icon

Dojčenie poraďte prosím

3. okt 2022

Ahojte mamičky prvy krat pekne klop klop kojim druhého syna. Prveho som nekojila. A chcem sa spýtať ze kolko nechavate na prsniku ? Lebo lekárka mi povedala ze nemam nechavat dlhšie ako 30minut ze si potom navykne na prso a ze si znicim bradavky. A laktacna mamila v lv pôrodnici povedala ze to je individuálne kolko je na prsniku (20 minut, 40minut) kludne aj dlhšie moze byt, tak som z toho magor. Vzdy chce byt len na prsniku ked sa zobudi a tak väčšinou chce zaspať. Ma 2tyzdne.
Za odpovede vopred moc ďakujem ❤️

danka56
3. okt 2022

Nesleduj hodiny ale dieťa. Ono ti dá najavo,kedy stačí.
Môže mu byť zima, niečo bolieť.. Bude sa kojiť dlhšie. Inokedy zas sa nakoji za päť minút.

autor
3. okt 2022

@danka56 lebo davno som si citila prazdne prso a on by stále chcel a pritom zaspaval 🙈

dada0902
3. okt 2022

Ja kojím kým nezaspí 🙂

danka56
3. okt 2022

Mala som aj ja také situácie pri dcérach, nechaj ho nech saje. Sanim sa tvorí mlieko.

sirka9
3. okt 2022

Ono sa hovorí, že najvýraznejších je prvých 10 minút. Ale ty musíš vidieť, či iba žužle alebo aj prehlta. Podľa toho som sa riadila ja kým som kojila. A ci prehltala 10 alebo 30 minút mi bolo jedno.

majlo1234
3. okt 2022

Pokial sa prisava dobre, s bradavkou ti nespravi nic, neboj. Nechaj ho kolko potrebuje. On bude spokojny a ty budes mat pokoj

lydiasabolova
3. okt 2022

dokým pravidelne prehĺta 🙂 neodporúčam ti uspávať na prsníku, i keď malý chce.. lebo keď ho potom preložíš do postieľky, zobudí sa ti do pár minút, lebo mu bude treba odgrgnúť.. (a to nehovorím o problémoch, ktoré by nastali, keď bude starší) ja mám tiež 2týždňovú dcérku a robím tak, že už keď začne veľa požužlávať a zaspávať na prsníku, dojčenie ukončujem, zdvihnem ju, nech si odgrgne a potom jej dám cumeľ a douspávam ju

veronika3110
3. okt 2022

aj mne povedali že áno, prikladať častejšie, ale tak, že pije a počuješ to...lebo ked si len tak dudká, že neťahá, tak to nemá žiaden význam ani na tvorbu mlieka ani na nič...
ďalej mi povedali, že max. tak 30 min z jedného prsníka (čo som robila aj tak len v pôrodnici) a doma to bolo max 10 minút a ked som videla že nepije ale baví sa, tak som už nedávala.. presne ako vraví @lydiasabolova

elizabet173
3. okt 2022

@lydiasabolova
@veronika3110 robila som to tak isto, ako píšete

autor
3. okt 2022

@lydiasabolova tak to uz aj ja robim ked vidím ze zaspava a taha stale sem tam a potom znova len spi tak som dala dudel a pokojne spal