icon

Kojene deti od roka

miirkka1
17. mar 2018

Ahojte...prosim vas baby co kojite uz vacsie deti...ako to vnimaju ostatni-okolie?Mala ma 16mesiacov...chce sa kojit dost casto...len ked si ku nej sadnem alebo sa ideme hrat,nudi sa,na zaspatie,v noci.
Ako je to u vas?Moja totiz ani moc papat ine jedlo nechce,dopije sa mlieka a ma dost.Ponuknem jedlo,niekedy ju napne.Ked skusam davat papanie a mlieko proste nedam,tak to je este vacsi boj.Ma 14kg a dost tucnucka.Na to ze v podstate zje mozno kusok chlebika
Co robia vase deti

Strana
z3
miirkka1
autor
17. mar 2018

Okolie to dost nechape.Cuduje sa mi,ze naco kojim,ked mi vsade vybera prsia,neje atd...skusala som si potriet prsia citronom,mala vtedy mliecko nechcela cely den,az mi to bolo luto,tak som to vzdala.
Prosim podporte ma nejak...alebo povedzte,co robim zle.Umelym mliekom to nahradzat nechcem.

luxikate
17. mar 2018

A tucnucka je z tvojho mlieka?Nvm,mozno by som ju kojila ale rano,vecer a cez den skusala jedlo.A ona ta nema ako cumlik?

luxikate
17. mar 2018

Mlieko uz deti nemusia od roka,postaci vyvazena strava ,teda UM nemusis davat.

siska53
17. mar 2018

@miirkka1 okolie to nevnimalo zle,len od 18m.som uz vonku nekojila-sla jesen a uz bola velka,cize vydrzala. Papala tiez dost malo,ale ona je stale z tych stihlych deti. Ja som jej to obmezdialale kvoli sebe.,uz ma to bolelo..

stanislavicenka
17. mar 2018

Ahoj, cim bude starsia, okolie to bude chapat este menej. Viem, o com hovorim. A najma reci niektorych clenov rodiny mi vadili, ked mojej malej hovorili, ze na to je uz velka, takto stresovat dieta. Ja som dojcila dcerku 26 mesiacov, z toho 4 mesiace pocas tehotenstva, a to.mi uz bolo velmi neprijemne a bolestive, a toeste po porode planujem dijcit obe deti, kedze dcerka sa stale tuli na prsia, hladka ich, hovori mliecicko, a ze ked sa babatko narodi, budu spolu pit. Tak to uz vidim tie pohlady. A tiez bola nejedak, velky, asi 2 roky, a zrazu sa to zlomilo. Nejako sama zacala jest. Drzim ti palce. Ked budes dlhsie dojcit, vzdy sa na teba budu pozerat, akoby si bola divna

gabika20
17. mar 2018

Ahoj..to akoby si písala o mojom synovi..má 15 mesiacov a tričko mu vyhrna vždy a všade..neriešim vôbec a dám mu..zatiaľ mi to vyhovuje a sme spokojní obidvaja..priznám sa že si toto obdobie užívam..a aj mi bude za tým smutno nakoľko je to druhé dieťa a ďalšie už neplánujeme 😉 a ostatných kľudne nech aj rozhodí od jedu..ja si robím po svojom..vsak sú to moje cicky čo malý naťahuje..tak čo ich do toho 😂

zapka21
17. mar 2018

je mi jedno co si mysli okolie, ide o mna a moje dieta... dieta je male len raz, ked ma potrebuje, budem k dispozicii, nazory "robi si z teba cumlik" su hlupe, nepodporujuce a ponizujuce. Prirovnavat telesne teplo (ktore poskytuje matka tesnym kontaktom pri dojceni) a najdolezitejsiu tekutinu k umelohmotnemu vyrobku (nie nadarmo sa v Cesku vola "šidítko" - na oklamanie dietata) su scestne... Nemyslim, ze je problem dieta ktore si mliecko pyta casto, skor to co si o tom mysli prave matka.

