icon

Mám strach, že prekrmujem moje bábätko

30. máj 2021

Ahojte. Mam 12 dňové bábätko a bohužiaľ mliečka malo, ale nevzdavam to. Musím si odsavat lebo sa mi malý nechce prisať ale skúšame. Dokrmujem ho UM. Ide o to, ze mojho mliečka mu dávam tak cca 20-30ml pri každom kŕmení + 50-60ml UM. Krmime cez deň tak každé 2 a pol - 3h a v noci tak okolo cca 1 a 5 keď sa zobudí. Potom mu dám este dudlik nech si trosku podudka a pekne sa upokoji.
Co ma ale trapi, zacal mať uplne riedku, mierne do zelena stolicu, trošku viac aj smrdka. Dočítala som sa ze to môže byť tym, že je prekrmovany. Prosím, nemáte skúsenosť? Uz mal takú peknu zdravú stolicu, a teraz zase toto 😔

zuzanka.zuzu
30. máj 2021

nesleduj stolicu, ani tvoja nie je rovnaká 😀 a pokiaľ ho nebolí bruško, tak je všetko v poriadku.... ja musím prikrmovať lebo nepriberá, ver mi, že to je horšie lebo nechce papať ☹

mabenn
30. máj 2021

"Ďalšou príčinou zelenej stolice, nielen u detí, môže byť to, že obsahuje príliš veľa železa. Pri strave bohatej na železo sa môže stolica čiastočne zafarbiť na zelenú. Najčastejšie to býva príliš veľa listovej zeleniny, či veľké množstvo železitých doplnkov stravy."

mabenn
30. máj 2021

Syn to mal jednu dobu tiež, bol síce kojený, aj som zo začiatku dokrmovala, nepamätám, či presne vtedy to bolo, ale prešlo to samé...

majamat
30. máj 2021

trochu nerozumiem, preco mamicky riesia u babatka riedku stolicu, ved babatka amvaju prirodzene riedku stolicu. dokocna je to lepsie, lebo este nemaju tak vyvinute svalstvo,aby dokazalu tuhu stolicu vytlacit.

cos a tyka zelenej stolice, pricin je viacero,a le vacsina z nich je ok. aj umele mlieka to niekedy robia.

co sa tyka mnozstva jedla, babatko si vytiahne kolko chce. nebude jest donekonecna. ked nebude chciet, prestane tahat.
moja dcera bola " ochlasta " 😀 uz v porodke mi vypila 100ml materskeho mlieka. neviem kolko vypila v 2t, ale na zaciatku 3m uz pila 180ml. je mozne, ze u nej to bolo sposobene refluxom. zrejme ju palila zaha a ona ju "zalievala " mliekom. ked sme zacali pridavat vlakninu do mieka ( to je pripravok na reflux ), tak sa davka mleika uz nezvysovala, stacila jej. asi o pol roka neeskor vypila 200-220ml.a le teda to uz bola aj na prikrmoch.

luckalucka5718
30. máj 2021

Moja mala zelenu stolicu len ked som jej dala UM. A čitala som na internete že zelená stolica je z UM a neznamená nič zlé

fiafia
30. máj 2021

Zelená stolica je z UM

sasesoe
30. máj 2021

Ahoj, odporucam, kontaktu laktacnu poradknynu. Toto by chcelo komplexnejsie poradenstvo. Drzim palce

ada55333
1. jún 2021

Keď sa nechce prisat skúsila by som sa potrápiť s cievkou a zobrať dudku

essenceee
22. jún 2021

ake mliečko mu davaš? Kde ho neboli bruško, tak je podla mna všetko OK a nemusiš sa bat