Môžem užívať súčasne Domperidon a Ricinus communis?
Mozem pouzivat tieto dva prostriedky dokopy, na zvysenie tvorby mliecka? Dakujem!!
mawka : no neviem, ja vobec nemam pocit, zeby to bol oblbovak , po prve vedlajsie ucinky su velmi slabe na zenu a po druhe dieta nedostava takmer nic. Dostane, ked matka berie max. davku , to jest 3 x 3 jednu tabletku - 10 mg - ya tri mesiace, co je absoltne minimum. Tento liek sa u deti pouziva na liecenie refluxu - ina ucinna latka, ale ta ista skupina.
pravda je, ze domperidon by som zacala brat, az ked by mi to schvalila lakrtacna, ale toto nebola jej otazka.
podla je UM vacsia sr.. , ako to zanedbatelne mnozstvo domperidonu, hlavne, ked je babatko take malinke. kedze dojcenie nie je len o jedle, ale ma kopu inych funkcii, ktore sa pri UM nevyskztuju, ale kazdy nech mysli a robi ako chce,.Toto su fakty. Na otazku neviem odpovedat, ci sa da kombinovat, libera: skusala si laktacnu? lebo domperidon niekedy ucinkuje len ktratkodobo, pokial sa neupravi prisatie a neodstrania priciny zleho prisavania.
akus napisat na www.mamila.sk poradna dojcenia.
M

Domperidon, derivát benzimidazolu
(obrázek 1) je čistý antagonista dopaminergních
D2
-receptorů. Málo proniká hematoencefalickou
bariérou. Urychluje motilitu horní části trávicího
traktu, vede ke zrychlení a prohloubení peristaltických pohybů jícnu, žaludku a tenkého střeva.
Působí antiemeticky prostřednictvím inhibice
dopaminergních receptorů neuronů v chemorecepční spouštěcí zóně v oblasti mozkového
kmene.
pouziva sa hocikde, je to cisty oblbovak. radsej by som davala UM ako tuto sracku. a nedate si povedat ani jedna. domperidonova mania 😅