Laktácia už v 6. mesiaci tehotenstva?
Ahojte zienky. Je možné, aby sa mi spustila laktácia už v 6. mesiaci tehotenstva? Máte niektorá podobné skúsenosti?
Ďakujem.
Ďakujem Vám. Nerobím z toho paniku, len som chcela vedieť, či je to normálne alebo som zas nejaký špeciálny prípad. 🙂))
@mirkamirko laktacia sa spusta okolo 16. tyzdna v tehotenstve ..niekomu viac, niekomu menej.
Bolo by dobre keby si si nieco nastudovala o dojceni a bola tak pripravena na pororod a to co pride potom..lebo ako vsade plati..zaciatok je velmi dolezity 😉
@mirkamirko jasné už v 6týždni 😀 ja som na základe "spuchnutej bradavky" , z ktorej vytiekla priesvitná tekutina po zmačknutí zistila, že som tehotná 😀 😀 😀 teraz som 4dni pred termínom a keď som skúšala novú odsávačku odsala som si cca za polievkovú lyžicu na šupu (priesvitno-žlté) buď rada, budeš mať (pravdepodobne) veľa mlieka po pôrode (len som počula, že sa to nemá veľmi často počas tehotenstva vytláčať, môže to mať "vraj" potom opačný efekt) 🙂)
@mirkamirko ako píšu ostatné maminky, tak je to kolostrum.. je to úplne normálne... ale určite ho nevytláčaj!!!
@mirkamirko Mne uz v strnastom tyzdni aj som to vylacala len tochu a v poriadku 🙂
Ahojte som týždeň po pôrode a kojila som super prsniky naliate mliečko huste no a od včera ako keby zaťal prsniky mäke mliečko ako voda riedke.. :( neviete niekto či to tak ma byť alebo ako??? som z toho zufala :(
@kattika24 absolutne nic sa nedeje.kolostrum sa meni na mlieko a to ze uz nemas napate a naliate prsia je fyziologicke. si po porode urcite hormaoy povolili. a druha vec je ze laktacia sa upravuje pre potrebu tvojho drobce preto uz nemas prsia tak naliate. nicoho sa neboj vsetko je ok. kojit treba nadalej na poziadanie.

Vyteká ti svojvolne číro-biela lepkavá tekutina? Je to kolostrum a je to uplne normálne. 🙂