Je nízke priberanie bábätka normálne? Skúsenosti a rady
Ahojte. Nasa mala ma 7 tyzdnov. Nakolko mala zltacku po narodeni, tak sme kupili vahu a vazime ju pravidelne. Priberala krasne cca 170g tyzdenne. No za poslednych 10 dni to bolo len cca 90g. Je plne dojcena. Myslite, ze to je normalne? Alebo mam navstivit pediatra ? Po narodeni vazila 3500g a teraz ma 4510g. Dakujem vam za skusenosti
Mozno ma rastovy spurt a narastla do vysky 🙂
Nestresuj sa uz tym, uz je dobre, zltacka presla, uz ste zdravi.
vobec to neries...a to ti pisem ako mama dietatka ktore nemalo ani 3kg ked sa narodil, pomalicky priberal, detska mu chcela pichat v roku rastovy hormon...a teraz ma 17rokov, 180cm, cca 70 kg...proste dokonale dieta
@simca401 este aby som ta upokojila, moje dieta sa narodilo ako 2,5 kilove, mal mega silnu zltacku, bol iba dojceny do dvoch rokov a dnes je odo mna o hlavu vyssi, ma 12 rokov.
Urcite by som v prvom rade odlozila vahu, zbytocne ta stresuje. Predpokladam, ze po narodeni nejakych 150/200 g dietatko schudlo takze prirastok 1200 g za 7 tyzdnov je uplne v pohode. A ak je babatko spokojne, ma dost pocikanych plienok tak nie je dovod na paniku.

Prestan dieta vazit, hned. Vahu vyhod. Dojci nadalej a vsetko bude v poriadku. Na poradnu isto chodite, pocuvaj pediatra a nevytvaraj si zbytocne konspiracie s gramami a vahou. Riesis hluposti.