icon

Ročné dieťa hryzie pri dojčení

21. júl 2022

Prosím ako reagovať ? A prečo to vlastne robí ? Ako zistím, či mám ešte dostatok mlieka ?
Zubov má už dosť, aj hore aj dolu, dosť to bolí a nič nepomáha. Robí to skoro stále, pri každom kojení,aj na začiatku, niekedy až ku koncu kojenia. Zahryzne, potiahne a au

Strana
z2
pribinak
21. júl 2022

Ak pohryzne okamžite dať dole z prsníka a hlasno skríknuť au
Dieťa rýchlo pochopí že pohryznutim ukončis dojčenie a aj skriknes

autor
21. júl 2022

@pribinak Toto presne robím a nepomáha. Už som aj v strede noci zjojkla až sa manžel zľakol lebo ozaj ma to niekedy riadne bolí. A hneď dám prso preč. Samozrejme potom plač a pýta mňam mňam, a keď dám znovu, znovu to urobí. Vtedy už sa fakt nahnevám a ukončujem kojenie,odchádzame a radšej sa snažím odviesť pozornosť. Niekedy keď zjojknem sa aj zvykne zaraziť a zadívať na mňa a ešte si aj sama povie nono (lebo aj tak jej s vážnou tvárou vravím,už pozná vystretý ukazovák a "nono", ale v tomto to vôbec nepomáha a urobí to zas. Aj hneď potom). Tak ma aj také napadlo,či sa nehnevá, že jej ide málo mlieka, ako to zistím,či mám dosť?

18dada18
21. júl 2022

V čase dojčenia si skus odsat mliečko do fľašky a uvidis koľko vytahas.

zuzanaete
21. júl 2022

Syn ma tiez zacal kusat cca v rovnakom veku. Teda skor to bolo, ze neuvolnil usta a odtiahol sa a pri tom poriadne kusol. Raz mi az ranu urobil a mala som potom zapal. Riesila som, ze som pri kojeni striehla a ked sa zacal odsuvat, tak som mu cez kutik ust vopchala malicek a uvolnila tak tlak. Ked som sa uz zacala zamyslat skoncit kvoli tomuto kojenie, tak to prestal robit. Drzim palce.

ankare
21. júl 2022

@18dada18 ziadna odsávačka nevytiahne toľko mlieka ako dieťa. Blbosť radis.

autor
21. júl 2022

@zuzanaete Keď tá moja ma koľkokrát úplne nečakane, nie len ku koncu. Neviem to vôbec ustriehnuť. Už sa jej aj bojím dávať, a neuvoľním sa potom, len čakám, kedy ma zas uhryzne. Veľmi nám to kazí celé kojenie, možno aj budem musieť kvôli tomu prestať

jarnajar
21. júl 2022

Nerastú jej zuby? Moja to vtedy robí. Práve dnes to zase riešim. Alebo aj vtedy, keď nechce spať, bráni sa spánku aj napriek únave.

pribinak
21. júl 2022

Koľko má slečna mesiacov?

cervenaruza123
21. júl 2022

Moja to robila naschval a mala z toho velku srandu, ze zjojknem. Vazne som jej vzdy povedala, ze mato boli a ukoncila dojcenie. Ked si pytala zas, dookola som jej vysvetlovala, ze nie, lebo ma kuse a ma to boli. Ked som sa "uistila", ze uz to neurobi, vysvetlila, nech ma nekuse, dala som jej mlieko zas, vacsinou s malickom pripravenym pri jej pere a ked som videla, ze ide kusnut, strcila som jej prst do ust. Samozrejme bezne ma kusla zas, zase som prestala dojcit a vysvetlovala dookola. Casom to prestala robit. A robila to hlavne v obdobi, ked jej sli zuby. Ked kusala privela, daval som jej hryzatko ci cumel, nie zlostne, ale ako hru, smiala som sa, ze ked chce kusat, nech kuse toto. Jej to pomasirovalo dasienka a mna to nebolelo aspon 😀

autor
22. júl 2022

@pribinak teraz v auguste bude mať 15 m.
@18dada18 odsávačku nemáme, ale keď stlačím, mlieko tam je
@jarnajar môžu to byť aj zuby, aj keď doteraz to nerobila a už je ako malá piraňa zubatá a doteraz ma nikdy nehryzla,keď jej rástli, tak ťažko povedať
@cervenaruza123 ďakujem, skúsim to viac predvídať a ten malíček dávať , aj to hryzátko skúsim

dusankomoj
22. júl 2022

Mna malý pokúsal pár krát náhodou a mal s toho srandu. Dokonca takú,že mi potom pred bradavkou cvakal zubami. Tak som zbalila mliečny bar a bolo po kojení.🤗 Mal skoro 2r takže bol starší.

