Prečo sa každý vždy stará do kojenia?
Mala som a mam to stastie ze mozem svoje deti kojit.Prve dieta som kojila do roka.Mladsie malo nedavno rok a ja este kojim.Tak som si povedala ze tak do roka a pol predbezne ak nam to vyjde...Mliecko potrebuje tak aj tak,mam svoje naco davat umele,prospieva mu to,je to uzasny ukludnovak ked mu idu zuby alebo ma horucku.Vsetky to pozname,najprv kazdy riesi ze ci kojis?!Nuz ale od roka akoby utal.Par netaktnych ludi v rodine riesi ze naco este,ze po roku je to uz zbytocne.Proste slusne vysvetlit nepomaha,asertivne vysvetlit ze je to hadam moja vec nepomaha a mne je to proste neprijemne ze co ich do toho?!Fakt sa citim neprijemne.Alebo ked rocnemu dietatu strkaju do ust cokolvek bez mojho vedomia a zo mna robia hysterku len za to ze chcem proste vediet co moje dieta je,chcem mat o tom prehlad a este nedovolim oriesky,citrusy a podobne lebo skratka nie.Ako toto riesite vy?Aby bolo jasne nie som nejaka sialena uzkostliva matka.Z toho som vyrastla pri starsom a druhe dietatko uz teraz dostane aj to o com sa jeho surodencovi v roku ani nesnivalo.Pomaly davam ochutnavat takmer vsetko.Ja som naozaj asertivny typ,nedam si skakat pri detoch nikym po hlave ale co s hlupakmi ktorym proste nestaci ani na 3x slusne a opakovane povedat.Stretavate sa a tym?Ako to riesite?
@nini1010 Tak sa s hlupakmi nestretavaj. Ja som kojila ovela dlhsie a blbe reci som si nevsimala. Kojenie bolo vzdy len medzi mnou a mojim dietatom.
@miskooo1987 Nejde o to,dovolit nedovolit.Pomaly zavediem aj to.Ide len o to ze mu to ludia davaju akoby narocky.A najma taky ktori ho vidia raz za cas a myslia si ze maju pravo.
@nini1010 neviem... ale po roku sme nejako nič neobmedzovali... teda keď s nimi na nejakom rodinnom posedení niektorý bratranec zdieľal kebab, tak nejako som neskákal 2 metre do výšky....
@nini1010 Asi ti rozumiem. Och, tiež neznášam tieto "rady nad zlato". Mala mala asi len mesiac a vraj by som jej mala dať čajík, pýtali sa ma na režim a neviem čo ešte... Alebo ženská čo som ju videla 1.x v živote sa má pýtala či kojím. Tiez nenávidím keď mi hocikto chytá kočík a mixule s malou, potom poviem nech nehegá s kočíkom, tak na ňom má aspoň ruku položenú, príde mi to ako chytať volant šoférovi v autobuse. 😡
Ale ľudia sú takí, dokonca vlastní rodičia vedia byť dosť netolerantní, asi by som to riešila takže, že by som deti nepustila z očí ak by tam nebol niekto ma rešpektuje.
mozno to ako narabas so svojimi prsnikmi ta blizka rodina ani nemusi vediet a mala by si klud...
@kitycat ja som nikdy nekojila pred nasimi ani pred rodinou vzdy som isla do vedlajsej izby a napriek tomu sa po pol roku kazdy vypytoval ci este kojim a kedy konecne chcem dat um. Po roku si uz tukali na celo ci chcem kojit do matury a ze ho uz nikdy neodnaucim od prsa... Odstavil sa sam v 1.5 roku..
To su proste ludia co si potrebuju dokazovat ze ty si neskusena a oni ta idu naucit ako na to. Ja stale poviem nech si urobia vlasne dieta a nech ho potom krmia cim chcu😊
Tvoja osobná vec nikoho do toho nič keď chces koj aj do piatich .....a keď budeš chcieť tak odstaviš tvoja osobná vec nikoho do toho nič nikto nebude hádam určovať matke kedy do kedy a koľko bude svoje deti kojit ....aj bože všade sa nájdu ľudia ktorý chcú diktaturovat matky....🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Na poznámku svokrinej susedky, že už by som mala malého odstaviť (mal cca 20 mesiacov) som odpovedala, aby sa nebála, že do 15.-tich rokov ho isto kojiť nebudem. Ani sa nezmohla na odpoveď. Moje dieťa = moje pravidlá. Každý nech sa stará o seba. Ty vieš najlepšie, čo Tvoje dieťa potrebuje a ak to vyhovuje aj Tebe, tak pokojne dojci ďalej.
