Odmietanie dojčenia
Ahojte, dcera (6 aj pol m.) posledne dni odmieta kojenie, len si cucne trosku. otoci sa a reve, celkovo je uplakana cely den, nedokazem ju nijako zabavit, nosenie nepomaha...Nevidim nic zvlastne v ustach, ani navrete dasno ani cervene, na dotyk nic necitim :( Mozu to byt zubky aj tak ? Okrem toho mala nedavno reakciu na psenicu a je vyhadzana na tele, ale to nevyzera ze by ju svrbelo, takze s tym to asi suvis nebude mat....Jedine co ju ukludnilo bola kocka ladu zabalena v plienocke, hryzla do nej s nadsenim...skusila som si potom ochladnit prsnik a aspon trochu sa prisala na chvilku...nejake rady ? Nechcem davat hned Nurofen, ale ak bude takato tak nebudem mat na vyber... :(
PS: pisala som aj do laktacnej poradne tam mi napisali ze problem je ze nespi so mnou v posteli 🤦♀️ 🤷♀️
Hryzatko a gelik, mozu to byt zubky, najmä, ak ten lad mal upsech. Na 100% to nie je preto, ze nespi s tebou v posteli 😀
@babovka2321
@katkine_terapie
skusala som gelik dentinox, ale to hned zlizala, vyzeralo ze ju to len zabavilo na par minut a potom znova to iste.... neviem ci ine geliky by viac pomohli ? skusala som este homeopaticke cipky Viburcol ale tazko povedat ci to ma nejaky efekt, mala to zatial len vcera vecer a dnes rano...
ale okrem hryzatok jej ako pomozem ? ono to totizto pomoze len na chvilu...a ja myslim ze ona je aj hladna ale jej mozno vadi to sanie, viem jej s tym nejak pomoct ?
a napr. cipky do zadocku Panadol ? to by nemalo byt take skodlive nakolko to nejde priamo cez traviaci trakt , nie ? ci to mam nechat ako poslednu moznost ?
Vyzerá ze zúbky, ja som jej dala bagetku z mrazáku, ale moja bola na UM, už mala lepok. Ešte sú tie hryzátka do chladnicky. . Nurofen dám, až keď je velmi zle, lebo toho ešte bude, tak zbytočne nedávaj. Inak kamistad / dentinox keď ide spať. A odpútavať pozornosť,vydrzať, trpezlivo, nechce cucnúť teraz, cucne si neskôr, ono hlad nepustí, neboj, len nech si cucne, aby nebola dehydrovaná
@domireb jasne pokusim sa to nejak vydrzat...len tazko mi je na nu pozerat ked chuda reve nech robim co chcem.. :( no my sme prave mali reakciu na nieco z psenicnej kase cize pecivo davat nejdem...ale dala som zachladit hryzatko...tak uvidim
Moja plače od 4 mesiacov,čo bola zaslintaná až po pupok. Každý zub je čosi hrozné, aktuálne idú stoličky, tak tie sú úplny masaker. Bohužiaľ,dakto ani nevie kedy,dakto počíta, ešte koľko zubov zostáva. Odpútavať pozornosť, chlácholiť sa,nenerváčiť - áno, teraz ti je ľúto,veď bábo samo nevie,čo sa deje,len že bolí bolí, ale keď ti bude vrešťať ako napr moja už 11 mesiacov kvôli zubom a že nechce jesť,tak ja úprimne ťahám trpezlivosť už od susedov.
Su take plniace cumliky(v DMke maju)- da sa do toho dat napriklad mrazene ovocie-jabko/banan a je to take makke, ze si to pocucka. Alebo na cistej vreckovke urobit uzlik, namocit do tvojho mlieka a dat zamrazit.
@majlo1234 vdaka za tip, mam ten cumlik ale nenapadlo ma dat tam mrazene ovocie...
Ja davam furt daco, syn to miluje cuckat na tie bolave zuby(maliny, cucoriedky, marhule, broskyne, v podstate vsetko co mas zavedene mozes dat)
@majlo1234 no prave z ovocia sme este i a jablcko skusali. to neviem nakolko bude dobre zmrazene ...ja som inak niekde citala z emrazene na zubky nie je dobre lebo to moze podrazdit dasienka, tak neviem
Rak nedaj uplne zmrazit, nastruhaj, natlac dovnutra na polhodku a daj tak

To PS ma dostalo 🙈ak jej urobilo dobre studene na dasienka, neskusala si gely ako kamistad atd?