icon

Obnova mlieka po deviatich mesiacoch dojčenia: Je to možné?

7. nov 2024

Ahojte, cítim sa tak ...divne.... mám čerstvých 9mes. ... no dva krát v noci som neprilozila keďže v postielke pekne sa vyspinkala do rána.. odvtedy asi 2x som prilozila no nepasovalo jej to už, pocuckala a hneď sa otočila a spala, ďalší krát pocuckala a bola nervózna (skôr nešlo nic)
Prvé plány boli že do 6mesiacov potom som to nechala tak keďže každú noc chcela byť pri mne a papať... a nakoniec toto ... prsia som do teraz necítila no asi dnes má začali bolieť... neviem bojím sa že to úplne skončilo a ak toho že možno neskončilo, upcha sa tam niečo, zapali 🙂 ...
Od začiatku kojena aj UM teraz prikrm k tomu a od konca októbra kde boli tie dve noci neprilozenia, a dva krát preloženie nič ... snažila som si aj odsať aby som zistila...išlo ale že minimum strašne máličko...
Je šanca že už odišlo uplne? Alebo že by sa mohlo vrátiť? Mala som plan si zhotoviť spomienkovy sperk no teraz? Nemám z čoho asi ani už :( a je mi z toho do plaču.. Malička už papa rada papaa nevyžaduje prsník tak ako doteraz nedávno🙂 co mam robiť? Niekde som čítala že potrebujú až 15ml co je asi dosť 🥹🥺
Mam piť čaj? Odsávanie? Prikladat(toto už skôr nie nechce už dnes ráno som skúšala a to bolo také vselijake)

anavixy
7. nov 2024

Pockaj pockaj, ty si dojcila uz len v noci a teda dvakrat ai neprilozila a potom si to za cely tyzden uz len dvakrat (akoze nie dve noci ale len 2 razy za 2 noci) skusala a viac nie?
Mlieko ti samozrejme za 2 noci neodislo, na sperk si urcite vytlacis alebo odsajes dostatok, ked aj na viackrat. Prsia ta bolia prave preto, ze sa ti tam tvori mm , ktore nikto neodsava - ani dieta, ani ty. Nahrej ai prsia v sprche a potom odstriekaj alebo odsaj, po skonceni si daj studeny obklad pre ulavu. Ak chces dalej dojcit, tak musis dieta prikladat casto.. ak chces aspon odsavat, tak musis odsavat cca kazde 3h (skus power pumping, elektricku odsavacku so spravnou velkostou nadstavca). Ak chces mlieko len na sperk, tak to urcite mas dost. 🍀

autor
7. nov 2024

@anavixy ahoj ďakujem teda skúsim určite🙂 takže nádej ešte tam je 🙂 no dávala som najviac počas noci a obecného spánku🙂 a mlieka mala vždy dosť🙂 prsia za celých 8 mesiacov som mala plne asi raz po jednej noci co prespala 😊 preto som panikarika keď za celý týždeň cítim jemne len teraz prsia 🙂 mam elektrickú avent 🙂 aj manuálnu avent (zozačiatku s touto som odsala oveľa viac ako s el.) 🙂