icon

Mľaskanie bábätka po dojčení

23. jún 2023

Čo to prosím znamená? Nie žeby pekne kľudne zaspinkal ale on oči dokorán, mliaska, rozhadzuje rukami a nakoniec zacne pomedzi to mliaskanie plakať.

denkabemommy
23. jún 2023

Vracia sa mu mlieko, môže to byť skrytý reflux

autor
23. jún 2023

@denkabemommy Hm, leží vo zvýšenej polohe

denkabemommy
23. jún 2023

To nič nemení na veci, čo som napísala. Aj v úplne zvislej polohe sa mu to môže diať.
Ďalšia vec je to, že možno mu nevyhovuje spôsob uspávania, bábätká sú rôzne

andreatytler
23. jún 2023

Mali sme to iste. Mliaskal a rozhadzoval rukami lebo sa mu mliecko vracalo do ust.

jazula
23. jún 2023

Moja to robila tiež - tichý reflux. Laktacna mi radila strihnut uzdicky, že to môže mat aj nimi zhoršené (že kvôli uzdickam sa nahlta viac vzduchu a to jej nerobilo dobre). Po porade s pediatričkou som uzdicky nechala na pokoji. Prešlo to cca v 6m, krátko po začatí s prikrmami.

autor
23. jún 2023

@denkabemommy
@andreatytler
@jazula
Fuha tak žeby to bolo tým tichým refluxom? A dá sa s tým niečo robiť či len počkať kým z toho vyrastie?
Inak dolnú uzdičku mu akurát dnes strihali (sme ešte v pôrodnici), skoro úplne mu držala jazýček dole, veľmi zle sa prisaval.

katuskamala1
23. jún 2023

Odgrgne si? Ak ano a i tak,tak urcite reflux.

andreatytler
23. jún 2023

Urcite sa da. Je tu vela diskusii k tej teme. Nariklad polohovat, ale to uz tusim robis. Ja som to neriesila, kedze syn to nebral nejak velmi zle.

denkabemommy
23. jún 2023

Viac menej len počkať, v cca 3-4m sa to upraví. Sú na to aj zahusťovadlá (gastrotuss, nutrilon) ale nepoznám dieťa, ktorému by nejak pomohli, takže len prečkať, skúsiť uspať nejak inak, aby bolo pohodlne bábätku. Môj prvý syn mal tento problém, spával veľa času na mne.

jazula
23. jún 2023

Nám pomohol Gastrotuss a veľmi. My sme na tichý reflux prišli tak, že dcérka zrazu v ľahu chrčala. Vrátené mlieko jej rozdráždilo hrtan, povedala pedi. Polohovali sme skoro pol roka, na rovnom bola len na brušku, aj prebaľovák mala v poriadnom sklone, bol to zážitok. Uľavilo sa jej až s Gastrotussom, asi týždeň ho brala dosť často, potom som dávala len na spanie a neskôr už len ked vyskočil nejaký problém.