Prečo mám pocit suchých dní pri plnom dojčení?
Ahojte 🙂 mam otazku na tie z vás čo plne kojite.. dcerka ma 2 mesiace.. máte aj vy niekedy taky pocit že máte ako tomu ja hovorím ,,suchšie dni,,? Opakuje sa mi to pravidelne každé cca 2 týždne že prídu 2-3 dni kedy mám pocit že nemám žiadne mlieko.. okrem týchto dni mam prsia plne, mlieko tečie prúdom.. ale tie 2-3 dni z nich po kojeni ledva vytlacim ešte kvapku mlieka, prsia su vyflusnute prázdne po tych 2-3 dňoch sa to zvyčajne zas vráti do normálu.. snažím sa toto obdobie nepanikarit a nebezim hneď kupovať UM, zatial sme to vždy zvládli sledujem hlavne či cika a je spokojná ale je to strašne znepokojujuce niekedy sa až čudujem odkiaľ to mlieko dokáže vybrat.. snažím sa jej vtedy prsnik ponúkať aj každú hodinu aby sme to znovu nakopli..
Niekde som čítala že to moze byť aj hormónmi ze telo simuluje menštruáciu hlavne ak sa to opakuje pravidelne ako mne a ze počas týchto dni ak by som nekojila pravdepodobne by som menstruovala, že aj vtedy sa vie tvorba trošku znížiť

Riesis to velmi dobre, presne tak, ako je treba- Pocas “suchych dni” nezacat dokrmovat, ale o to castejsie prikladat. Makkost/tvrdost prsnikov nie je adekvatny ukazatel mnozstva mm, prave tym ze sa cudujes odkial to mlieko dokaze vytiahnut si to potvrdzujes. Dieta je spokojne, ma co papat, ty neries ake mas prsia alebo ci z nich dokazes nieco vytlacit. Najpravdepodobnejsie to bude sposobene tymi hormonmi.