Môžem stratiť mlieko pri veľkom strese?
Synček má 4 a pol mesiaca a keď mal dva mesiace, skončili sme s vážnymi chorobami v nemocnici na týždeň. Bola som v takom strese, že pravdepodobne sa mi teraz kvôli tomu prestáva tvoriť mlieko. Dovtedy som kojila v pohode, ale po tom týždni sa všetko zmenilo. Teraz musím pridávať aj umelé a malý mi už toľko nechce sať. Dcérku som kojila rok a pol a bolo to super. Tak mi neviete poradiť, čo by som mala urobiť? Už som vyskúšala aj homeopatiká, aj veľa tekutín, aj rôzne polohy a nič. Ďakujem za odpovede.
stresu by som to nepripisovala, skor rast.špunt, vela prikladaj, aby si o mliečko neprišla, tým že mu davas aj umele
mne tiež zabrala vinea, aj v porodnici mi ju poradila lakt.por.
kontaktovať hned laktačnú poradkynu...stres z nemocnice mohol vplývať na Teba, ale tvorba MM Ti neklesla z toho...skôr si viacej "pozorovala" malého, viac si sa na neho upla, sledovala či je alebo neje a pod.a to na to vplývalo.. dulík, fľaša používate? dojčenie na požiadanie, spoločné spanie? homeo, tekutiny sú tak 5% úspechu zvýšenia tvorby..pokial nie je správna technika dojčenia..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...
aj ja som mala ten dojem, že zo stresu sa mi prestalo tvoriť mlieko. Treba sa teda dobre psychicky naladiť na dieťa pozitívne, ale nestresovať. Dieťa to cíti a možno preto nechce sať z prsníka. Aj u mňa to tak bolo v nemocnici. Treba myslieť na pekné veci, u niekoho tá psychika je veľmi dôležitá.
Ked som kojila starsiu dceru,bola som nonstop v strese z rozpadavajuceho manzelstva,no dojcit som nechcela prestat. Veeela som pila,hlavne caje na podporu dojcenia. Vela som zo stresu schudla,no o mlieko neprisla a kojila som takto 1rok

kedže to bolo pred dvoma mesiacmi,nemyslím si,že je to z toho stresu,je možné,že má obdobie rastového špurtu,prípadne máš laktačnú krízu.neviem,čo všetko si vyskúšala,u mňa zaberala veľmi dobre biela vinea,vraj tiež pomáha čierne pivo,určite čaj na dojčenie a hlavne pokoj a časté prikladanie. na určitú dobu treba povinnosti ako upratovanie a pod odsunúť a robiť len to najnutnejšie,alebo zavolať niekoho na pomoc.ideálne by bolo zrušiť UM,aspoň to vyskúšať,či by to nešlo bez neho s častejším prikladaním.držím päste