Kedy sa opäť naplnia prsia mliekom po dojčení?
ked nadojcim dieta mam pocit uplne prazdnych prs. kolko moze trvat kym sa opat dotankuju? po dojceni este poodsavam a obcas sa obavam ze ked idem zas kojit tak uz to moje dieta nema co jest. po nakojeni pospal tak 2-3h vcera vecer to boli iba take hodinkove driemkania. obavam sa preto ci sa nahodou neznizuje produkcia mlieka. maleho uz 3dni nedokrmujem UM vobec aby vytahal zo mna co najviac.
@monhla vdaka za odpoved u nas je kazda plienka plna bud pocikana alebo pokakana. s tym cikanim sa to zistuje tazsie kedze uz sa stava pravidlom ze kazde prebalenie resp. rozbalenie z plienky ma za nasledok cikanie 🙂 to ledva odchytim bud do plienky alebo do vlhcenej utierky. to ze zatial sme boli iba na jednej poradni kde nepribral ale ani neschudol od prepustenia z porodnice. takze preto riesim ci mam dost mlieka. beriem senovku aj benedikt aj mam laktacnu poradkynu. odsajem si po kojeni iba 50ml aj ked kazdy den je to o trolinku viac aj tak neviem ci ten moj spunt ma dost. nepije ked saje nejak pravidelne robi si tam dost velke pauzy. teda na zaciatku ked je prso plne to nataha a potom kuka kade tade a sem tam cucne.
@memek Ja nič neberiem. A jem to čo normálne - len sa snažím viac piť. No u mňa je viac aspoň 1 liter denne, lebo ja málo pijem. Ale kojila som aj cez dni, keď som vypila jednu kávu a 2 poháre vody - asi mám šťastie. Len si ma neber za príklad. Pekne zdravá strava a veľa tekutín. Vraj pomáha aj spánok, no ten už tri roky nepoznám 😝
kojit mozes aj ked je prsnik mäkky a prazdny. to ze podriemkaval len hodinku a chcel zase pit - to si nerob starosti, to este moze byt castejsie. je dolezite, aby si kojila na poziadanie, aj ked by to malo znamenat kojit kazdu hodinu. je dobre, ze si skoncila um, uz ho ani nedaj. bolo by este aj dobre, aby nemal cumlik, kedze sa tym znizuje tvorba mlieka a ma uplne iny tvar ako bradavka a moze byt dieta zmätene.
Pijes caj na tvorbu mlieka? mne veli pomahal, mala som vtedy naliate prsia.
a este info mimo temy-nemusi cikat do plienky alebo vlhcenej utierky, taketo male miminka este signalizuju potrebu, vola sa to bezplienkova komunikacna metoda, takze ho mozes dat vycikat v klbku a pridat cikaci signal, takto sa dieta nauci cikat. ked sa udomacnite a prejdu prve stresy, tak si iecom o tom precitaj. drzim vam palce aj s dojcenim, je to krasna vec, ja este stale kojim 😵

Môžeš kojiť aj z "prázdnych" pŕs. Ja mám menšie prsia a tiežmám občas pocit, že sú "prázdne", ale mliečko sa tvorí aj počas kojenia. Takže ak malinký priberá a je spokojný, ukľudni sa a užívaj si kojenie.
Ak si si nie istá, či dosť pije, spočítaj pocikané plienočky. Myslím že 6 či 8 /neviem presne/ pocikaných plienok za deň znamená, že všetko je o.k.
Viac info o kejení nájdeš na http://www.mamila.sk/ alebo kontaktuj laktačnú poradkyňu.