok. http://www.dojcenie.eu/2011/11/casopis/