icon

Odučenie 13 mesačnej od materského mliečka

alex1983
28. okt 2011

Tém o tom ako dojčiť, zvýšiť laktáciu, rôzne odborné články, laktačné poradkyne, tých je neúrekom. Ale ako dieťatko čo "najbezbolestnejšie " odučiť od dojčenia je veľmi málo. Moja dcérka je prsková maniačka 😎 Bude mať 13.mesiacov a na prse by visela stále. A keby len na jednom, ona totižto z jedného papá a druhé musí byť tiež odokryté a na ňom si brnká po bradavke. Nie je to vôbec príjemné, lebo to robí nechtíkom. Ak jej druhé prso nechcem dať plače ako divá. Noci, to je jedna veľká katastrofa. Sme hore aj každú hodinu. Som celiatička a mám malo vápnika, takže ani to už neni dobré že dojčím. Som šťastná že dcérku dojčím tak dlho, no jednoducho už nevládzem... A preto maminky ktoré majú takýto "problém" a maminky ktoré tento "problém" vyriešili šup sem ako na odúčanie 😲

alex1983
autor
29. okt 2011

@tinki dakujem 😉

vejinka
29. okt 2011

skus zredukovat kojenie na tri krat do dna..potom dva krat a potom uz len v noci postupne sa aj ona nauci ze uz vlastne nepotrebuje je to len o zvyku..ja som takto oducala starsieho ale ja som bola tehu a jemu vlastne prestalo chutit mlieko.ale aj tak obcas sa natiahol a otvoril usta ze xce z cicky ..a neskor som mu povedala ze mliecko sa spori pre babatko v brusku a ze ked mu bude pit tak ono nebude mat..u teba by som to riesila ze jej povies ze maminka ma boo na cicach a ze musia byt zakryte vzdy ked ti bdue chciet chytit prso tak zaaukaj jej to trkne neboj..drzim palce aby to bolo bez slz 😉

gaby21
30. okt 2011

@alex1983 Ahoj, aj u nas uz bolo kojenie des a hroza, v noci kazdu hodinu hore, cez den nic nejedol, len na prse visel, stale sa prskom ukludnoval, no poviem ti, som mala uz toho plne zuby a povedala som si DOST. Postupne odstavovanie u nas absolutne nefungovalo, myslim ze preto lebo bol poriadne zavisly. Tak to vyriesil moj manzel, odisiel aj s malym na vikend ku svojim rodicom a bolo po kojeni, ked sa vratili, maly sa sice stale dozadoval svojho, ale uz to nebolo take strasne, velmi rychlo pochopil. Dieta citi kedy si na stopercent odhodlana s kojenim prestat a podla toho sa zariadi, maly presne vedel, ze uz prso nedostane a odvtedy je pokoj, prespi celu noc, cez den sa poriadne napapa a odrazu aj prerezavanie zubkov nie je take hrozne 😅

gubcikova
30. okt 2011

u nás podobne ako u @gaby21. prestala teda v 15mes.,ale malá dokázala na prsi byť aj 45min.a to sme sa kojili 2 krát denne na zaspatie.my sme to vyriešili tým,že malá išla jeden deň k svokre,druhý k svokrovy a ked sa vrátila ja som si prsia obviazala a hovorila,že máme booo.pochopila behom 2 dní.a prvú noc prespala celú.začala aj riadne papať cez deň

ola77
30. okt 2011

ja som malu prestala kojit v 10 mesiacoch lebo to zacinalo byt podobne(bavenie sa s bradavkami a podobne veci) a este sa jej aj zubky prerezali tak to bolo dost bolestive ☹ ale neposielala som ju nikde kedze manzel nechcel byt ten zly,ktory ju zobral od maminky 🙂 proste rano uz nedostala prso povedalo sa ze miecko neni a bolo... najhorsie boli asi prve 3 dni (raz sa vrhla aj na muzovu bradavku ked lezal bez tricka 😀) ale potom ju to preslo dostala peknu flasku so zvieratkami a kravske mliecko a bolo 🙂

kacenka1983007
30. okt 2011

ahojte babenky.alex1983 ja to prežívam tiež.Moj Petulo má 19 mesiacov a nie a nie ho odučit.skúšala som už všeličo,ale nič nezaberá.musela som ho dat ku nám do postele lebo už som odpadávala od unavy v noci.ak mu prsník nedám strašne vrieska až kym cedostane to čo chce.skúšala som mu odsavat mlieko ale z flašky odmieta,cez deň ako tak vypije z flašky čajík ale cez noc vobec nechce flašku,skúšala som mu dat aj mliečko,sunár,dokonca kakao,nič.najhoršie je že zle spáva,nespí ani cez deň ani v noci,zobudí sa na každu maličkost a píta cicik.myslela som si že mlieko časom odíde a on to pochopí časom ale ak niekde odídem,napríklad pred pár mesiacmi sme boly na svadbe bez malého,no baby ja som si nestihala vytlačat mlieko z prsnika,také som ich mala tvrda že ma strašne bolely,dokonca aj šaty sa mi vypárali na dekolte.poprosila som manžele aby mi ich vycical hanba nehamba ale musel 😀 😝 no ja si myslím že každé dieta je ine moj prvorodeny synček bol úplny opak.kojila som ho 16 mesiacov a bola som odhodlaná ho kojit kym budem moct mat mlieko lenže pri nom som stratila zo stresu.on bol taky dobry celu noc mi prespal kojila som ho vačšinou len cez deň a ked som stratila mlieko tak mi to bolo luto ale teraz už nevládzem.....