icon

Rady pri probléme s dojčením

4. feb 2026

Bábätko má 3 mesiace, prvý mesiac som striedala dojčenie a fľašku s mojim mliekom pretože som mala strašne ranky a bolestivé bradavky, potom som prešla výhradne na dojčenie. Na začiatku nebol problém ale už niekoľko týždňov je to taký boj 😢 bábätko sa občas prisaje pekne a pekne papá, ale väčšinou sa stále odťahuje a vracia k tej bradavke, minulý týždeň som sa dostala do nemocnice na akútnu operáciu a po pár dňoch keď som sa vrátila je to ešte horšie. Odťahuje sa, plače, je nervózna. Snažím sa piť veľa vody, eliminovať všetko čo by nás mohlo rušiť, striedam polohy... Neviem už čo mám urobiť je to trápenie. neviem s čím je problém, pretože mlieko tam predpokladám je lebo keď stlačím prsník stále vystrekne... Vie mi niekto dať nejakú radu? Fakt by som rada ďalej dojčila a nešla hneď na umelé mlieko...

mullerova46
4. feb 2026

Možno trvá dlhšie spustenie mlieka. Skús stláčať prsník a úplne odstrániť fľašku a cumlík lebo pri Tom je úplne iné prisatie 🙂 možno ho hnevá že mliečko ide ťažšie ako z fľašky. Nám pomohlo kojiť na fitlopte alebo pri chôdzi.

anonym_c30db7
4. feb 2026

@anonym_autor nemáš silný tok? Ja mám a mne sa takto mala odťahuje keď chce zaspať ale ide jej veľa mlieka

t1nusa
5. feb 2026

súhlasím so silným tokom mlieka, mne toto iste robila malá keď bola v podobnom veku… zo začiatku jej mlieko nešlo až kým ho poriadne nespustila a potom išlo na ňu až veľmi rýchlo, alebo naopak zrazu začalo tiecť a potom sa spomalil a ona sa potom hnevala… skús pred dojčením najprv trochu odstriekať ručne a potom dieťatko priložiť

autor
5. feb 2026

Ďakujem za rady. Skúsim pri najbližšom kŕmení odstriekať. Pred tým aspoň v noci spala pekne, teraz je to trápenie, teraz ráno tak strašne žalostne plakala a ja s ňou 😭 hrozne to je

autor
5. feb 2026
@anonym_autor

Ďakujem za rady. Skúsim pri najbližšom kŕmení odstriekať. Pred tým aspoň v noci spala pekne, teraz je to trápenie, teraz ráno tak strašne žalostne plakala a ja s ňou 😭 hrozne to je

@anonym_autor * v noci papala pekne