icon

Ako zvýšiť tvorbu mlieka pri dojčení?

kristinadurbakova
Dnes o 09:40

Zdravím,

Chcela by som sa poradiť nakoľko je toto prvýkrát čo dojčím. Máme doma 2-týždňové bábätko, ktoré je výlučne dojčené. V pôrodnici to bolo také kostrbaté, ale nakoniec sa nám dojčenie podarilo rozbehnúť. Momentálne sa strachujem či je mliečka dosť. Dojčíme sa pravidelne každé 2 alebo 3 hodiny a vždy keď cítim že niečo v prsníkoch ostalo tak odsavam. Momentálne mám pocit, že mám mlieka menej (ale možno to je len pocit) nakoľko je mala napapaná doslova za 5 minút a to čo odsajem je max 20ml ( z pravého prsníka to je este menej). Môže byt že zje z prsníka tak rýchlo postačujúce množstvo mlieka? Donedávna jej stačilo spapat z jedného prsníka a druhý som odsala. Teraz aj po dvoch hodinách neviem oddať z prsníka viac ako rych spomínaných 20ml. Ako podporím tvorbu mlieka? Prikladám, pravidelne dojčím aj odsavam a nič. Hádam som to dokázala zhrnúť nejako zrozumiteľne. 🙂 ďakujem za rady a myšlienky

anonym_d7e3f1
Dnes o 09:49

@kristinadurbakova príliš sa tým zaoberas, zbytočne sa stresujes. Ja som obe deti dojčila takmer do 2 rokov, ale neodsavala som si mlieko vôbec. Koľko dieťa vypije, toľko sa vytvorí. Syn bol hlados, dcéra zasa naopak, a vždy to bolo v pohode.

anonym_29a7c6
Dnes o 09:50

ked je napapana za 5 minut, tak mas mlieka dost a este aj tecie dobrym prudom. Keby si ho mala malo tak nevydrzi 2 - 3 hodiny

arah
Dnes o 10:08

Neboj máš dosť mlieka a načo odsavas? ja som odsavala keď ma prsia boleli keď vydrží 2-3 hodiny tak jej stačí to mlieko ja som kojila na vyžiadanie a kojila som do 2 rokov

andulka220989
Dnes o 10:15

Neodsavaj. Pri mladšej som síce odsavala, ale ona ako kojene dieťa prespala aj 5 hodín a moje prsia to nezvladali. Nakoniec som cca liter odsateho mlieka vyhodila. Lebo zasa som mala dosť z pŕs,tak netrebalo dávať fľašku.

januska12323
Dnes o 10:24

Načo odsávaš? Keby bolo mlieka málo bude dieťa hladné a prestane priberať.

luckajozko21
Dnes o 10:28

Tvorbu podporis tak, ze budes jest vyvazane jedlo (adekvatne mnozstvo) a pit dostatok tekutin. Velmi fajn su rozne polievky.

Ponuka = dopyt. Dieta si reguluje kolko mlieka potrebuje .. a presne tolko sa ho aj tvori a obsahuje presne to co to dieta potrebuje.
Odsavaj len ked mas naliate prsia. Nemusis za kazdym. Je to tak v poriadku. Robis to dobre a dieta je spokojne. Nie je hladne ak ti vydrzi spat 2-3hodiny. Neries a oddychuj 🙂

fok
Dnes o 13:44

Skúšku bylinky a veľa vody 🙂 ja som di dávala trio herb