miirkka1
autor
17. mar 2018

Ja sa snazim obmedzovat ale ked potom zacne vyvadzat este viac a este ked sme vonku medzi ludmi je to este trapnejsie,ci nechat ju plakat alebo dat.Viem ze umele mlieko uz nepotrebuje ale kojene deti uz to po nejakom roku inak vnimaju ,skor ako ukludnenie alebo pritulenie sa.Ja jej to nechcem zobrat.Len neviem ,co s tym jedlom.Ked vidim ako inym detickam chuti,moja si da dve lyzice.Neviem ci je tucnucka z mliecka.Nepcham do nej sladkosti.Tak si myslim,ze z neho

miirkka1
autor
17. mar 2018

Presne pocuvam tieto reci,ved ona ma z teba cumlik,prsia budes mat ovisnute, nepapa normalne jedlo,co by uz v tomto case mala,ma uz velke zuby ..a mna ide porazit . .nemam ziadnu podporu len v muzovi ....

ivanapetrasova
17. mar 2018

Ahoj staršieho som kojila 3 roky, mala bude mať v júli 2 roky a kojím ju bez obmedzenia. Syn nejedol skoro nič keď som ho kojila a neje skoro nič ani ked ho nekojim 🙂 ma 5 rokov a 17 kíl. Mala papa pekne aj napriek kojeniu. Ma 12 kg čiže dosť.
Co sa týka okolia a reakcií. Cudzí sa aj zacudovali aj pozitívne prekvapili, ale nikto nejako špeciálne neriešil a keby aj tak mi to asi môže byť aj jedno. Rodina ešte pri prvom mala otázky že dokedy plánujem kojiť a podobne. Povedala som vtedy že neviem, uvidím. Teraz sa nepytaju a beru to normálne ze kojím tiež dlho aj druhú. Najviac komentárov mam od kamošiek. Ale nie vyslovene negatívnych, skôr v zmysle, že kedy už konečne zas pôjdem s nimi von na dlhšie ako do večerného uspavania deti 😀 takže ja som s kojenim v pohode a kľudne ešte ten rok alebo rok a pol zvládnem. Takže tak. Vyslovene že negatívna reakcia, to som sa nikdy nestretla. Ved prečo aj, je to moja vec, nikoho nenútim kojiť moje deti takže nikoho neobtazujem 🙂

zenaajmama
17. mar 2018

@miirkka1 Ahoj, dcerka mala včera 2 roky,kojíme sa stále.Pravdupovediac už by som to rada zatrhla , ale na druhej strane mám už jednu 8 ročnú, a viem že tak rýchlo vyrastú..a potom mi to bude chýbať♡Určite takto nezostane, ale nie som ochotná ju nechať "vyplakať"..
Malá papá všetko, má13 kg, takže stym problém nemáme.
Kojím v podstate na požiadanie,stým,že snažím sa aby to nebolo každých 30 min.
Keď sa na mňa vešia, tak jej poviem že hned to bude, len odložime hračky, idem sa napiť, zapnúť pračku, atď...proste snažím sa jej odputať pozornosť.
Čo sa týka rodiny a okolia...ked moje kojenie a výchovu niekto komentuje , tak raz dva to vysvetlím dotyčnej osobe..z toho si ťažkú hlavu netreba robiť.
Mimo domu sa už nekojíme.Malá sa to už naučila.

miirkka1
autor
17. mar 2018

Ked pocujem ze je to v poriadku a nie som v tom sama,som rada.Nepoznam totiz ziadnu zenu tu,co kojila viac ako rok.Som rada,ze viete takto povzbudit.Myslela som,ze tu nadvahu robi to kojenie,lebo malinka je fakt tucnucka a nema byt z coho.Mlieko v noci pije nonstop.Ci to mlieko ma tolko kalorii...ci robim dobre

ankare
17. mar 2018

Malý bude mať v júli 3 roky a stále sa koji. Ma vynikajúcu imunitu, ešte nebol seriozne chory, ak nerátam horucky z očkovania a zubov, zatekajuce sople mal 2 razy.
Okolie to vníma dosť negativne. Ja na to kaslem, je to moje materstvo. Zachvilu bude syn velky a tie roky na začiatku jeho života za to stoja.
Drž sa!

ankare
17. mar 2018

@miirkka1 váha u dojceneho dieťaťa sa nerieši, dieťa z materského mlieka nie je tucne, je len dobre zivene. A dlhodobé dojcenie zabraňuje obezite v dospelosti.

