icon

Kojenie - pozitíva a negatíva pre matku

kikaaa444
3. jún 2020

Ahojte založila som tuto diskusiu nakoľko ma zaujíma ake zmeny ste badali na sebe počas dojčenia . Ja mám pocit že mám krajšie nechty a vlasy, mám návaly tepla a zimy v noci sa hrozne potim akoby na mna niekto vylial vedro vody , a o hodinu na to ma zas trasie od zimy . Neviem či je to kojenim ale tieto zmeny na sebe pozorujem odkedy kojim , to je dva týždne . Ake zmeny ste si na sebe všimli vy ?

lujza_
3. jún 2020

Ja odkedy kojím (čiže rok) , jedla by som sladkosti na kilá 🙄.... A teda aj jem nejako s tým neviem bojovať 🤷‍♀️

pralinka86
3. jún 2020

To je skôr hormónmi po porode..
A vlci hlad pozorujem najviac 😀

daganov
3. jún 2020

@kikaaa444 ja som na sebe nepozorovala nič, možno len nemožnosť dať dolu kg, ktoré mi po pôrode zostali. Zleteli až po odstavení.

dankabetka
3. jún 2020

Ahoj, kojim uz druhe dietatko , ja som mala do polroka permanetne naozaj stale hlad pri oboch, najedla som sa a za 15 minut hladna, ale neuveritelne stale, po polroku, ked uz zacali prikrmy, som mliecko pomaly uberala a sa to vratilo do normalu, prvy bol kojeny 14,5 mesiaca druhy ma teraz 13mesiacov a uz planujem koncit, za mna kojenie splnilo ucel a nejdem ho viac predlzovat, a este dodam, ze som mušia vaha, mam ledva 55 kg, ked som sa poriadne nenajedla vaha mi isla brutalne dole behom tyzdna.

sunny8
3. jún 2020

Nijaké zmeny som nebadala. Ani citové ani fyzické 🙂 akurát dvakrát som mala akýsi neznámy záchvat (neprajem nikomu) ale inak všetko v poriadku ;)

stanislavicenka
3. jún 2020

@kikaaa444 su to hormony.
Po oboch porodich som sa neskutocne potila, bola som nonstop smadna, je to normalne. Postupne to prejde. Kojim 2hy rok druhe dieta, zsrucene to prejde. Mne zacali velmi padat vlasy Po druhom porode, Po roku sa to upravilo, a zacali rast aj nove.
Dojcenie je prinos, aj ako prevencia do buducna pred onkologickym ochoreniami, a samizrejme pre dieta je to top.
Este jedna vec, ja som dojcenim nikdy neschudla, ale niektore zeny ano

lolazmola
3. jún 2020

Ja som mohla zjesť aj slona a nepribrala som

kikaaa444
autor
3. jún 2020

@stanislavicenka aha ďakujem tak je to hormónmi? Som prvorodička tak neviem 🙂 za koľko cca to vymizne ? To potenie je naozaj nepríjemne .. spotim sa aj keď spím len v spodnom prádle a je mi zima ale je to fakt extrémne až nepríjemne vždy sa na to zobudím ako zo mna tečie 🥵

kikaaa444
autor
3. jún 2020

A dojčením som schudla aj ja , po 5 dňoch od porodu sa mi stiahlo brucho a oblečiem už aj bezne rifle . Aj mi to dr vysvetľoval že každým kojenim keď dieťa saje tak ma bude bolieť v podbrušku ako pred ms to znamená že každým satim sa maternica zmenšuje tak asi na tom niečo bude 🙂

evaachesa
3. jún 2020

@kikaaa444 urcite je to hormonmi, neuveritelne navaly som mala aj ja. Hrozny smad, hlad hlavne po dojceni. Vlasy som mala krasne, pocas tehu mi skvalitneli ale priprav sa na to ze po sestonedeli ti zacnu padat vo velkych chumacoch (mozno budes mat stastie a nezacnu)..maly ma 7 mesiacov a stale mi padaju ale uz nie tak strasne a zacali mi aj vyrastat nove vlasy...mala som strasne kuty co mi tak vypadali, teraz tam mam mini vlasy, vyzeram priam komicky :D nechty mam stale pekbe a pevne ale ja si ich ani nelakujem tak mozno preto

