icon

Bolí ma pravý prsník

anaj44
2. aug 2017

dobrý den

chcela by som sa poradit
pravy prsnik ma boli teplotu nemam je horuci viac ako lavý je to zapal ? dakujem

dadka1005
2. aug 2017

V lekárni kúp burrov alkohol a urob si obklady prsníka 15 minút pred dojčením. Mliečko sa rozriedi a bábo ti z neho vytiahne mliečko. Veľa tekutín a ponúkaj častejšie boľavý prsník. Pomáha aj octanova masť. Keď to nebude prechádzať gynda predpise atb.

anaj44
autor
2. aug 2017

dakujem za radu

0silvia0
2. aug 2017

@anaj44 aj mne pomohla octanová masť, ale treba si ju priložiť na dlhšie, aj na celú noc a keď treba tak dlhšie pokiaľ zápal nepovolí. Mne vždy povolil a to som mala zápaly pravidelne.

sonia1712
2. aug 2017

Mne pomohli kapustove listy,do podprsenky na noc naskladať a večer som si boľavé miesto natrela slivkovým lekvárom 😀znie to síce čudne A neverila som tomu ale naozaj to pomohlo bez atb. Naše babky vedeli čo je dobré 😀😀

gondyo
2. aug 2017

masírovať prsník a teplé obklady,bolo by dobré,keby to bábatko vycuclo na prvý šup,prikladať aj cez bolesť...viem,že aj tvaroh pomôže,treba natierať prsníky

drobcek11
2. aug 2017

@anaj44 moze to byt zacinajuci zapal hlavne treba prsnik vyprazdnit ako stale aby sa zapal nezhorsil, takze babo kojit aj z toho prsnika, mala som pri prvej dcerke takych zapalov 8 cize viem co prezivas, mne nic na to nepomohlo den dva som mala neznesitelnu bolest a potom to pomaly mizlo ale bolelo to aj tyzden, niekolko krat som mala aj atb, a este-skontroluj si bradavku ci na nej nemas bielu bodku,ak ano treba ju prepichnut ihlou a nasledne priloz babo- Moze to byt iba upchaty mliekovod, vtedy pomaha teply obklad resp sprcha ak je to zapal studeny obklad

anaj44
autor
2. aug 2017

@0silvia0 ako aplikovat tu masť? stači na bolave miesto ci na cely prsnik vratane bardavky?

anaj44
autor
2. aug 2017

@drobcek11 dakujem aspon viem čo to je ide vik skusim sam lielčit podla rada ak nič tak pojdem ku dr asi gynekolog ze "/

anaj44
autor
2. aug 2017

@gondyo uf to ano boli radne zo zaciatku potom ok aj odsavacku pouzivam dakujem

anaj44
autor
2. aug 2017

@sonia1712 no kapustu mi manzel kupi po praci a ten lekvar to sa natrel celi prsnik aj bradavky? a priložil obusok nejaky či ako?

0silvia0
2. aug 2017

@anaj44 len na bolave miesto a prekryt igelitom, aj ked v tychto horucavach nic moc, ale hlavne urcite pomoze

pekkka
2. aug 2017

@anaj44 mne najviac pomohlo chladenie - chladive vankúšiky napr. avent. mala som 2 pary jeden sa chladil a jeden som nosila cely čas v podprde, pokiaľ nebol teplý. ( pred kojením vybrať, aby mliečko nebolo studené)neskor mi nepostačoval, lebo sa mi zápal robil už len ,, pod pazuchou". keďže som objemnejšia vankúšik neochladzoval celý prsník. Vtedy som dokúpila chladivé vložky, ktoré chladli aj podpazušie. značku teraz neviem. pochvaľujem si ich. prikladanie kapusty a chladenie inými vankúšikmi nebolo pohodlné. V prípade núdze pomôže aj kuchynská utierka navlhčená ( alebo nejaká látka, plienka, viskózová separačná vložka) a vložená na pár minút do mrazničky . Dá sa pekne ovinúť okolo prsníka a príjemne chladí.

lubka3232
2. aug 2017

aj ja som sa s tym teraz pasovala, mne to zacalo ako bolest prsnika a kratko po tom som zacala citit unavu ako pri chripke a postupne mi rastla teplota, davala som si obklady (biely alkohol trochu zohriaty a prilozit na prsnik, najlepsie casto obklad menit) toto som aplikovala aj cez den a do dvoch dni som mala uplne pokoj. na druhy den som uz nemala ani teplotu a podarilo sa mi to vybojovat bez atb. drzim palce!

anaj44
autor
3. aug 2017

@0silvia0 falatova som si just Cez den a vybehla mi teplota ked som dala sprchu teplota som znizila ale uz mast som radsej nedala. Ale am tak dakujem

anaj44
autor
3. aug 2017

@dadka1005 kym pride manzel z parace learn bola zavreta,😒

anaj44
autor
3. aug 2017

@sonia1712 tie list y si zazrak uz ma skoro nic neboli Cez den krmrnei z bolaveho plus odsavanie never list a u je to lepsie dakujem este gets vymyslt kedze manzel kup obrovsku kapusta co a boy 😔 mi asi kapustu jesť nemoEme ze

sonia1712
3. aug 2017

@anaj44 Prepáč nebola.som na koníkovi večer,dúfam, že nepríde rada neskoro,normálne som si natrela miesta kde boli hrcky,dala na to igelitové vrecko aby som všetko nepospinila A ľahla som si na gauč 😀potom som to umyla cca po dvoch hodinách a na noc strčila kapustove listy do najstaršej vytahanej podprsenky od činana A nechala tam

anaj44
autor
3. aug 2017

@sonia1712 nevadi dakujem zazehana rano listy boli navarene a bolesť fuč

dakujem všetkým za ochotu poradit