icon

Dlhé pauzy medzi dojčením

lesnajahodka
3. feb 2023

Ahojte. Mám druhé dieťatko( 4mesiace) ktoré je od narodenia iba kojene. Prvé som v podstate od začiatku musela aj prikrmovat, takže to bolo troška iné a nemám skúsenosť. Teraz malý vymýšľa, ok, štrajk. Lenže ten trvá už mesiac a ja už som na prášky 😩. Včera som už zo zúfalstva vytiahla mm z mrazničky a dala mu fľašu, ale absolútne žiadne záujem. Dnes som mu skúsila dať do fľaše um, ale tiež bez záujmu. Proste sa nakoji skoro stále iba v spánku/polospánku. Teraz však vstal a už je bez mlieka 4hodiny. Je možné, že proste nie je hladný? Tak dlho? Včera som mu rátala pocikane plienky tak mal ich 7.
Otázka znie. Máte mamky detičky, ktoré kojite a majú takéto dlhé prestávky? Všade vo fórach čítam iba na požiadanie, ale tento môj vymyšlak, stále jedol podľa hodiniek každé 2-3h. Neviem či za tým mám hľadať niečo iné a kontaktovať dr alebo to je ok. Každá rada cenná, ďakujem. 😭💕💕

hilda08
3. feb 2023

@lesnajahodka moj prvy pýtal asi tak každých 20 minut a bol vecne nespokojný, mrzuty, uplakaný, druhy pije tri krat do dna, ma deväť mesiacov, ked mal styri tak pil asi tak každé tri hodiny alebo aj 4, je spokojne kludne babatko, pokym priberá a je spokojny, to podla mna nie je problem..ale tak spomeň na najbližšej poradni pre istotu

deti95060810
3. feb 2023

daj bábo prevážiť na poradni... môžeš ísť aj s týmto konkr. problémom, nemusíš čakať na svoj termín poradne

jj298
Odpoveď bola odstránená
katinka4
3. feb 2023

@lesnajahodka asi ťa nepoteším ale to íste sa stalo mne s dcérkou, začalo to dlhými pauzami , po mesiaci dokonca úplne odmietanie ale ani z fľaše materské ani umelé mliečko . Prestala priberať a veľa spala , chodila som s ňou na prevážanie avšak váha jemne stúpala ( podľa tabuliek málo) ale podľa zastupujúcej lekárky u pediatra to nieje dôvod na paniku . Takže som postupne o materské mlieko prišla napriek mojej snahe udržať si ho . Nastal boj s fľašou a umelým mliekom . Kŕmila som rôznymi spôsobmi. Cez fľašu, hadičku , striekačkou ...len aby som do nej dostala aspoň 100 ml za 24 hodín. Takto to trvalo ďalší mesiac . Kým nezačala piť umelé mlieko. O pár mesiacov na poradni boli robené krvné testy a tam sa zistila chudokrvnosť. Ja som to aj tušila ale tá zastupujúca lekára nechcela robiť odber . Takže toto je moja zlá skúsenosť s dlhými pauzami v dojčení

lesnajahodka
autor
3. feb 2023

Ďakujem dievčatá za skúsenosti.
@katinka4 malemu kvôli kontrolnym odberom brali krv minulý týždeň a mal všetko v poriadku, tak hádam to nebude náš prípad. Ináč je malý pekný jedak, má už 7,5kg. Tak snáď ho to prejde skôr, ako mňa príjmu na psych. 🥴🥴🥴

marmm
4. feb 2023

staršia dcérka bola maličká a chudučká, chudokrvná od 6m (dojčená do 16m), potom do troch rokov som jej dávala umelé mlieko a chudokrvnosť pominula. Mladšia dcérka je zas buchtička, tiež výlučne dojčená. Má rok a jej spánok sa neustále menil. Spomínam si, že ešte pred 6m spávala niekedy aj 9 hodín vkuse (možno práve okolo 3-4m).
Hlavne nech bábätko prospieva. Pri najhoršom môže od 4m už príkrmy.

lesnajahodka
autor
4. feb 2023

@marmm no malý je tiež buchtoš, má 4m a 7,5kg(pôrodná 3,5). Každý deň je to iné, ale dobehuje to v noci, aspoň, že tak. Dnes si dal zas jednu dlhšiu 4,5h prestávku ale okrem toho jedol dobre. Ďakujem 💕

kp7333
4. feb 2023

@lesnajahodka a keby si mu cez den zacala davat riedke zeleninove prikrmy? a do nich trochu odstriekaneho mlieka pridavat? alebo chrumku pozuzlat, mozno by po nej vysmadol a ziadalo by sa mu pit.