icon

Ako zlepšiť pohodlie pri spoločnom spaní s dojčaťom?

frida1990
Dnes o 10:27

Spoločné spanie - problém zaspať
Ahojte. Téma spoločné spanie. Mám 12 a pol týždňového synčeka, je plne dojčený. V noci sa maličký kojí v posteli v ľahu na boku. Vždy som si to tak predstavovala, že to budem mať ako iné ženy, že len tam budem ležať na boku s prsníkom von, on sa obslúži, napapá sa a ja si budem počas toho pokojne spať. Realita je taká, že mu treba prsník pridržiavať, v noci papá dosť dlho a potom veľmi dlho ešte dudluje, aby sa douspal, a to mu hocikedy prso vypadne a musím mu ho stále naspäť dávať a držať. Celé toto trvá aj 1,5-2 hod počas ktorých nespím. Keď už pustí prso, fajne spinká a ja by som mohla tiež zaspať, už sa mi nedá lebo celé telo ma bolí v tej jednej pozícii. Som zvyknutá spávať schúlená v klbku, ale to pri spoločnom spaní nehrozí. Buď si ho teda nechám u seba takto na boku v objatí a nespím, alebo čakám ešte nejaký čas, kým bude mať spánok poriadne hlboký a budem ho môcť preložiť do postieľky, ktorú mám prirazenú k našej posteli. Takto ale s každým kojením strácam aj 2 hodiny času a z jeho 10 hodinového nočného spánku ja mám vždy sotva 5 hodín, čo je škoda lebo spinká krásne a ja z toho absolutne nič nemám, neviem z toho spánku pre seba nič vyťažiť. Polohu mám tak ako kážu, panva posunutá dozadu, jeho nôžky pri mojom lone, bruško opreté o moje brucho, jednu ruku mám vystretú pod hlavou, druhú pozdĺž tela no toto je pre mňa na spanie tak extrémne nepohodlná pozícia, že úplne nechápem, ako takto môže niekto vedieť zaspať a spať celú noc. Tie čo praktizujete spoločné spanie, máte nejaké vychytávky v tomto smere?

anonym_82b147
Dnes o 10:31

Ja som spávala s oboma deťmi, “sami” sa obslúžili až niekedy okolo 9-12m. Dovtedy som im prsník musela pridržať, meniť polohy pri dojčení atď. len teda, ja som bola v štádiu únavy, že som zaspala kľudne počas dojčenia 😅 a o 5h spánku som mohla tak jedine snívať. Keďže moje deti sa obe budili v priemere 7x za noc.

biba_18
Dnes o 10:34

tak napríklad mne táto pozícia vôbec nevadí ... naučila som sa pri dieťati, ja som spávala na chrbte najradšej...
takže čo? buď budeš spať v polohe v ktorej spať môžeš hneď - alebo nespať a čakať kým môžeš spať v polohe v ktorej chceš ...
a ešte - musíš ho naozaj prekladať? nemôže byť s tebou na posteli?

anonym_1a7609
Dnes o 10:39

fúú . bábo ti spinká krásne dlho - môj sa budil každé 2 hod. na papanie - a ty z toho máš dosť málo. vyskúšaj len troška posunuť na posteli aby si mala pre seba troška väčšie pohodlíčko a mohla zaspať.
moje som od mala naučila že som preložila a vôbec to nevadilo. uži si to ešte, lebo príde separačná úzkosť a to je iný level. Okolo 8 m.

prabinka
Dnes o 10:41

Presne, spinkáva ti dlho, to si váž. A asi by som vyskúšala to, že by som ho teda neprekladala vôbec. Veď čo je na tom, že bude s tebou spať v posteli? Normálna vec, robila som to tak isto.

anonym_cf3709
Dnes o 10:41

Pride mi, ze si to privelmi komplikujes. Nemusis mat presne taku polohu, aku kazu. Najdi si taku polohu, aby to vyhovovalo vam obom. Prsnik musis pridrziavat? Daj mu z toho horneho - toho, co je hore, ked si na boku - gravitacia zapracuje a nemusis ho pridrziavat. Ked dieta zaspi a odpoji sa od prsnika, nemusis ho prekladat naspat. Ale nemusis s nim spat v objati, mozes sa kludne aj otocit od neho na druhu stranu. Neboj, nezalahnes ho.

cibinka18
Dnes o 11:34

ked mu prsnik vypadne z pusy, zobudi sa? ak nie, nechaj tak, cez den sa tiez nedojci hodinu v kuse ci ano? ak si zvykne na dudlanie v noci, tak sa nevyspite neskor obaja, teraz zaspava jednoduchsie, ako ked bude vacsi, ak sa nevyspis pri nom, tak ho prekladaj do postielky, alebo priraz postielku k posteli a dojci na tej strane a potom dieta len odsunies do postielky