Oplatí sa kontaktovať laktačnú poradkyňu?
Ahojte zienky . Ake su vase osobne skusenosti s laktacnou poradkynou? Oplati sa ju kontaktovat ? ak ano tak kedy ? ako priebieha stretnutie a vsetko okolo toho? Dakujem za vsetky odpovede a pripomienky 😉
no inak by som nad tym nerozmyslala . Jasne ,ze ak to pomoze tak si necham poradit... Len o tom vaham ci mam alebo nemam
@ivka5386 Ahoj, tak ja som kontaktovala, ale až keď som mala problém a dokonca som kontaktovala len e-mailom a pomohlo mi to. Ale kým nemáš problém, tak je to podľa mňa zbytočné a dnes sa mi vidí trošku akože "moderné" zavolať si ju ešte pred pôrodom alebo hneď ako prídem domov z pôrodnice....
Ja som si zavolala a poradila mi ako prikladat a co robit ked mu tecie resp.netecie.dost mi pomohla.
mne sa to oplatilo uz len preto, ze som sa stretla s clovekom, ktory ma narozdiel od mnohych ku kojeniu povzbudzoval, ked som mala nahnute s tym seknut. Okrem toho ma vela naucila a v mnohom poradila.
@ivka5386 zisti si ako je to s laktačným poradenstvom v nemocnici kde budeš rodiť. Veľa o tom čítaj a laktačnú za seba určite odporúčam. Ja vďaka nej dojčím doteraz a to sme z pôrodnice prišli s fľašou 🙂
Mali sme problem, krpec vo veku 2,5 mesiaca zahajil akysi strajk, kontaktovala som a velmi sa mi to oplatilo, kojila som vyse roka
Materske mlieko mas zadarmo, nemusis si ho v noci pripravovat, nemusis kupovat ci prevarat vodu, chodit von s flastickami, termoskami a praskom
MM je jedinecny zdroj imunity a je to uplne cosi ine, ked dojcis ako ked krmis s flasticky
@marcelatje to je skvele. Ja som svoju prvu dceru kojila necelych 5m. A druhu by som chcela dlchsie len pri prvej som to rychlo vzdala. U nas v nemocnici v PP stoji poradenstvo za prd.
@ivka5386 keby sa ti to aj v nemocnici nepodarilo tak sa nevzdávaj stále sa to dá. Buď pripravená či už samoštúdiom, alebo aj kontaktom s laktačnou vopred. Mnohí sú akoby proti nim, ale ja za seba môžem povedať že neľutujem. Držím palce.
Jednoznačne odporúčam, najmä pri staršej mi zachránili dojčenie. Jedna laktačná mi pomohla už v pôrodnica a potom som kontaktovala jednu už keď som bola doma. Prišla, pozrela sa ako sa dojčíme, poradila. Pri druhej som ju potom kontaktovala telefonicky priamo z pôrodnice a zase pomohla. Nemenej dôležité je aj to, že laktačné poradkyne veľmi dodajú odvahu na pokračovanie v kojení a táto psychická podpora a povzbudenie sú takisto potrebné. Teda aspoň mne aj toto pomohlo.
jednoznacne ano. konecne pri tretom dietati som zvladla nadprodukciu. mohla som si usetrit kopu bolesti a starosti, ak by to bolo kedysi take dostupne... mala som vzdy po porode nadprodukciu a zvladla som ju vdaka laktacnej poradkyni uplne v pohode 🙂 prax v tomto nemas kde ziskat, je super, ak ti ma kto poradit
@ivka5386 v skratke - ziadne polievky a teple napoje, dojcenie v polohe na futbalovu loptu, kedy dieta pije z vonkajsich segmentov prsnika (takmer pod pazuchou, predtym som mala bolesti a musela odsat komplet cele prsniky, aby sa mi ulavilo, co viedlo zase k vysokej produkcii mlieka), velmi setrne odsavanie iba do pocitu ulavy, opakovane dojcenie z rovnakeho prsnika. proste naopak ako sa radi pri podpore laktacie 😀
odporucam si pred porodom zaobstarat brozurku z mamily http://www.mamila.sk/pre-matky/kniha-prakticky-..., ta je super napisana a ako priprava ti uplne staci. sama uvidis, ze v porodnici ci v rodine, ti budu davat uplne odlisne (a mnohokrat kontraproduktivne) rady. no oplati sa mat aj prehlad a pohlad aj z "druhej" strany - tzn. od ludi, ktori dojceniu naozaj rozumeju.
po porode, ak by sa vyskytol akykolvek problem, kontaktuj uz priamo laktacnu poradkynu. dovtedy nemusis.

@ivka5386 podľa toho či sa jej radami chceš aj riadiť. Mne sa to oplatilo veľmi a volať ju treba čím skôr, hneď ako sa ti niečo nezdá 🙂