andreatytler
22. júl 2022

Mna zacal syn hryzt asi ked mal 7 mesiacov a nepomahalo nic. Proste sa uz na tom prsniku nudila potreboval sa nejako zabavat a hryznie bola dobra zabava. Prestala som uplne kojit ked mal asi 9 mesiacov.

tiika
22. júl 2022

Žena by nemala mat malo mlieka, ak dojčí, urobí sa jej toľko koľko dieťa vypije, potrebuje. Problém môže byt v tom, že ten tok je slabý. Preto sa ho dieťa skúša takto zvýšiť. Kedy to robí najčastejšie ráno či večer? Buď si chýt prso rukou do C úchopu, pomaly stlačaj, aby sa zvýšil tlak a mliecko tieklo rýchlejšie alebo jej daj z druhého. Neodtahuj sa, skor sa snaž ešte viac pritlačiť prsom k nej, ak hrozí, že to urobí.
Správ teda nono, prísne sa na ňu pozri a povedz, že ak ešte raz kusne, už mliecko nedáš. A potom daj. A ak kusne, zavri mliekaren na pár minút. Po chvíľke môžes skúsiť ponúknuť.
Avsak možno aj len tak skúša. V tom prípade ak zahryzne, spravila by som nono a ponúkla jej hryzatko, že tam môže hrýzť, keď chce.
No a na bradavky grepfruitovy olej, nejaká mastička, no najviac mi pomohol Ibalgin.

Skús pozrieť stránku mamila.sk https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/h...

lasoli
22. júl 2022

@ankare alw samozrejme ze vytiahne a este aj viacej😉Ale v tom roku uz toho mlieka tak nebude.

lasoli
22. júl 2022

@tiika ale to dieta mq uz 15m🙂Radis ale akor pre babatka,v 15m totho uz ani to samotne dieta moc nevypoje,to sa uz skor tak hra troska potiahne,nevypije tolko ako 3m,nedokrmovane dieta.Jasne ze ked stlaci,vyjde to vyjde aj mne uz 2r po odstaveni.Ale kebyze stlaca alebo odsava zisti,ze mozno odsaje z jesneho len 20-30ml alw tolko aj staci uplne 15m dietatu.

autor
22. júl 2022

@tiika Ďakujem za odpoveď. Predstava, že sa k nej pritlačím ešte viac namiesto odtiahnutia ma síce veľmi neláka, ale vyskúšam. Aj to ostatné. Aj keď veľa z toho som už aj skúšala. Napríklad to, že vystriedam druhý prsník robím bežne, lebo ten uhryznutý ma niekedy už moc bolí, a ona kusne aj do toho nového 🙈 Robí to skoro stále. Väčšinou ma nehryzie len v noci. Ešte sa zvykne 1-2x cez noc nacucnúť a vtedy pekne pije v polospánku a nehryzie. Ale už aj také bolo, že v noci stisla a paradoxne asi najhoršie uhryznutie to bolo. Takže či ráno či večer je jedno. Niekedy hneď ako sa prisaje cvakne zubami a je po kojení ani sa nenapije. Inokedy sa aj napije, ale potom sa cez zuby odtiahne. Natieram si ich čistým lanolinom to je ok ?

autor
22. júl 2022

@dusankomoj
@andreatytler
Aj ja mám chuť to zabaliť, pri kojení ma drží len fakt, že už mlieko nepije tak často, takže sa stíham celkom zregenerovať 😁 ale už sa aj bojím jej ponúkať a v napätí som celý čas, neviem sa už ani uvoľniť pri tom kojení, len striehnem, kedy zas stisne zuby, takže je to o ničom

ls56
22. júl 2022

Moju mamku takto stale kúsala moja sestra a mamka vydržala 2roky a 2mes. Kojila by aj dlhsie ale dostala zápal a po injekcii uz o mlieko prisla,dovtedy sa ho nemohla zbaviť. Ale viem, že vzdy uz hodinu pred kojenim plakala, že zase a pocas kojenia tiez plakala často🤷‍♀️
Nemam ziadny recept na to,mozno len vydrzat,robit stale nonono a dieta casom pochopi a nebude to robit.

janka_266
22. júl 2022

Tiež odporúčam sa odtiahnuť a skríknuť au, u nás k tomu ešte funguje, že keď náhodou zahryzne, tak mu hovorím nech používa jazyk, a väčšinou je to potom už Ok. A ešte tiež závisí aj od toho, čo pri dojčení robí, lebo niekedy sa krúti ako paragraf, a potom to boli tiež. Takze ho treba pekne vyrovnať vedľa seba.

