Aký je najvhodnejší spôsob odstavenia?
A, Zastavit tvorbu mliecka homeopatikmi alebo liekmi,a ked babo zisti,ze nic netecie,odstavi sa vlastne same.
B, Natriet si bradavky nejakou "gebuzinou" a dietatko zacne prso odmietat
C, Postupne znizovat dojcenie,aj napriek placu dietatka
D, Odstavit dieta zo dna na den aj napriek placu dietatka
Viem,ze najlepsie je,ked sa dieta odstavi same alebo ked uz rozumie,ked sa mu povie,ze mliecko nie je,no prosim vyberte z vybranych moznosti,dakujem 😀
Mno, z vlastnej skusenosti, zastavenie laktacie neznamena, ze sa dieta odstavi aj od prsnika. Ja tam uz nemam skoro nic, a dcerka pyta odusu. Je to pre nu upokojenie, pomojkanie. Tiez cakam az sa odstavi sama od seba.
To je vedecká otázka, alebo tvoja?.....Ako moze niekto dat odpoved na ABC , ved na vlastné dieťa nie je dotazníková metóda....
My sme v tom čase práveže bojovali a mali štrajk a išla som sa potrhať aby sme dojčili dalej.... kebyže mi plače za mliečkom bola by som štastná....a nie uvažovala o odstavení....
Ak je to tvoje vlastné dieťa a nie príloha k bakalárke...tak odpoved je že žiadna s tvojich možností nie je správna. Ak si sa rozhodla byť matkou tak buď ňou....
Pokial nie si závažne chorá a kojenie ti stav zhoršuje alebo dieťaťu...nie je nad čím uvažovať...
Teraz čítam že v krátkych správach sa pýtaš čo na nádchu 8 mes. dieťaťu.....???? Práve kojenie a potom morská voda...načo riešiš domáce recepty ked jeden vlastníš v prsníkoch...
vsetky odpovede maju svoje plus a minus. ty ako matka sama musis vediet, ktora cesta odstavenia je najmenej bolestiva, ci sa uz tyka o matku alebo o dieta. nenapisala si nam, ake je stare dieta. skoda ze je to len otazka a ze to nemozes doplnit.
a. tak ako to tu uz bolo pisane, moze sa Ti stat, ze dieta bude chciet aj prazdny prsnik. a pochybujem, ze lieky tak silno budu ucinkovat, ze aj ked nebudes odmietat a budes brat lieky, tak mliecko tam stale bude. urcite ho bude menej, ale nezmyzne asi uplne. ak by som sa mala rozhodnut medzi homeopatiou a chemiou, tak volim homeo.
b. nevolila by som tu cestu, kedze svoje dieta neklamem.
c. podla toho, kolko krat denne este kojis. asi by sa to dalo dobre zvladnut, ak to je uz len par krat denne. ja som to nezvladla, lebo moj syn je velky zavislak a aj prikrmy zle prijal a do dnes niekedy vynecha jedlo, lebo sa napije mlieka. a neda sa mi to odmietnut, ked tak velmi o cicik prosi
d. zalezi tiez, kolko este kojis. ak uz len 2-3 krat za den, tak by sa to dalo zvladnut. ak viacej tak mas pred sebou velmi tazku cestu a pravdepodobne budes potrebovat aj pomoc od ocka alebo babky. no pri tomto musis aj na svoje zdravie mysliet aby sa Ti nespravil zapal.
co som ale pozorovala, ze je lahsie odstavit dieta okolo prveho roka ako neskor, kedze neskor sa dieta vie aj same ponuknut, zacne rozpravat a je rozumnejsie.
Ja by som to riesila asi tak, ze by som dietatko zacala postupne ucit na flasku s UM, menej by som ho kojila a tym by sa znizovala aj tvorba MM...trva to urcity cas, ale z tvojich moznosti si fakt vybrat neviem 😕

vybrali sme si 🙂 čakáme na prirodzené ostavenie 🙂 všetko ostatné je pre nás krutý zásah 🙂