michaelkanr
17. mar 2018

Pridaj sa do skupiny Dlhodobe dojcenie, tam najdes podporu🙂
Vacsinou to kojenie a jedenie spolu nesuvisi, ak je dieta nejedak, tak ho sni odstavenie nedonuti jest markantne viac-vidim na x pripadoch v mojom okoli.
Vonku dokcenie mozes zacat obmedzovat, sama poznas svoje dieta a vies, ci tomu ma sancu rozumiet alebo este nie, podla toho sa riad, moj maly to v 15. mes este nechapal.

katharines
17. mar 2018

@miirkka1 nerob si starosti. Ak jej chuti a staci tvoje mliecko je to ok. Kludne aj do 3 rokov. A na to kojenie sa da usit alebo mozno kupit taky do A sal, alebo co to je, kde ju skryjes a teda budes v pohode ty i mala.

ivec16
17. mar 2018

kasli na okolie, zariad sa tak aby to vyhovovalo tebe... dojci kolko ty uznas za vhodne, ona tie kg vybeha... podla mna je hlupost nahradzat to umelym ked mas svoje... este je podla mna stale mala, a urcite su situacie kedy vyzaduje mlieko aj na verejnosti tak daj, ved takmer vzdy sa da najst ako tak vhodne miestecko, prekryt satkou... viem podla seba ze dieta je po dojceni ako vymenene... a mne osobne dojcenie zivot ulahcovalo a ulahcovalo mi aj komunikaciu s dietatom, tak preco sa vzdat niecoho co tak dobre funguje,.. ak budes citit ze to uz dalej je pre teba neprijatelne tak to obmedz alebo ukonci... ale kym ty sama
vidis a citis ze ti to skor zivot ulahcuje a vyhovuje tak neries okolie... oni to aj tak nepochopiac nase mami dojcili 3 mesiace, neda sa celkom pochopit preco niekto dojci 3-4 roky pokial
si tym neprejdes... pomaly si dohodnete pravidla, ze sa budete dojcit len doma alebo vtedy a za takychto podmienok, postupne bude chapat viac a nikto nemusi vediet ze este dojcis ak im to nepovies.., ale za mna robis to najlepsie pre svoje dieta ;)

jamika27
17. mar 2018

@miirkka1 ja by som nekojila, tiež by mi to pripadalo ,,čudné,, keby Vás vidím. Myslím si, že popri kojení by mala jesť a že si z teba robí cumlík. ... no a čo? prečo riešiš to čo si myslia ostatný? Vyhovuje Vám to - tak to tak robte, nevyhovuje - stopni to. Dávať ti rady je úplne zbytočné, lebo deti sú rôzne, maminky sú rôzne, každý preferujeme niečo iné. Čiže rob to čo cítiš čo je pre Vás dobré a mudrlantov stopni na začiatku. Ibaže by si sa s tými názormi stotožňovala ...

Veľa mamičiek si o tebe pomyslí pozitívne veci, niektoré negatívne ... vždy budú ľudia aj takí aj takí. Treba brať veci troška s nadhľadom.

kovacikovajana
17. mar 2018

@miirkka1 ked si ty a tvoje dieta stastne, tak je vsetko v poriadku 😄 a ostatni nech sa staraju o seba. Prostredna dcerka sa tiez kojila kazde 2hodiny kdekolvek, blbe pohlady a pripomienky som ingnorovala. Takmer nic nejedla a ako rocna mala 14 kg (gula 😉) prestala so ju kojit ako 2rocnu v tretom mesiaci tehotenstva-bolo to na mna uz moc a zabralo len prelepenie bradaviek leukoplastom, ale trpeli sme obe 😪. Takze si to uzvaj dokedy mozes. PS do dnes moc nepapa, ked tak skor polievky

lorela
17. mar 2018

@miirkka1 Nie je dobre, ze nema plnohodnotnu stravu v 16 mesiacoch. MM uz nestaci pre stale rastuce vyzivove naroky organizmu.

katharines
17. mar 2018

@lorela ak by to nestacilo, dietatko by nepriberalo

myjusiatko
17. mar 2018

Dojcim 18m dcerku a som v 16tt. O kojeni sa nerozpravam s ludmi, ktori maju iny nazor. Je to moja vec. Robis to pre vas a robis to dobre. Ona sa casom rozje. Mne sa dcerka az teraz, lebo v tehotenstve poklesne tvorba mliecka, tak uz jej nestacilo a zacala papat viac. Ale dojci sa stale vela a rada a ja mam radost, ze jej dojcenie mozem dopriat. Takze na okolie sa vykasli. Dolezite ste vy dve. 🙂 generacia pred nami skoro nedojcila a maju skreslene predstavy o dojceni.

