icon

Je normálne dojčiť hladné dieťatko tak často?

18. nov 2023

Dievcata vsade citam ze babatko sa ma dojcit na poziadanie. Mam doma dvojtyzdnoveho chlapceka, praktizujem to tymto sposobom, dokonca dokrmujem, lebo nemam este dost mlieka po sekcii, no on je napriek tomu skoro kazdu hodinu hladny.. ak nahodou po napapani nezaspi. Je to ok ak si pyta takto castejsie?
Alebo Co robim nespravne?

mane01
18. nov 2023

To bude taky hladoš ako bol moj, tiez tak casto papal, a aj tak bol o chvilu hned hladny. Vecer som v teplej sprche dufala ze este nabehne mlieko, lebo nejak uz nebolo 😂… neboj, ono cim viac saje, tym viac sa bude tvorit aby bolo tak akurat… ale zo zaciatku je to boj, hlavne s takymito chlapakmi 😉… ja som mojho ani nedokrmovala.

pralinka25
18. nov 2023

ono to vobec nemusi byt vzdy ze je hladny. moze sa tak len upokojovat, mozno ta chce len citit, mozno ho boli brusko. citi iny nekomfort. materske mlieko si moze cuckat kolko chce ale ak dokrmujes tam si davaj pozor na mnozstvo aj rozostupy

juliacenc
18. nov 2023

Ano je to ok. Pokracuj ono sa to postupne ustali

lelelienka
18. nov 2023

Netvrdim ze to bude nutne tvoj pripad, ale u mna to ok nebolo, kazdy len hovoril, vyslovene tlacili, ze vydrzte, ono sa to rozbehne, ono to chce cas a podobne kecy. Nerozbehlo, ale babatko ako vymenene ked sa KONECNE normalne najedlo z prikrmu. Nepochopila som len jedno - naco som ho mala trapit hladom!? Revali sme obidvaja… Umele mlieko nie je jed, len to tato “kojaca sekta” ako som ich uz zo zlosti nazvala, niekedy nechape…🤷‍♀️

sasesoe
18. nov 2023

Zavolaj si laktacnu. Dokrmovanie moze byt paradoxne problem. Plac babatka nemusi byt len o hlade. Skus ho dat do satky/nosica a mat viac pri sebe. Al v posteli skin to skin. Hlavne vela casu s babom a ostatne veci neries - nechaj sa obskakovat al ries jedlo donaskou

rebrambora
18. nov 2023

Je to ok. Ja som takto dvoch naraz mala a ked chceli papat az kazdu hodinu, bola som stastna 😅 to prejde. Viem, ze je to stresujuce, ale robis to dobre.

alison11
18. nov 2023

Možno je len smädný skús dať feniklový čajík ten je tuším od 1dňa hipp granulovaný.Alebo možno chce len tvoju blízkosť cítiť tvoju vôňu,prípadne môže ísť o bolesť bruška z nafúknutých čriev,čo mávajú bábätká,moji mali tiež boľavé brušká koliky na to je fajn pupíkom masírovať,a ten feniklový čajík,prípadne Infacol kvapnúť pred kojením na jazyk má to pipetku na vrchnáčiku.

alison11
18. nov 2023

A ešte materské mlieko je aj na smäd čiže nemusí len jesť môže aj piť 🙂užívaj si to ja som zakaždým mala mladšieho na prsníku keď sa prebral aj po pol hodke zo začiatku.

moin2009
18. nov 2023

Áno je to ok, môj 2tyzdnovy chcel aj každú pol hodinu, časom sa to upravi

moin2009
18. nov 2023

Kojenie nie je len o jedení, novorodenec si tým reguluje teplotu a je to jeho bezpečný prístav

mooonika1975
18. nov 2023

Je to uplne ok, nemusi vždy papať, môže len chcieť byť s tebou. Aj moje jedli každú pol hodinu. Ale priberali ,tak bolo všetko ok . Narodili sa 4,5kg ,tak riadne cucali . 😀

vierkainka
18. nov 2023

S tym fenyklovym čajom ako ti tu radia trošku opatrne.Moze spôsobovať kŕče a najmä ten granulovany.Je viac možností,prečo stále pyta prsník.Bud je ozaj taký hladosko,alebo sa len potrebuje upokojiť....No asi ma teraz tuna ukamenuju🙈ale skus len tak pre pokus mu dať cumlík.Tak aspon zistis,ci je to kvôli hladu,alebo ten pocit kľudu.🙂Vela zdravíčka prajem 🙂

maryetta
18. nov 2023

Ono prsnik plni niekolko funkcii. Nielen hlad. Aj smed. Aj sa upokojuje. Ak chce zaspat.
Moj prvy bol nonstop na prsniku. Fakt ze nonstop. Cumel odmietal tak… sa upokojoval takto. Som sa smiala ze darmo-chlap. Dcerka tolko na prsniku nebola. A dalsi syn i ked bol casto on uz mal aj cumel takze to bola obrovska pomoc a ulava. Ze aspon na chvilku podudkal cumel a nie mna.
Neboj ono sa to ustali.
A ak tak casto aj papa je potrebne dokrmovat? Malo priberal?