icon

Jednotýždňové bábätko odsávam a dojčím cez klobúčik

babyttcirl
14. feb 2021

Dobry den,

Chcela by som sa opytat. Od stredy dojcim , ale ide to velmi tazko. Používam klobúčik a este potom odsavam a davam malemu. Raz za den som dala aj umelé. Kojim 8 x za den - okolo 60-70ml . Pijem čaje, matysaka, senovka a vsetko. .. co by ste mi poradili? Aby priberal? Lebo neviem ako tie tabuľky fungujú... v piatok mal 3690 g u pediatricka a dnes 3735 g . Je to ok? Toto kojenie je sila. Ako si v noci docerpavate energiu? Lebo ja to nedavam toto vstavanie furt. A este to je len tyzden.

mogaa
14. feb 2021

@babyttcirl je to ok, buď rada že priberá😉dojčenie sa postupne rozbehne, malého čo naviac prikladaj , po kojení daj ešte odsaté MM z flaše.....neboj, postupne sa kojenie rozbehne a flašu nebude treba.....skús dávať jedno kojenie jeden prsník, druhé kojenie druhý prsník....medzi kojením skús odsať a dať do flaše ak by bolo pri ďaľšom treba dokrmiť.....čím viac mlieka vydáš, tým viac sa dotvorí.....malinkého čo najviac prikladať koža na kožu

natbuc
14. feb 2021

@babyttcirl napis urcite do skupiny Laktacna poradna ..tam ti poradia najlepsie 🙂 a urcite by bolo fajn si zavolat laktacnu domov 😉 ale je dolezite cim skor vyhodit klobuciky aj flasu a len kojit a kojit ..prikladat, prikladat, prikladat ..snazit sa o najlepsie prisatie, striedat prsniky pri kazdom kojeni, byt nonstop v kontakte, vela sa nosit, spat spolu .. skus si prezriet stranku mamila.sk ..najdes tam vsetko co potrebujes 😊 kojenie je zrucnost, ktoru sa naucis len ked budes veeeela kojit .. drzim palce 🙂

natbuc
14. feb 2021

@mogaa naco je dobre davat po kojeni odsate z flase ?? Nechapem tuto radu ..

weronika171717
14. feb 2021

Kup si senovcku grecku kaspule a benedikt lekarsky sypany caj. Kapsule ber 3x3 tbl tabletky za den (ano pisu, ze 2, ale ja som tak brala a aj vela zien co poznam a vsetko bolo v poriadku) a potom postupne znizuj po 3 dnoch na 2x3 tbl denne. A caj pi 3x denne. Toto mi zachranilo styrikrat kojenie. Je to trochu financne nakladne, ale ci budes kupovat to UMELE mlieko ale toto, tak mas odpoved co sa oplati viac. A unava? Neboj si kratko po porode, casom sa to zlepsi. A ak ti ma poradit, cez den nepozeraj na neporiadok, radsej si s babatkom pospi a nacerpaj silu. Mne sa tiez nepacilo, ze som nemala vsetko tip top ale oplatilo sa, lebo bez spania cez den by som to asi nedala. A hlavne babatko prikladaj najcastejsie ako sa da. Drzim palce. ❤

zuzap33
14. feb 2021

@babyttcirl ja som mladšieho tiež kojila cez klobúčik. Bez prikrmov do 6 mesiaca

mamka1984
14. feb 2021

Presne ako píše @natbuc. Klobúčiky a fľašu čím skôr preč, veľa kontaktu, čo najčastejšie prikladať (kľudne nechať spinkať na prsníku), spoločný spánok a ak sa dá, dojčenie poležiačky. Senovka, benedikt, moringa a iné doplnky pomôžu, len ak budeš veľa dojčiť (dojčenie stimuluje tvorbu lepšie než odsávanie). Sú ženy, čo dlhodobo odsávajú alebo koja cez klobúčiky, len tých je málo, mnohé o mlieko práve preto prídu. Neriskovala by som to. Neboj, keď sa naučíte s bábom dojčiť, aj únava pominie. Ja som mala prvý mesiac strašný, malá sa neprisávala, bola na UM, ja som takmer nespala. Dnes si dojčenie neviem vynachváliť. V noci nikdy nevstávam, len si malú priviniem, ona sa prisaje a spíme ďalej... Držím palce 🙂

metuzalem
14. feb 2021

Prikladaj castejsie , aj v spanku/polospanku, ked dlhsie spi. Dobre je kojit poleziacky, lebo ju nemusis drzat a vydrží tak sat ovela dlhsie, budete viac pri sebe, preto je dobre ked babo spi s tebou na posteli. Klobucik ma nevýhody, ze sa tazsie babu cezen taha, znizuje tvorbu (mne po vysadeni klobucikov priberal viac), nemusis ho stale hladat a umyvat...

