icon

Môžem stratiť mlieko pri veľkom strese?

pipkoska
14. aug 2014

Synček má 4 a pol mesiaca a keď mal dva mesiace, skončili sme s vážnymi chorobami v nemocnici na týždeň. Bola som v takom strese, že pravdepodobne sa mi teraz kvôli tomu prestáva tvoriť mlieko. Dovtedy som kojila v pohode, ale po tom týždni sa všetko zmenilo. Teraz musím pridávať aj umelé a malý mi už toľko nechce sať. Dcérku som kojila rok a pol a bolo to super. Tak mi neviete poradiť, čo by som mala urobiť? Už som vyskúšala aj homeopatiká, aj veľa tekutín, aj rôzne polohy a nič. Ďakujem za odpovede.

monicm
14. aug 2014

kedže to bolo pred dvoma mesiacmi,nemyslím si,že je to z toho stresu,je možné,že má obdobie rastového špurtu,prípadne máš laktačnú krízu.neviem,čo všetko si vyskúšala,u mňa zaberala veľmi dobre biela vinea,vraj tiež pomáha čierne pivo,určite čaj na dojčenie a hlavne pokoj a časté prikladanie. na určitú dobu treba povinnosti ako upratovanie a pod odsunúť a robiť len to najnutnejšie,alebo zavolať niekoho na pomoc.ideálne by bolo zrušiť UM,aspoň to vyskúšať,či by to nešlo bez neho s častejším prikladaním.držím päste

zuzka1008
14. aug 2014

stresu by som to nepripisovala, skor rast.špunt, vela prikladaj, aby si o mliečko neprišla, tým že mu davas aj umele
mne tiež zabrala vinea, aj v porodnici mi ju poradila lakt.por.

luba41
14. aug 2014

kontaktovať hned laktačnú poradkynu...stres z nemocnice mohol vplývať na Teba, ale tvorba MM Ti neklesla z toho...skôr si viacej "pozorovala" malého, viac si sa na neho upla, sledovala či je alebo neje a pod.a to na to vplývalo.. dulík, fľaša používate? dojčenie na požiadanie, spoločné spanie? homeo, tekutiny sú tak 5% úspechu zvýšenia tvorby..pokial nie je správna technika dojčenia..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...

jahodka8
15. aug 2014

aj ja som mala ten dojem, že zo stresu sa mi prestalo tvoriť mlieko. Treba sa teda dobre psychicky naladiť na dieťa pozitívne, ale nestresovať. Dieťa to cíti a možno preto nechce sať z prsníka. Aj u mňa to tak bolo v nemocnici. Treba myslieť na pekné veci, u niekoho tá psychika je veľmi dôležitá.

miriama41
15. aug 2014

Ked som kojila starsiu dceru,bola som nonstop v strese z rozpadavajuceho manzelstva,no dojcit som nechcela prestat. Veeela som pila,hlavne caje na podporu dojcenia. Vela som zo stresu schudla,no o mlieko neprisla a kojila som takto 1rok