stanislavicenka
3. jún 2020

@kikaaa444 netusom, snad po pol Roku to uz bolo v normale

baby8686
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
3. jún 2020

ja som pri kojení vždy krásne schudla. Na pôvodnú váhu cca 51 - 52 kg. Bola som dosť hladná ale ešte viac smädná...
u mňa skôr bol problém s nespavosťou ale to až tak 4-5 m od zač. kojenia... a strašne som sa vždy upla na dieťa. Ako tehotnej mi bolo všetko jedno, a po pôrode za nejaký čas som sa strašne bála o bábo - bola som priam úzkostlivá matka, ktorá ťažko prežívala každý výsyp, každé prechladnutie... 🙄

ingelika78
3. jún 2020

@kikaaa444 ano tak to je, mne sa tiez tak brucho velmi rychlo stiahlo. Teraz ma syncek 17 mesiacov a stale ho kojim. a prvy pol rok kedy som naozaj kojila kazdu chvilu som bola neuveritelne hladna a jedla vela a nepribrala. to bolo krasne obdobie 🙂. Teraz si uz musim viac dat pozor co zjem ale aj moj vlci hlad sa zmensil,

syslik81
3. jún 2020

okrem vatsieho prisunu jedla ziadne negativa kojenie nemalo.. po porode sa dava telo dokopy ci kojis alebo nie ... hormony maju vplyv na vlasy nehty povahu etc...

uzanka16
3. jún 2020

Návaly horúčavy a chudnutie - mne to neprospievalo keďže som mala 50 kg a schudla na 47.

ivangeline
3. jún 2020

Hladddddddddddddddffff

kikaaa444
autor
3. jún 2020

Joooj tie vlasy toho sa bojim😭 a to som sa tesila že ako mi pekne zhustli a aj trosku podrastli

uzanka16
3. jún 2020

A zabudla som straaaasne sa mi pokazili zuby, do vtedy som mala Ok

eliska13
17. jún 2020

@kikaaa444 strašne som sa potila v noci, cez deň stále ...pokým sme sa obliekli a išli von rodila som v zime som mala mokré tricko.Z
unavy som mala stále chuť na sladké čo som predtým jedla malokedy

bluka2
17. jún 2020

No 17 mesiacov už bez menštruácie - beriem ako pozitívum. Negatívum, že sa ešte nemôžem pustiť do detoxu, čo by sa mi žiadalo

lienka21211
17. jún 2020

Dobrý večer, myslím, že to boli samé výhody 🙂 mne sa nepodarilo dojčiť dlho, ale tých 8 mesiacov bez menštruácie...no čo Vám budem hovoriť : lahoda-pohoda 🙂
Mala som predsalen aj problém: v noci som sa často budila s krikom, lebo som mávala (neskutočne živé) sny, že držím dcérku v rukách a zrazu mi padá na zem. Pár krát som takto zobudila aj maličkú, manžel sa budil vždy.
Ale inak naozaj to bolo aj pre mňa krásne obdobie 🙂

leniel
17. jún 2020

všetko čo popisuješ je hormonálna búrka v tvojom tele, časom sa to ustáli a upraví. Nemá to nič s dojčením. Vlasy väčšine žien začne padať po pôrode, skôr či neskôr - dá sa to prežiť, začnú rásť nové - zase hormóny. Inak v dojčení vidím len výhody. Schudla som rýchlo, a zjesť môžem oveľa viac 😉 dojčením máš oveľa vyšší kalorický výdaj. Dojčím 19 mesiacov a neviem si starostlivosť o dieťa predstaviť inak, zachraňovalo mi prdel počas choroby, po očkovaniach, pri prerezávaní zúbkov, pri každej boliestke - prsko liek na všetko. pridaj sa tu do skupiny Laktačná poradňa, dozvieš sa tam veľa zaujímavých a užitočných infošiek aj do budúcna 😉

ingelika78
19. jún 2020

@bluka2 hah veru ja som tiez len teraz dostala pred 2 mesiacmi - uz som az zabudla ake to bolo krasne - dokopy 2 roky bez spolu s tehotenstvom 🙂

ajka0207
19. jún 2020

@kikaaa444 to co zazivas su poporodne "problemy" aj u nedojciacich zien. Ake prinosy alebo problemy ti prinieslo dojcenie budes vidiet po roku dojcenia, nie dvoch týždňoch. A u mna teda strata libida aj vahy :D