icon

Ako zastaviť kontaktné dojčenie detí?

Včera o 00:15

Ahojte, mam 6 mesacneho plne dojceneho syna, ktory velmi dozaduje kontaktne dojcenie a v podstate kazdych 50min/hodinu si potrebuje si pocuckat. Maly za dva mesiace nastupuje do jasli a chcela som zacat odsavat, avsak z toho cuckania som taka “vykojena” ze nevladzem nic odsat. Skusala som predlzovat intervaly avsak maly tak strasne zacne revat, ze napr v noci ked je to castejsie budi starsiu dceru. Mate nejake rady co robit?

deedol
Včera o 00:20

nebola som v tvojej situacii, tak mozno poradim blbost, ale su zeny, ktore sice koja, ale nevedia nic odsat. asi by som to riesila tak, ze by som neodsavala a v jasliach by mal UM a potom, ked budete spolu, nech sa normalne koji. tvorba mlieka by sa tomu mala postupne prisposobit.

andreakotesova
Včera o 03:57
@deedol

nebola som v tvojej situacii, tak mozno poradim blbost, ale su zeny, ktore sice koja, ale nevedia nic odsat. asi by som to riesila tak, ze by som neodsavala a v jasliach by mal UM a potom, ked budete spolu, nech sa normalne koji. tvorba mlieka by sa tomu mala postupne prisposobit.

@deedol ja som bola ten prípad, ktorý nič neodsal, ale mlieka mal veľa. Prsia by mi strelili za ten čas, co by bolo dieta v jasliach, ak by som s nimi nič neurobila (nedojcila, neosdala) 😁😅

a0
Včera o 05:45

@anonym_autor a je to nutné ho odstaviť? Však sa vráti z jaslí si aspoň pri tebe oddýchne a nadojčí sa 🙂. Nerobila by som teraz také radikálne zmeny.

anonym_61345a
Včera o 06:41

@anonym_autor ja osobne by som sa na nič vopred nepripravovala, to aj tak nevieš ako dopadne, keď ho dáš do jaslí, v práci odsaješ. A uvidíš, či sa časom odstaví sám alebo sa ti upraví tvorba mlieka, že nebudeš musieť v práci odsávať. Kašli na to teraz, nechaj ho ešte nech cucá kedy chce, užite si posledné mesiace a nestresuj vopred.

anonym_7f69e1
Včera o 06:43

Ja som to mala podobne. Dcéra bola doma často s mojou mamou kým som chodila na skúšky. Ja som kojila, mama jej dávala UM. Skúšala som aj oddávať ale bolo to otravné. Dcéra si rýchlo zvykla že keď som doma ja tak sa kojí, keď je doma niekto iný tak má fľašu s UM.

autor
Včera o 06:56

Nechcem ho odstavit, pri dvere som to tiez tak mala, nastupovala som do prave po pol roku od jej narodenia a dva mesiace som vydrzala odsavat, v 8mich mesiacoch sa sama odstavila. Ale dveru sme od natodenia uvili aj na flasku a daval jej muz. Teraz sa realnebojim, ze maly nezberie flasku a bude z toho este viac stresovany, preto som c hv ela uz teraz zacat striedat, ale neda sa mi odsat - ani na to nebavi ☹️

anonym_735633
Včera o 07:28

Musíš ísť do práce? Nemôžeš pracovať z domu, alebo ešte chvíľu vôbec nepracovať? Koľko hodín budeš v práci? Možno zatiaľ by som brala len polovičný úväzok.