icon

Môžu obvodní lekári predpísať tabletky na zastavenie laktácie?

10. mar 2025

Ahojte, 3 a pol roka som kojila svojho syna, no keďže už pol roka nekojím a stále cítim v prsiach že mám mlieko tak som sa chcela spýtať že či tabletky na zastavenie laktacie sa dajú predpísať aj u obvodného? Mali ste po nich nejaké vedľajšie účinky?

ikonica
10. mar 2025

Skus salviovy caj a homeopatika riccinus communis... Mne to pomohlo.. 2x...

martinka13
10. mar 2025

Áno mala a brutálne. Radšej prsia obviazať a dávať ľadové obklady. Do týždňa máš po mlieku

anavixy
10. mar 2025

A robi ti to problem? Skus radsej ako ti radi ikonica, nez lieky na zastavenie laktacie, to je dost velke svinstvo, ktore podla mna nepotrebujes.

lenvam
10. mar 2025

Mne to ani gynekolog nepredpisal. V pôrodnici malú naučili na flasu nie a nie sa doma prisat. Dva týždne som si odsavala, pomaly sa mlieko stratilo. Je to riaden bordel povedala kamarátka

janqa27
11. mar 2025

@martinka13 ahoj, ja som 2 tyzdne po porode ale chcem zastaviť laktaciu lebo mi psychicky nerobi dobre. Ako casto si si davala obklady? Na prsiach uz mam taky sťahovaci pás ale stale v nich ciitm bolest..rano som dokonca musela trochu dsat a uvoľniť ich lebo ma hrozne boleli a mala som hrcky a len co som ich trosku postlacala tak mi zacali vytekat mlieki...ty si pocas toho odsavala? Mam to robit alebo nie? Lebo nechcem brat tiw hormony na zastavenie tak to skúšam prirodnou cestiou zz😌

martinka13
11. mar 2025

@janqa27 neodsavala som. Vždy, keď som cítila, že sa nalievajú, dala som ľadové obklady (sáčky s mrazenou zeleninou 🙂). Mala som to tak cca 10-15 minút. Potom som sa stiahla elastickým obväzom.

janqa27
11. mar 2025

@martinka13 ja mam take gelove vankúšiky ktoré davam do mraznicky a tiez tak davam ked ma uz bolia, ale drzim ich aj dlhsie na prsiach..a nemam teda odsavat vobec? Lebo ked sa naleju a spravia sa hrcky tak ma velmi bolia a bojim sa aby sa nezapalili 😌 ..a ako dlho to trvalo kym sa ti takymto sposobom zastavilo mlieko? A mat ich takto stuahnute aj v noci?

martinka13
11. mar 2025

Mala som oviazané aj v noci. Keď som mala bolestive hrčky, rozmasirovala som pod teplou sprchou. Neodsavala som, aby sa mlieko viac netvorilo. Do týždňa som mala pokoj.

janqa27
11. mar 2025

@martinka13 lebo ja som vcera v noci uz mala velke hrcky a ked som ich zacala masirovat tak mi mlieko uplne tieklo z prs tak som odsala tak 10min (predtym som odsavala po 30min) ..a rano som vstala s tym ze ma hrozne bolia tak som opäť odsala ale uz len 5 min aby trosku povolilo..a az dnes som ich tak na pevno stiahla ale bojim sa ze ci sa mi do noci opäť tak nenaleju a nestvrdnu zeby som musela odsat, trosku uvolnit 😌 ..teba za cely ten tyzden neboleli prsia kvoli tomu?

martinka13
11. mar 2025

@janqa27 boleli a veľmi. Len ja som si len keď tak ručne trochu vytlačila, keď som tie hrče rozmasirovala

janqa27
11. mar 2025

@martinka13 napisem ti sukromnu spravu.