Ako zlepšiť prisávanie bábätka pre dojčenie?
Ahojte. Prosím poraďte mi, ako docieliť otvorenie väčších ust u bábätka. Snažím sa vystihnúť moment keď ma otvorené najväčšie ústa, ale aj tak ich akoby v poslednej chvíli zatvorí a spodná pera nieje pekne "vysunutá" vonku, ale vtiahnutá dnu.
Navyše mám dosť veľkú otvorenú ranu na bradavke, ktorá sa nehoji. Pravdepodobne aj zo zlého prisavania.
Laktačnu poradkyňu som mala doma, ale nic sa na prisávani nezmenilo.
Ďakujem
@lauruska_sumienka snažím sa tu peru otočiť, ale ide to veľmi ťažko ...
ked bola u vas laktacna pozerala uzdicku pod jazykom? lebo ako pise katka, pokial prisatie bude zle, tak sa stav bude zhorsovat.
ak prva laktacna nepomohla, skus si zavolat druhu (podla recenzii,odporucani znamych, v lokalnej skupine). na tu prvu v klude napis recenziu nech ma vedenie spatnu vazbu. lebo laktacna by mala najst konkretny problem/y a ukazat a naucit ta ako ich riesit.
jasne netreba cakat ze po jednej navsteve bude zrazu vsetko dokonale, lebo aj preucenie sa (teba aj dietatka) a ziskanie spravnej praxe na nove veci chvilku trva. ja viem ze to sialene boli a cim skor to poriesis, tym skor sa to zahoji (ano aj zranenia pri nespravnom prisati sa vedia pekne vyliecit pocas spravneho prisatia a bez obmedzovania)
@lauruska_sumienka dobry den,
Prikladam clanok o strihani uzdicky. Tiez sme davali strihat uzdicku ako mi LP odporucila a efekt to malo nulovy. Ale rozumiem,lebo v tych bolestiach skusi mamina vsetko, lebo kojit nechce prestat v ziadnom pripade.
@katka3500 akosi som nepochopila preco riesis kiss syndrom pri tomto pripade. chapem o com je osteodynamika ale pani nepisala zeby mala dieta s takym problemom.
aj sama autorka-terapeutka pisala o dietati s kiss syndromom. trochu tu miesas jablka s hruskami.
naviac nie je laktacna ako laktacna. poznam take co len pridu, cosi si zapisu,skasiruju a idu o "dum dal" ale aj take co aktivne riesia, vysvetluju a ucia.
prax ukazala ze jednou z moznosti zleho prisatia je uzdicka. a su laktacne a dr, ktori to vedia aj nevedia vysetrit. preto som odporucala laktacnu, ktora ma skusenosti a odporucania.
u vas to nemalo efekt- moznosti preco to nemalo efekt je kvantum. mohlo to byt automaticke odoslanie, ci nevedomost spravneho vysetrenia uzdicky, ci .... ja mozem vymyslat kvantum dovodov ale to je v tejto chvili irelevantne.
@lauruska_sumienka neriesim kiss syndrom ako taky, len som napisala pozitivnu skusenost co mne pomohla. Moje dieta nemalo kiss syndrom, iba zvacsene napatie pri jazylke a to ovplyvnovalo prisatie ako take. Po osetreni sa mi do par dni zahojili prsniky, dovtedy som uz bola zufala. Osteodynamika neriesi len kiss syndrom,ale aj take jemne odchylky...kebyze to viem skor,tak sa tak netrapim. A s tymi laktacnymi s vami suhlasim..tiez som si ich domov zavolala viac a teda niektore rady boli extremne..

vacsie otvorenie nedocielis, lebo toto sa uz deje, tam to chce uz len doopravit ten koniec-tu peru.
pri prikladani budes musiet byt rychlejsia nez babatko zatvori ustocka,tj dostat bradavku aj dvorec do pusinky. a pokial vidis ze sa zle prisalo, opatrne mu tu peru oprav prstom.