icon

Odstaví sa mi dieťa, ak ho 2 dni nemôžem kojiť?

bridgetjonesova
8. feb 2013

Kvoli urcitemu vysetreniu ktore trva dva dni nemozem svoje dieta kojit. Odsavat a mrazit nechcem.Chcela by som sa spytat ci sa za 2 dni na UM dokaze babo odstavit, alebo tiez ako mam zabezpecit aby sa tak nestalo? Dakujem za rady.

tadaminka
8. feb 2013

@bridgetjonesova ja som syna nekojila 3 dni a neodstavil sa. nedavala som mu UM lebo to ma zevraj inu chut, sladsiu a moze dietatu viac chutit, neviem ci je to pravda. preco nechces odsat a zamrazit? na dva dni toho zas tolko nebudes potrebovat.

lalus
8. feb 2013

@bridgetjonesova nedať fľašku, ale krmiť iným spôsobom - cievkou po prste, z pohárika. odsávať nechceš, ale myslím, že dva dni bez kojenia budeš cítiť už aj ty a budeš musieť mliečko aspoň trochu odstriekať. veľa šťastia

kivinka
8. feb 2013

tazko povedat. pri mojich detoch by to urcite nehrozilo, ale je to asi dost individualne. ja som jednu dceru nekojila 3mes. a nemala problem sa k tomu potom vratit
ale ak mas malicke babo, podla mna nebude mat problem aby si ho po 2dnoch zase kojila. ved mu ine mlieko potom uz nedas a ked bude hladne, tak sa snad napapa tvojho

bada88
8. feb 2013

ja som nemohla kojit 24 hodin, maly v pohode vydrzal, odstriekala som si mlieko, ale odstriekat budes musiet aj tak lebo sa ti naleju prsia a mohla by si on prist, popripade sa ti mozu zapalit prsniky, alebo upchat.

bridgetjonesova
autor
8. feb 2013

@tadaminka praveze ani neviem kolko by som potrebovala toho mlieka a ako to zistit?

@kivinka ja v to dufam ze to tak bude

bridgetjonesova
autor
8. feb 2013

@bada88 ano to viem ...len nechcem to mlieko mrazit a take mu davat...samozrejme ze v tie dva dni ho kvoli sebe musim odstriekat ale budem mat aj v sebe lieky ktore on nemoze takze by v tie dni ani nebolo dobre...odtrekovat musim aby som nemala zapal

tadaminka
8. feb 2013

@bridgetjonesova podla tabuliek ma dieta denne vypit 100 az 150 ml na kilo svojej hmotnosti. materske mlieko hoci aj mrazene je ovela lepsie ako mu dat umele podla mna, ja som mrazila vela mlieka a moze byt v mrazaku dokonca az 3 mesiace a je stale dobre.

ekinkala
8. feb 2013

nemal mi prestat papat tvoje mliecko ja som maleho tiez nemohla kojit 2 dni potom chvilku strajkoval nechcel ale potom zacal znovu papat skus bebu ta je taka podobna ako materske m

bridgetjonesova
autor
8. feb 2013

a mam mu dat to UM z flase alebo radsej nie? ako sa to este da najlepsie urobit?

bada88
8. feb 2013

Jasne a preco mu nechces davat mrazene ?? ja som mrazila do medela sackou, ale ked sa rozmrazilo, malo nechutnu pachut, aj vonu, malemu to nevadilo ale mne ano... od vtedy mu mrazim do sklenenych poharov od presnidavky alebo horcice alebo takeho niecoho maleho a som spokojna, ziadna zmena na mlieku, ani chut, ani vona 🙂 a ja som pocula ze moze byt v mrazaku az rok.....

reanda
8. feb 2013

@bridgetjonesova a ake je to vysetrenie, ze nemozes dojcit?

bridgetjonesova
autor
8. feb 2013

@bada88 davas nrmalne v sklenenych flasiach do mrazaku? ja som pri prvom dost odsavala a mrazila a nakoniec to ani nechcel pit...teraz sa mi s tym nechce kvoli tomu zapodievat

sonicka13131
8. feb 2013

Tak si odsaj este pred tym vysetrenim aby si mala na tie dva dni co nebude moct pit. Podla mna je to lepsie ako dat UM takto by potom nemuselo mimco znova chciet tvoje mliecko. Drzim palce nech sa kojite co najdlhsie.

bada88
8. feb 2013

Jasne do skla je to najlepsie, lebo plastove sacky ti pustaju pach, sklo nie, nedavam nikdy uplne do plna, kedze mraz roztahuje tekutiny, asi 1,5 pod okraj a krasne mi to zamrazi, nemam ziadny problem 🙂 rozmrazim a je to ako priamo z prsnika

euka210
8. feb 2013

odstriekaj si predtym kolko sa da a to dostane potom ked budes prec a ked uz dojde, tak UM ale vsetko po cievke, urcite nie flasu. Pokial nedostane flasu, tak za 2 dni sa podla mna neodstavi.

arizona
9. feb 2013

radšej mrazené vlastné ako nemrazené um 😒 (načo pokúšať, čo ak sa neprisaje, alebo ak zlenivie...) naodstrekuj pred vyšetreniami. pokiaľ máš dosť vlastného, tak spraviť zásobu na niekoľko dní nebude iste nijaký problém 😉 a iste nie cez fľašu - cez prst, striekačku, v najťažšom prípade lyžičkovať 😉 zvládneš to!

majulino
9. feb 2013

@bridgetjonesova neodstavi oj bol tiez 2 dni na um ked mal 2 mesiace tiez kvoli liekom dala som mu obycajny sunar teda nie ja ale mama hlavne si zavolaj niekho na pomoc lebo ked ho budes drzat pri krmeni na rukach instinktvine sa ti bude tulit k prsniku a ten plac je srdcervuci

tinushka13
9. feb 2013

Ja som bola na tom tak isto. ale odstavená som bola 4 dni. Našťastie som mala zásoby v mrazáku /škoda že len na 3 dni/. Ak by som nemusela, tak by som na tých pár dní určite nenasadila UM. My sme tak urobili a bolo to teda peklo.. ☹ bruško nás bolelo.. sme si teda riadne poplakali od 17tej do tej 5tej ráno. ☹ ak môžeš radšej odsaj.. zamraz.. A čo sa týka či fľaša a či nie.. my sme sa v pohodičke prisali. injekciou by som asi nedokázala napumpovať tej našej malej žrútke 120ml.. 😀 takže sme išli z fľaše. a teraz pekne kojíme aj dokrmujeme..