lorela
17. mar 2018

@katharines Mas nedostatocne informacie. Aj deticky s nadvahou mozu byt podvyzivene.

leeenka26
17. mar 2018

@miirkka1 citis to dobre a spravne. Neber jej to. Jedlo pride, neboj sa, ak sama tvrdis ze mala nie je chuducka a dobre prosperuje nie je podla mna dovodne sa znepokojovat. Co sa tyka okolia, ked sa pekne nejako decentne zahalis satkou a budes sa tvarit sebavedome a spokojne, budes sa tak aj citit. A to prenesies aj na dcerku aj na okolie. A kto nechape, nech si trhne nohou, ty nie si povinna sa obhajovat alebo vysvetlovat. Alebo sa nabuduce opytaj ci a kolko sexuju..tiez ta do toho nic tak ani ich do toho. Kazdeho sukromna a intimna vec.

katriona1
17. mar 2018

@miirkka1 starsi dceru jsem kojila do 20 mesicu, od cca roka se kojila 2x pres den pred spanim a potom v noci, mimo domu jsem ji nekojila, ani to nevyzadovala, normalne jedla a mela pestrou stravu, UM jsem nikdy nedavala a nikdo z okoli zadne poznamky nemel
mladsi syn ma skoro 10 mesicu, od zacatku ji pekne prikrmy, no stale se celkem casto koji, ale vetsinou doma
a jasne, ze z mleka dite pribira vic nez ze zeleniny 🙂

katharines
17. mar 2018

@lorela toto sa vsak kojenych deti vacsinou netyka. Je rozdiel medzi obeznym dospelym clovekom, ktory jedava jednostrannu a na ziviny chudobnu stravu. Ved to babo popri kojeni jedava aj ine jedlo i ked menej. Malo by to byt vsak jedlo vyzivne hodnotne, ako zelenina, ovocie, strukoviny, ..... Ked sa kojenie skonci, tak nabehne na stravu. Ono, ked mamina jedava dostatocne vyzivnu stravu, aj mliecko ma viacej zivin.

lorela
17. mar 2018

@katharines Ake ine jedlo? Mamicka v uvodnom prispevku pise, ze dietatko zje mozno kusok chleba. A to v 18. mesiacoch nie je dobry stav.
Dokonca ani za predpokladu, ze mamicka ma ukazkovo vyvazeny plnohodnotny jedalnicek (?).

lindusss2016
17. mar 2018

@miirkka1 ja som moju odstavila v 18 m,lebo ma to uz velmi bolelo, bola som v 20.tt. Takze okolie si u nas hovorilo, ze konecne sa nekoji, uz je dost velka atd. Teraz na moju obrovsku radost po pol roku zacala zas cuckat. Takze to si uz vsetci tukaju na celo, som sanozrejme za divnu, ale je mi to jedno, som stastna a aj mala. Obmedzila som jej to ale na "postelne" kojenie. No a co sa tyka stravy, moja je velky jedak od zaciatku, papa vela a naozaj vsetko, este nic neodmietla. Ci sa kojila, ci nie, proste vzdy vela jedla, napriek tomu je dost chuda a pribera velmi pomaly. Ma 2 roky a len 10,5 kg.

miirkka1
autor
18. mar 2018

Dakujem vam baby...uplne som nakopnuta dojcit nadalej....myslim,ze tomu obmedzovaniu kojenia na verejnosti,nepochopi este.Ja nie som pripravena odstavit ju,skusala som to s tym citronom a ked uz potom nechcela,plakala som. Vzdy to bol tlak okolia,alebo hlupe pohlady.A najma kamaratky,co kojili kratko a mali pripomienky.Dufam ,ze aj s tym papanim sa to zlepsi.Mozno co fakt spapa je losos,paradajka,paprika,uhorka.To jej chuti.Ale nie v nejakom velkom mnozstve.

myjusiatko
18. mar 2018

@miirkka1 to ma tesi, nenechaj si to znechutit cudzimi ludmi, ktorym do toho nic nie je. A neboj. Niektore deti sa rozjedia az okolo 2rokov. Hlavne, ze ste spokojne. 🙂

Strana
z3