Mám dieťaťu počas mojej operácie nahradiť nočné dojčenie?
Dobrý deň, mám 14 mesačné kojené dieťa (už v podstate len v noci a cez deň na spánok). Zajtra ma čaká urgentná operácia, kde si poležím 1-2 noci v nemocnici. S dieťaťom bude manžel. Moja otázka znie, mám mu na noc kúpiť nejaké umelé mlieko? Alebo teda treba niečím to kojenie nahradiť? Ďakujem za odpovede.
@anonym_autor ja by som v zásobe mala pre istotu
Kúpila by som pre istotu. Lepšie je mat niečo pre každý prípad
@anonym_autor netreba nahradiť ale určite nech muž ešte pred operáciou spí manžel s dieťaťom aby to potom nebol veľký šok.
@mullerova46 spíme všetci spolu, je na neho zvyknuté, pár krát sa mu ho podarilo aj uspať, ale teda celú noc ešte sami neboli... Bohužiaľ ale nemáme na výber... Budú to musieť nejak zvládnuť....
@anonym_autor ťažko povedať aké mu zachuti, možno ak máš kamosku ktorá dáva um tak by som si vypýtala trochu a kúpila inú značku: sunar nutrilon hipp Beba ….je ich kopec.
Mizno mu zachuti obyčajne kravské z chladničky 😀😀
A koľko? Niektoré deti vypijú 120, iné 90, ďalšie 180
Nedávala by som mu mlieko, skôr čaj alebo vodu. Ak mu nesadne môže ho následne celú noc aj brucho bolieť, alebo zvracať.
@anonym_autor Ja by som dala UM pred spaním. Nejakých 150-180ml cca. My čo máme odskúšané, tak chuťovo najlepšie bolo Kendamil.
Take veľké dieťa môže normálne kravské mlieko. To doma isto máte, takže buď voda alebo to. Nekupovala by som 14 mesačnému UM. To nie je mimino.
Podľa mňa umelé ani nebude chcieť. V noci sa budí už len zo zvyku a nie od hladu. Dala by som trvanlivé, čaj,alebo vodu.
@anonym_autor tak ja som team Kendamil kúpite aj hotové v malých flastickach a moja má 9 mesiacov a v noci lupne 200ml. Len to zohrejete a je. Samozrejme pre ňu už asi č. 3
Urcite kup UM ( za seba odporucam Kendamil). Ak sa mu ho nepodari upokojit, tak co urobi? S flasou ma aku taku nadej.
Nekupuj klasicke UM v krabici ale uz rozrobene..ma take napr beba a je vo velkosti 500ml. To balenie vydrzi na celu noc a nezostane ti doma potom cela krabica mlieka.
Urcite kup UM ( za seba odporucam Kendamil). Ak sa mu ho nepodari upokojit, tak co urobi? S flasou ma aku taku nadej.
@beata_k lenže z fľaše píl 1x v živote, to tiež nebude bohviečo 🙈🙈
Nekupuj klasicke UM v krabici ale uz rozrobene..ma take napr beba a je vo velkosti 500ml. To balenie vydrzi na celu noc a nezostane ti doma potom cela krabica mlieka.
@anonym_62b9d4 super tip, toto som nevedela
Nedávala by som mu mlieko, skôr čaj alebo vodu. Ak mu nesadne môže ho následne celú noc aj brucho bolieť, alebo zvracať.
@vilma7 ináč na toto som presne myslela, že keď nie je zvyknutý na umelé mlieko, či to nebude ešte horšie....
@anonym_autor tak skus teraz ty, 14 mesačne sa nič nestane ked nebude kojene, a po narkoze je nejaky čas kym budeš môct kojit, spytala by som sa mudr na ten čas
každe dieta je ine, prve si musel zvyknut na um, dalšie dve nemali vôbec problem
a ako pije ? vodu , čaj ...
pripadne mu odsaj , ked bude fakt hladny zje ..
ani jedno nezvracalo pri prechode na um , alebo bruško bolenie
@anonym_autor zvládnu to ja bez mlieka, prinajhoršom dá kravské a na fľašu by som neorechádzala, zbytočne budeš potom odúčať, normálne do hrnčeka. 14 mesačné už chápe, nie je mama, nie je mlieko
Mam dve dojcene deti, nikdy mi flasu nevzali. Ani v klude, uz vobec nie v reve. Podla mna neries. Zvladnu, a ak budes nat stastie, mozno sa ti odstavi s manzelom. Co by som ja za to dala🫣
Dala by som uz normalne kravske a nie umele mlieko, podla mna uz je to zbytocne. A z coho pije vodu? Daj mu aj mlieko do toho.
A nemôžeš odsať do zásoby? Že by manžel len rozmrazené dal vo fľaši. Inak ja som dávala Hipp a oni majú aj rovno zarobené vo fľaši. Hoci možno 14mesacne by stačilo v noci možno upokojiť aj cajikom.

@anonym_autor netreba nahradiť ale určite nech muž ešte pred operáciou spí manžel s dieťaťom aby to potom nebol veľký šok.