Stravovanie pri dojčení: Obmedzenie potravín mýtus alebo realita?
Ahojte, keďže ma čaká v septembri pôrod, už sa začínam zamýšľať nad otázkou, či pri dojčení naozaj treba obmedzovať určite potraviny ? (Kapusta, pikantné, brokolica, atď.) alebo je to mýtus ? Zaujímajú ma vaše osobne skúsenosti 🙂.
To si musíš odsledovať sama.
Moja dcéra sa vždy vysypala ak som ja jedla údeniny. tak som akékoľvek údeniny a mäsové výrobky na dobu kojenia vylúčila. niekoľko mesiacov bez údenín a párkov mi až tak neuškodilo.
Moja napriklad nezniesla ked som jedla ryzu alebo kakao. To bol plac dva dni z toho ako ju bolelo brusko. Takze cca rok som ryzu nejedla, potom to uz bolo ok.
Riadila som sa tym,ze ak zjem cokoladu, dieta nepije kakao 😉 Presla som x stranok kvoli problemom s kojenim, aj mamilu a nikde som sa nieco take nedocitala. Niektore deti sa proste rodia s nedovyvinutym travenim a ty mozes byt len na vode a dieta bude aj tak kolikovat. Jedla som normalne (ani v nemocnici nebyva zvlast dieta pre rodicky), dokonca po druhom porode som mala kukuricu uz v porodnici (nafukovalo jedine mna 😉).
@anonym_autor asi záleží od detí.Mam dve a jedla som všetko prvé 2 m som vynechala pikantné, kel, kyslú kapustu.Na Vianoce mali 3 m a riskla som kapustnicu, šalát nič im nebolo tak som pokračovala.Bielkoviny strukoviny sú zdravé.Ak má dieťa kolujú vadí mu všetko a ženy si myslia, že za to môže ich strava
@anonym_autor jediná vec kedy sa krstnata vyhádzali boli jahody z dovozu druhý deň ako ich sestra zjedla boli bodkované dostali fenistil.Ked jedli v roku jahody zo záhrady už bolo všetko v poriadku.
Moja sa vychádzala z paradajok, a papriku cibuľu som tiež nemohla prvých pár mesiacov. Kel kapustu aj brokolicu som jedla
Pri druhom som jedla všetko a dieťa bolo ok
Sama zistis, čo sa bábu nebude páčiť. Moja skusenost. Nepijem kávu, nie som zvyknutá na kofein, aj tak mám problem so spánkom. Ked som kojila (zrovna na dcérine krstiny) že dám si konecne za pohár koloveho napoja. Nedoplo mi. Celu noc sme boli hore. Mala plakala celu noc. Kofein isiel do mlieka a nevedela zaspat a my s muzom s nou.
@anonym_autor jedla som všetko a som presvedčená, že je to mýtus. Aj moje dieťa malo problémy, no podľa mňa kvôli tomu, že sa malo hýbalo a bruško nepracovalo (dieťa leží v postieľke, kočíku, podložke..), keď som ho začala nosiť v nosiči, dávať viac na bruško, problémy prestali. Nepomohol žiadny Espumisan..
Viem len o tom, že do mlieka môže prechádzať bielkovina materského mlieka, ak ma dieťa intoleranciu, treba vylúčiť alebo bublinkové nápoje - zvýšený obsah kyslíka tiež nerobí dobre, inak nič. A samozrejme alkohol, drogy, nikotín to je jasne, že ide do krvi - teda do mlieka, ktoré sa z nej tvorí.
@anonym_autor za mna blbost. Jedla som všetko a dojčila 7 mesiacov (ukončila som len kvôli ďalšiemu tehotenstvu). Malej nikdy nič nebolo.
@anonym_autor laktačná tvrdila, že nemusím nič obmedzovať - reálne som videla, že po šošovicovej polievke bol nervóznejší a kopkal. Tak úplne tomu neverím, však si odsledujes.

na predporodnom kurze mi odporúčala vynechať potraviny na K zo začiatku
a postupne pridávať a sledovať dieťa
u nás bolo všetko ok