18dada18
22. júl 2022

@ankare tak beriem späť. Toto bolo jediné čo ma napadlo. 🙂

mamkalentedkova
22. júl 2022

Aj moja sem tam hryzne..tiež len skriknem ..poviem si ,že to boli a prsník vezmem .Ona mamz toho inak tiež náramnu srandu ...predvčerom manuhryzla do zadku tak,že mi spravila modrinu aj cez legíny 🤦🏿
Jesť úplne odmieta ,takže je celý deň kojena ..sem tam zobne niečo nám z taniera .Inak jedenie nula bodov .Keď vidí lyžičku,10 minút plač..už som z toho miestami na prášky ..kebyže ju odstavim ,asi umrie od hladu 😁

diamond007
22. júl 2022

Mne pomohlo znížiť intenzitu dojčenia. Dávala som na požiadanie.

tiika
22. júl 2022

@lasoli ono je to asi individuálne. moja ma 15 m, zje veľmi máličko, pár lyžičiek, ale mliečka vypije vela, možno aj viac ako predtým.

tiika
22. júl 2022

Naša laktačná tvrdí, že lanolin vôbec nie, viem, že je to v každom kreminku na bradavky, ale teda nie je to dobre. skúsim zisit tu masticku.
A hrýzla ta aj predtým, než teraz v 15m? Moja ma začala asi v 6m, celkom rýchlo pochopila, že nemá a teda to uz neskúša. Možno to potrebuje pochopiť, jednoduché pravidla, za ktorými si budeš stať, aj napriek tomu, že si trochu poplace.
Neviem, či používate aj cumlik.. je možné, že ak do neho kuse, skúša aj pri dojčení. Ak jej idú zúbky, skúšala by som jej dávať tie hryzatka, nech sa “vykuse” na nich. A potom pri dojčení kontrolovať hornú a dolnú Peru, majú obopínat prsník, aby ich bolo vidieť,nie byt schované či akoby stisnute. Vtedy si treba pomôcť prstom a napraviť, či skúsiť prisat znovu, nech sa jej dobre ťahá.
Áno pritisnut, že mame automaticky tendenciu sa odťahovať, ale dieťa nechce aby dida vypadla a keď je prsník pritlačení, tak ma i viac otvorené ústa a menej priestoru hryznut..
A mas pocit, že mas cely deň plne prsia, či skôr ako “šupky”(neviem ako pomenovať, ale asi pochopíš) ak ano, skús teda držať rukou okolo bradavky a stláčať (uvidíš, mozno pomôže, mne pomohlo)
Ak malinká pije skôr kvôli dudlaniu, upokojeniu.. mozno sa obe najskôr uvoľnite, ukľudňite, trošku pomaznajte a potom daj.

autor
22. júl 2022

@tiika Práveže len teraz posledný mesiac cca to robí. Nikdy predtým ma neuhryzla, aj keď zuby jej idú už od 4. mesiaca. A teraz stále. Ešte kým ma začala hrýzť sa kojila pomerne často, keď aj len na chvíľu si cucla na upokojenie, hocikedy v nosiči, zaspáva tak..No často . Odkedy začala toto robiť som to obmedzila už len na ten spánok a v noci. A rozmýšľam, že to obmedzím len na to nočné kojenie a cez deň to vypustím úplne

autor
22. júl 2022

@tiika Aj keď nerada by som, ale zatiaľ žiadny pokrok. Cumeľ inak nemala nikdy, ja som bola jej cumeľ a aj som tak dopadla 🙄😁

autor
22. júl 2022

@ls56 Maminku obdivujem, že to tak dlho vydržala, ja to určite nedám, ak s tým neprestane, ja som už teraz z toho zúfalá

autor
22. júl 2022

@mamkalentedkova Ja by som tiež nerada odstavila, ale si tak hovorím, že už nie je až tak malinká,tak už od hladu neumrie 😁 aj keď rada by som to ešte zachránila, tak ešte dám tomu čas a uvidíme

mamkalentedkova
22. júl 2022

Moja by asi umrela 😁😁,keďže jedlo úplne odmieta 😭

mimi2120
22. júl 2022

Viem, že to musí byť nepríjemné a neviem poradiť ale to musí byť také zlaté keď si sama povie nono na to keď ťa kusne😄.

Strana
z2