Dlhší spánok bábätka a prestávky v dojčení: Riešiť ich?
Ahojte. Môj 2,5 mesačný synček máva prvý večerný spánok veľmi dlhý aj 5 hodín dakedy až 6 hodín (od 18:00 niekedy až do 23:00 či dokonca niekedy do 00:00). Keďže vôbec neodsávam (nebol na to nikdy dôvod), prsia majú niekedy dlhší prestoj. V realite to často vyzerá takto.
Okolo 18:00 sa začne kojiť z pravého prsníka, zaspí a spí aj do 23:30.
Následne o tej cca 23:30 ponúknem ľavý prsník. Zasa spánok.
Pravý prsník príde na radu zasa až okolo 3:00 a ľavý zas až okolo 6:00.
To znamená, že kým sa to vystrieda, jedno prso čaká aj 6 - 8 hodín, dokonca niekedy až 9 hodín, kým príde na radu a znova sa vyprázdni. Prsia mávam väčšinou kľudné, mäkké, tak neodsávam, neodstriekavam. Niekedy najmä v noci už sú prsia trocha viac naplnené ale aj tak neodstriekavam, lebo tento spánok je jediný čas, kedy si môžem nerušene pospať, tak ma ani nenápadne dávať si budík a oddávať.
Zároveň sa však bojím, aby to prsia nebrali ako signál, že treba znížiť tvorbu mlieka.
Cez deň máva tiež jeden taký dlhší spánok.v kočíku v trvaní cca 4 hodiny (väčšinou okolo obeda, cca 11:00-15:00), takže prsia tam tiež vredy čakajú, a následne od 18:00 ide ten dlhý večerný spánok.
Mám to nejako riešiť?
Malý priberá dobre, je spokojný, len máva večerné plače a niekedy sa na prsníku hnevá - odťahuje sa, vrtí sa, vydáva zvuky, a nikedy dokonca len zbadá prso a začne plakať.
@frida1990 ja si myslím, že pokiaľ sa ti neplnia prsia a nebolia ťa, tak odsávať nemusíš. Ako písala vyššie, ťa tvorba sa časom ustáli. Tie prsia proste vedia koľko majú pre tvoje bábätko tvoriť a nemyslím si, že by ti mlieko zmizlo len za to, že v noci nekojiš často. Cez deň ti ako papa?
Presne neboj sa. Keď bude piť veľa bude sa robiť viacej keď bude piť menej bude sa robiť menej. Plus keď začne byť teplejšie zas bude mat väčšiu chuť 🙂

@frida1990 Ono okolo 3mesiacov sa aj tak ustali tvorba mlieka.. moj napr.v tom.veku zvycajne prespal uz celu noc, nie vzdy sa zobudil a rano som mala kamenne prsniky a nevedela som sa dockat, kedy sa bude dojcit. Ale on nastastie cez den pytal.aj kazdu hodinu- dve. Okolo 3.m.prestala.nadprodukcia a uz som sa s tak tvrdymi prsami nebudila.