janulienka1103
14. feb 2021

My sme sa hádam aj dva mesiace trápili s kojenim, kojila som len cez klobúčiky lebo inak sa to nedalo, potom sa to už zlepšovalo. Ide o to nájsť si systém, každý ti bude radiť aké polohy, toto, tamto ale pravda je, že systém si musíš nájsť s bábätkom sama. Neboj všetko to bude dobre 🙂

nevenka
14. feb 2021

Ak môžem poradiť, podarilo sa mi to 2x takto. Vždy pred kojením s klobucikom som skúsila dieťa stále priložiť bez klobucika, trosku ho potrápiť. Až keď boli velmi podráždení, hladní, tak pocitovo, dala som klobúčik a ak bolo treba, dokrmila. Obaja synovia mali malinku pusinku, ja mam dosť veľke bradavky, oni nevedeli otvorit veľké ustocka, museli to nejak pochopiť najprv 🙂. Prvý syn sa prisal, keď mal mesiac, druhý, keď mal 6 týždňov. Prvého som kojila 17 mesiacov, a to mi prorokovali v pôrodnici, že s takými bradavkami to pôjde len ťažko. Netreba sa vzdávať, dá sa to. Ja som ešte dokrmovala fľaškou Lansinoh Momma, ma veľmi jemný mäkký cumlík, široký, naozaj tie ústa mali naširoko pri papani, ako keď pijú z prsníka. Mne to nacvičovanie s cievkami nešlo, riskla som to. Našťastie sa podarilo. Veľa síl prajem.

mirkava
14. feb 2021

@babyttcirl my sme sa trapili cez klobucik, hadičkou. Ja zničená. Po mesiaci sme skoncili v nemocnici ( pre inú vec) a vzdala som to. Musiš sa dat do kludu. Nebrat si to tak. Vydrzat ak sa da, ak s neda no svet sa nezruti. Vystresovana kojacia matka je horšie ako kludna nekojacia 👍😉

andreatytler
15. feb 2021

@babyttcirl Viem ze sa ti zda ze to nocne vstavanie uz nevydrzis ani tyzden, ale ver tomu ze to pojde lahsie... v prvom rade budes silnejsia lebo budes zotavena z porodu a tiez hormony sa ti ustalia a budes ovela menej vystresovana.
Podla mna je plne kojenie najjednoduchsie. Iba vyhrnies tricko a jedlo je hotove. Ziadne sledovanie dietata ze ci uz zacina byt hladny a utekat pripravit flasu aby si to stihla este kym sa rozreve. Namiesto toho ze budes sediet pri odsavacke alebo umyvat flase, si mozes pospat. Ak odsavas napriklad tych 10 minut na jedno sedenie, tak to mas hned minimalne hodinu ktoru tym stravis.
Ja som kojila a odsavala, lebo maly na prsniku hned zaspal a prvy mesiac to boli len sprinty medzi uspavanim, odsavanim, umyvanim, zohrievanim.
Neviem ci prirastok na vahe je OK ale na tyzdnove babatko ma velmi dobru vahu... ma aj nejake zdravotne problemy, ze sa tak velmi bojis toho aby pribral?
Ak budes pokracovat v kojeni a dokrmovani flasou, skus poziadat muza aby sa o dieta staral aspon 4 hodiny kazdy den. My sme tak mali. Nakojila som maleho okolo 21:00 a dala ho spat a nechala na starosti muzovi v obyvacke v basinete. On pozeral telku a ked sa maly zobudil okolo polnoci, dal mu flasu a uspal ho. Potom, ked muz isiel spat o 1:00 v noci, priniesol maleho v basinete do spalne a ja som k nemu vstala okolo 3:00 rano... cize som mala dobrych 5-6 hodin neruseneho spanku.

juliet86
15. feb 2021

zavolaj si domov laltacnu poradkynu. skus dokrmovat tvojim mliekom cievkou na prsniku
ak ti ma kto pomoct s domacnostou mama manzel kamoska nech pomozu. uprimne. este to bude peklo par dni tyzdnov kym sa ustalite rozbehnete potom to uz bude pohoda

ludmilabab
4. jan 2024

@zuzap33 dobrý večer chcem sa spýtať...nemôže byť z klobúčikov reflux keď mi hlta cez to vzduch?