icon

Pomôže benedikt a senovka na zvýšenie mlieka?

weronka31
12. jan 2025

Pomohol niekomu na mliecko benedikt a senovka? Konkretne nasla som tabletky od znacky Organika. Syncek ma 3 mesiace a niekolko tyzdnov zacal pit menej mliecka a uz sa mi netvori tolko. Bojim sa, ze ked bude chciet viac tak nebude. Pri prvej dcerke to iste bolo a zacala som prikrmovat UM a prestalo sa mi tvorit uz uplne :(

siska53
12. jan 2025

@weronka31 skus odsavat. Aj pomedzi dojcenia alebo popri dojceni.
A co ti dcerka nepriberala, ked si musela dokrmovat?
Inak mne sa okolo 3.mesiaca ustalila tvorba mlieka a konecne som sa nebudila s prsnikmi tvrdymi na kamen. Mozno mas zbytocny strach, ze mas malo mlieka.

weronka31
autor
12. jan 2025

@siska53 snazim sa odsavat, ale nestiham velmi popri dvoch detoch tak odsavam tak 2x denne. A odsajem tak 40ml z oboch prsnikov po kojeni.
Dcerka chcela zacat pit viac, ale neslo mi viac mliecka a plakala velmi preto som zacala prikrmovat UM

siska53
12. jan 2025

@weronka31 tak skus pri jej kojeni odstavat. Ja som tak robila, ked som.potrebovala.naodsavat do zasoby, tiez som mala aj druhe dietatko doma, co malo dva roky, tak tiez mi to malokedy slo mimo oficialneho kojenia. A skus vineu pit ci caje na kojenie. Vtacie mlieko a rascova polievka sa tiez odporucaju a vela pit celkovo.

minka201
12. jan 2025

@weronka31 Ahoj. Mne počas laktačných kríz pomohol čaj Weleda, ktorý obsahuje aj senovku. Asi po troch dňoch sa tvorba mlieka zvýšila. Skús celkovo zvýšiť aj príjem tekutín. Držím palce 🙂

maya_hi
12. jan 2025

@weronka31 normálna laktačná kríza. Len treba častejšie prikladať, ty hlavne pi veľa tekutín a ODDYCHUJ. Stres dokáže narobiť veľkú paseku. Tiež som brala senovku, ale neviem či práve to pomohlo.

thereisabear
13. jan 2025

U mňa to bolo iba v hlave. Raz som mala menej mlieka, prišla kamoška a opisovala mi, ako mala plný mrazák a hneď nato som odsala oveľa viac. Nič iné som nezmenila.
Len veľa ponúkaj a snaž sa nestresovať.

timulicek
13. jan 2025

@weronka31 mne pomohli tabletky Lactil .malý ma už 11 mesiacov a kojím stále ..druhorodeneho som kojila dva mesiace .pri tomto som sa pripravila a ide to .hlavne treba kľud v hlave ,nejaká podpora a pôjde to

adabise683
13. jan 2025

@weronka31 mne to pomohlo ... resp. stale uzivam a postupne sa zvysuje ..jasne ze aj ine veci pre to robim ... vela stastia