icon

Ročné dieťa sa nevie počas dňa normálne nadojčiť

6. júl 2023

Ahojte, dcerka 1rok, uz dlhsie ju kojim iba pred spanim pocas dna 2x a vecer, potom v noci....To je v pohode ked sme doma lahneme si a napapa sa, zaspi pri tom...Problem je ak ideme mimo domu, nedokazem ju nakojit, aj ked si lahneme do postele, skusim ju drzat aby mi neutekala,len to sa jej nepaci a potom ma hryzne a stejnak utecie, alebo sa prepina ak ju drzim v naruci...Ja mam potom naliate prsia a ona je hladna ...Podobne je to s jedenim mimo domu...Proste ju vsetko zaujima a dokaze byt aj 6 hodin bez jedla, ja sa snazim miestami cosi do nej dostat ale nemam s tym velky uspech. Uz teraz mam stres zakazdym ako niekam ideme mimo domu. Ako to riesit ? Mala ste niektora podobny problem ?

glorikarebeka
6. júl 2023

Neboj sa keby bola hladná tak papá
A môžu to byť aj zúbky....veď má rok,nemá týždeň že je malinká

autor
6. júl 2023

@glorikarebeka neviem, fakt by papala keby je hladna ? ved 6 hod. bez jedla nevydrzi ani dospely :D zubkov uz ma 8 , momentalne mame snad na chvilu klud 🙂 s tymto kojenim uz je to tak dlhsi cas, ale som z toho vystresovana trochu....furt som si vravela ze ju prejde to obdobie, ale mam pocit ze skor naopak...

barboritta
6. júl 2023

Môj syn toto robil, poznám to veľmi dobre.U nás to dopadlo koncom dojčenia, myslím,že sa nám uľavilo obom,ale to si asi nechcela počuť, trápiť sa za každú cenu nemalo zmysel

nevenka
6. júl 2023

My sme mali taketo druhe dieta. Mimo domu sa odmalicka nevedela nadojcit, ani skusku dojcenia v cca 4 mesiacoch, ked sme boli na gastre, nic. Vresk a nervy. Stres. Ani vodu, to bolo najhorsie. Chodili sme preto velmi malo niekam. Ani u svokrovcov na navsteve nic. Postupne z toho vyrastla a hladom ani smadom neumrela, ale v tomto veku, to bolo tazke...

nevenka
6. júl 2023

Okrem toho, bala sa priserne cudzich ludi, hlavne chlapov, tak sme chodili fakt malo niekam.

sajmonka_1216
6. júl 2023

mám to podobne. moja má 1r a 2 mesiace.... inde ako doma nezaspí..proste iné prostredie, nové podnety

yvankamala
6. júl 2023

Môj ma 2 roky a doteraz máme problém s jedením mimo domu,ale pomaly sa to zlepšuje. Zato dojčil by sa aj na ulici,s tym problem nemá 😅 no a spánok mimo domu vôbec nehrozí 🤷‍♀️ tak asi iba vydržať, kým z toho vyrastie...

mamkalentedkova
6. júl 2023

No ...je to podľa mňa úplne normálne ,že ju v cudzom prostredí všetko zaujíma ..moja má dva ,vonku pýta mlieko ale chvíľu cucne a už niekam zas beží .Keď zobne stále niečo malé ..chrumky,tyčinky,kúsok ovocia ,nie je úplne bez jedla ..hlad.zazenie .Tiež sme boli na grilovacke a mala sa tam.nenaje ..aj doma ju musím posadiť do jedálenskej stoličky a tak ju kŕmiť Proste som sa s tým.zmierila ..
Prídeme na oslavu,stôl plný jedla a ona nič ..zatiaľ od hladu neumrela a verím,že to časom prejde .Od septembra ide do škôlky tak dúfam ,sem tam niečo zje

autor
6. júl 2023

@barboritta a zacal ti potom aspon viacej jest ?? tak ono problem to neni pokial ju tym idem uspavat, ale akonahle sme mimo domu je to nemozne...nechcem urcite ukoncit dojcenie, este je na to skoro.....

autor
6. júl 2023

@nevenka kedy sa to zlepsilo prosim 🙏 ? no my tiez cca od 4 mesiacoch mame problem, tak som to potom stopla v 8. mesiacoch a dostavala uz iba na uspatie, s tym problem nemala....

autor
6. júl 2023

@nevenka tak my zas mame opacny problem, cudzich ludi miluje,a nemyslim si ze nechodit nikam je riesenie :D ale prave preto sem pisem , ci niekto nema nejake triky 🙂

autor
6. júl 2023

@mamkalentedkova vdaka, no tak aspon viem ze nie sme vynimka....len mam potom fakt pocit ze ked niekde sme len ju s jedlom nahanam a otravujem, co som si vravela ze robit nebudem...ze proste jedava sa na stolicke a hotovo :D ...ale tak zase nejake ovocie a tycinky nemusi jest v stolicke...len tym asi moc vyzivu neziska...to MM bola aspon taka zachrana ze ked uz nic ine nemala...

nienna3
6. júl 2023

A neskúšali ste to s nosičom? My viac menej fungujeme na uspavani v nosiči, od cca 8 mesiaca sa tam potrebuje aj nadojčiť na zaspanie. Keďže ju ten nosic obmedzí v pohybe aj výhľade čiastočne, tie podnety ju tak nerušia. No raz sme nosic zabudli a veru to bolo náročné a dlhé uspavanie.

mamkalentedkova
6. júl 2023

Neboj..je nás v Tom viac 😊😊😊. Odkedy závidím kamoske ,že jej deti zjedia hocičo a hocikde a u nás je to niekedy doslova boj .Snažím s avzdy odchádzať z domu tak,aby bola nájdená..a také že sadnúť s ňou na pizzu ,že sa neje alebo niekam do reštaurácie je iba zbožné prianie ..lebo nie len že sa nenaje ..ale ani neobsedí ,takže sa nenajem ani ja 🤣🤣🤣

autor
6. júl 2023

@nienna3 skusali, a ja fakt nechapem ako sa da v nosici dojcit...nemozne...kukala som rozne navody a sposoby ale proste nejde to tak...uspat ano ale to je tak vsetko...

marianarem
6. júl 2023

Mozno si velmi upnuta na to, aby jedla. 6 hodin bez jedla nie je vobec katastrofa, z toho sa jej ozaj nic nestane. Keby bola hladna, da to najavo, taketo male deti nevedia tajit hlad.
Su typy ludi, ktori pri zvysenom mnozstve podnetov necitia hlad. Neviem, ci to je zvysenou hladinou adrenalinu alebo niecim takym. Moj manzel je taky, ked sa nieco deje alebo pri niektorych fyzickych pracach vydrzi velmi dlho bez jedla. Moja mama dlhe roky nevedela jest pocas pracovneho dna, nanajvys nieco zobla a jedla az vecer doma. Teraz ako je na dochodku tak normalne obeduje.