Ako zabrániť bábätku hrýzť počas dojčenia?
Malá ma pred týždňom kusla prvýkrát do bradavky. Googlila som nejaké tipy čo ako ďalej ale nič nepomohlo. Ona buď kukne na mňa a zasmeje sa a ja schovam a potom len plače plače plače. Další krát to len kusne odtiahne sa a začne plakať…už normálne počas dojčenia čakám kedy to zas spraví…a to ma len dva spodné zuby asi tak 2-3 mesiace a doteraz to nespravila. Jedine čo som so všimla že jej idu vrchné zúbky ale ešte nemá prerezané…poraďte baby prosím ako ste to vy riešili
@ina2405 ďakujem pekne skúsim
Ja som to urobila nechtiac, lebo však bolesť 😆 chúďatko sa vtedy rozplakal...ale asi to pomohlo.
To dieťa to nerobí naschvál, aby ti ublížilo. Obzvlášť, keď sa tlačia zúbky, tak si dieťa musí zvyknúť na ten nový stav. Aj samo sebe do tých rozdráždených ďasien ubližuje, ale postupne si zvykne na prítomnosť zubov a bude lepšie.
Tym ze ju bolia dasienka a asi ani nema ten cit v zubkoch taky... rovnako ju to boli a to ze si "omylom"kusne zas... aj babo chce cas. Ja som ale vzdy vybrala prsnik. A bud nedala-ak sa dojcilo dlhsie. Alebo pockala s tym ze-nononooooo.
Zrovna aj nasej idu teraz dalsie zubky a par dni dozadu ma pohryzla ☹
Ja som skrikla, vyhresila a odisla z miestnosti. Po 2-3 razoch prestala hryzt.
Je to individualne, ale vacsinou som hned dala prst do jeho pusy, vybrala prsnik a prestala dojcit. Po case sa naucili nekusat, lebo to bolo stale len take obdobie a nebolo to naschval.
Najmensi bol citlivy a ked som zjojkla, tak mi potom par dni normalne ze odmietal prsnik...a to mal tusim okolo 9-10mes.
Ďakujem pekne dám jej čas, budem skúšať vyberať, dúfam že keď jej vyjdú zúbky to bude lepšie ak teda nezačne úplne hrýzť 🤣…vyhrešiť 10m babo mi príde nonsens ale to je každého štýl

Ja som zjajkla od bolesti a zľakol sa vždy veľmi. Prestal to robiť. Tiež mu vtedy išiel horný zub, ako prvý. Dolné ešte nemá. Dúfam, že to nebude zas robiť.