icon

Odstavenie od dojčenia kvôli tehotenstvu

16. jan 2022

Prosím o veľkú radu ako odstaviť dcéru od prsníka ma 1rok aj 4 mesiace a som tehotná aktuálne 5tt 1d ale keď ju kojím začína sa mi maternica sťahovať a bolieť a bojím sa aby sa dieťaťu nič nestalo.

nique
16. jan 2022

Nie som odbornik, ale ja som dojcila 2r az do porodu. Vyhoda v porodnici pri druhej bola, ze som hned mala mlieko. Nemyslim, ze babatku dojcenim uskodis.

autor
16. jan 2022

@nique ja by som dojčila len hneď cítim tie bolesti v maternici a toho sa bojím 🙈 mám to len pri dojčení

bazalka1
16. jan 2022

ja som odstavila ale postupne.....mala som ju odstavenu uz od denneho dojcenia ked som otehotnela.....potom som zacala odstavovat od nocneho. Velmi ma kojenie bolelo a chcela som sa aspon trochu vyspat kym sa druhe narodi....
Takze neviem aku radu hladas ale isto chod postupne vynechanim jedneho kojenia a pridavaj....ja som si uspavanie nechala nakoniec. Takze treba len pevne rozhodnutie a chod dotoho...mne vela aj muz pomahal. V noci sme sa striedali pri utisovani....upokojila sa len na rukach....

autor
16. jan 2022

@bazalka1 a tiež ste mala tie bolesti v maternici pri dojčení ?

bazalka1
16. jan 2022

Nie nemala....mna prsia hrozne boleli pri dojceni...myslela som ze ma hryzie 🙂 az neskor som zistila ze som tehotna...

riamia91
16. jan 2022

V prvom trimestri som mavala stale akokeby menstruacne bolesti, aj mimo kojenia a tak. Teraz som v tretom trimestri, dcerku stale kojim rano a vecer a ziadne stahy nie su. Tie stahy su nebezpecne prave v 3.trimestri. Co na to lekar? Ja som postupne okresala tie kojenia na 2, ale moja dcerka uz v tom case nezaspavala na prsniku.

vilma7
16. jan 2022

Ja som odstavila okamžite, ale nie ako som otehotnela, ale akonáhle sme sa rozhodli že začneme skúšať druhé...nedala som a bolo. Na Tom nie je nič ťažké, dieťa ca.po 3 dňoch ani nepýtalo. Syn mal 16 mesiacov. Umelé nechcel, tak sme mu dávali večer krupicu, puding...aby aspoň tak mal trochu mlieka.