icon

Oplatí sa kontaktovať laktačnú poradkyňu?

ivka5386
5. nov 2014

Ahojte zienky . Ake su vase osobne skusenosti s laktacnou poradkynou? Oplati sa ju kontaktovat ? ak ano tak kedy ? ako priebieha stretnutie a vsetko okolo toho? Dakujem za vsetky odpovede a pripomienky 😉

marcelatje
5. nov 2014

@ivka5386 podľa toho či sa jej radami chceš aj riadiť. Mne sa to oplatilo veľmi a volať ju treba čím skôr, hneď ako sa ti niečo nezdá 🙂

ivka5386
autor
5. nov 2014

no inak by som nad tym nerozmyslala . Jasne ,ze ak to pomoze tak si necham poradit... Len o tom vaham ci mam alebo nemam

evittam
5. nov 2014

@ivka5386 Ahoj, tak ja som kontaktovala, ale až keď som mala problém a dokonca som kontaktovala len e-mailom a pomohlo mi to. Ale kým nemáš problém, tak je to podľa mňa zbytočné a dnes sa mi vidí trošku akože "moderné" zavolať si ju ešte pred pôrodom alebo hneď ako prídem domov z pôrodnice....

adush123
5. nov 2014

Ja som si zavolala a poradila mi ako prikladat a co robit ked mu tecie resp.netecie.dost mi pomohla.

reni93
5. nov 2014

mne sa to oplatilo uz len preto, ze som sa stretla s clovekom, ktory ma narozdiel od mnohych ku kojeniu povzbudzoval, ked som mala nahnute s tym seknut. Okrem toho ma vela naucila a v mnohom poradila.

marcelatje
5. nov 2014

@ivka5386 zisti si ako je to s laktačným poradenstvom v nemocnici kde budeš rodiť. Veľa o tom čítaj a laktačnú za seba určite odporúčam. Ja vďaka nej dojčím doteraz a to sme z pôrodnice prišli s fľašou 🙂

pribinak
5. nov 2014

Mali sme problem, krpec vo veku 2,5 mesiaca zahajil akysi strajk, kontaktovala som a velmi sa mi to oplatilo, kojila som vyse roka
Materske mlieko mas zadarmo, nemusis si ho v noci pripravovat, nemusis kupovat ci prevarat vodu, chodit von s flastickami, termoskami a praskom
MM je jedinecny zdroj imunity a je to uplne cosi ine, ked dojcis ako ked krmis s flasticky

ivka5386
autor
5. nov 2014

@marcelatje to je skvele. Ja som svoju prvu dceru kojila necelych 5m. A druhu by som chcela dlchsie len pri prvej som to rychlo vzdala. U nas v nemocnici v PP stoji poradenstvo za prd.

marcelatje
5. nov 2014

@ivka5386 keby sa ti to aj v nemocnici nepodarilo tak sa nevzdávaj stále sa to dá. Buď pripravená či už samoštúdiom, alebo aj kontaktom s laktačnou vopred. Mnohí sú akoby proti nim, ale ja za seba môžem povedať že neľutujem. Držím palce.

slavaf
5. nov 2014

Jednoznačne odporúčam, najmä pri staršej mi zachránili dojčenie. Jedna laktačná mi pomohla už v pôrodnica a potom som kontaktovala jednu už keď som bola doma. Prišla, pozrela sa ako sa dojčíme, poradila. Pri druhej som ju potom kontaktovala telefonicky priamo z pôrodnice a zase pomohla. Nemenej dôležité je aj to, že laktačné poradkyne veľmi dodajú odvahu na pokračovanie v kojení a táto psychická podpora a povzbudenie sú takisto potrebné. Teda aspoň mne aj toto pomohlo.

kadri
5. nov 2014

jednoznacne ano. konecne pri tretom dietati som zvladla nadprodukciu. mohla som si usetrit kopu bolesti a starosti, ak by to bolo kedysi take dostupne... mala som vzdy po porode nadprodukciu a zvladla som ju vdaka laktacnej poradkyni uplne v pohode 🙂 prax v tomto nemas kde ziskat, je super, ak ti ma kto poradit

ivka5386
autor
5. nov 2014

@kadri ako si zvladla nadprodukciu ak sa smiem spytat?

kadri
5. nov 2014

@ivka5386 v skratke - ziadne polievky a teple napoje, dojcenie v polohe na futbalovu loptu, kedy dieta pije z vonkajsich segmentov prsnika (takmer pod pazuchou, predtym som mala bolesti a musela odsat komplet cele prsniky, aby sa mi ulavilo, co viedlo zase k vysokej produkcii mlieka), velmi setrne odsavanie iba do pocitu ulavy, opakovane dojcenie z rovnakeho prsnika. proste naopak ako sa radi pri podpore laktacie 😀

kkl82
5. nov 2014

odporucam si pred porodom zaobstarat brozurku z mamily http://www.mamila.sk/pre-matky/kniha-prakticky-..., ta je super napisana a ako priprava ti uplne staci. sama uvidis, ze v porodnici ci v rodine, ti budu davat uplne odlisne (a mnohokrat kontraproduktivne) rady. no oplati sa mat aj prehlad a pohlad aj z "druhej" strany - tzn. od ludi, ktori dojceniu naozaj rozumeju.
po porode, ak by sa vyskytol akykolvek problem, kontaktuj uz priamo laktacnu poradkynu. dovtedy nemusis.