@nini1010 Ja neriešim, je to moja vec, moje cicky. Stane sa občas že príde k tejto téme a následne aj k prekvapenej reakcií že este kojim(dcera bude mať 2r)ale neberiem to ako negatívnu reakciu, väčšinou sa mi ujde dokonca ešte aj pochvaly😂. Tiez som prekvapená keď zistím ze niekto ešte koji take veľké dieta😆. S tým ze by ma niekto nahováral aby som to stopla som sa ešte nestretla. Nerozumiem prečo by sa mi mal niekto do toho miesat.
Akoze podla mna je strasne, ked vidim 3 rocne decko ako trha matke bluzku lebo chce cecek 😅 bola som tak na navstevy u kamosky a ked dobehol, tak so. Nechapala. Ale 1,5 roka je este celkom fajn, ci? Kazdopadne, mne sa nepaci ked vidim, ako sa uz napr 2 rocne decko koji, ale podla mna take decka na verejnosto uz ziadna ani nekoji,..
@nini1010 Je to tvoje dieťa a ty si s nim vytvaraš materske puto, nie vsetci naokolo. Ty vies a citiš čo je pre neho dobre..zatože sa to ludom naookolo nepači tak v živote sa neprispôsobuj!v živote! A keď sa len niekto k niečo pokusi..dať mu niečo bez tvojho zvolenia tak by som mu to mala pekne vysvetliť..ale keď to nepojde po dobrom tak to už vysvetli trošku drsnejšie nech dany človek vie čo si môže a čo nie dovoliť. Nie si vôbec hysterická..je to normalny matersky pud. Aj zvierata to tak maju..sice sa nemusis chovať ako zviera..ake tiež svoje dieťa len tak niekomu nedaju a krmia ho tym čim citia že ho maju krmiť.
Ka vzdy poviem ze,, je to moje dieta ,svoje si si uz vychovala tak mi daj s tym pokoj,,.aj sa urazia,aj pochopia,ale mne je to jedno
@nini1010 To su typy, co musia riesit vsetko, inak by im asi utrhlo dekel. Inak si to neviem vysvetlit. Ja som zas z druheho tabora, ani pri jednej dcere som mlieka nemala vobec, aj keby som sa na hlavu postavila, nevyzmykala by som. A pamatam si, ako na jednej rodinnej svadbe sa ma pri stole tetka z xy-teho kolena pred vsetkymi prisediacimi opytala, ze ci kojim. V zivote som ju nevidela, neviedli sme ziaden rozhovor dovtedy, proste sa len otocila ku mne a takto otvorila konverzaciu. Muz tam v tu chvilu nebol, ale potom mi poradil, ze ked sa to najblizie niekto opyta, mam sa ja spytat, ze ci oni masturbuju😂 Je to priblizne rovnako intimna otazka, tak preco nie😁
Och no ja stebou sucitim....sice som len na zaciatku dojciacej kariery 😄 ...ale stym staranim sa mas pravdu....skoro kazdy znami co stretnem ma prvu otazku ci kojim....no naco im to je vediet....a pytaju sa zakazdym ked ma stretnu...trebars aj o mesiac....
A potom vacsinou nasleduje otazka a dokedy chcem kojit.....no dokedy budem mat mlieko....boze....
Tiez ma mamina vytacala so svokrou na zaciatku....ze preco malu krmim tak casto....ze isto mam slabe mlieko....mam jej dat vodu alebo caj....v 1 mesiaci....no isto....
Dalsia otazka preco malej nedam cumel....no preto ze ho nechce.....tak namoc do medu 🤦
Ako rady nad zlato....
A to este mam babky vysedavajuce pred cinziakom ktore dobre ze si nelahnu k malej do kocika....uz som velakrat napomenula ale nedaju pokoj....
Az jak citam tvoj vylev tak sa mam este naco tesit....zelam pevne nervy 💙

@nini1010 nerieš... manželka obe prikrmovala mliekom cca do 1,5 roku, ale od roka už len sprostredkovane cez odsávačku a fľašu... a mám v rodine známu, čo kojila takmer do troch....
A dovoľ kľudne oriešky a citrusy... prečo nie?