icon

Štvormesačná dcérka odmieta prsník

danii2
20. aug 2016

Moja mala z nicoho nic odmieta prsnik.Neodmieta mlieko,lebo to ked odsajem,vypije.Ale ked mi uvidi "prso" alebo ju vezmem na ruky a zaciti mliecko,spusti neskutocny hystericky plac.Ano,citala som Manilu,pisu,ze nemam dat malej 8 hodin mlieko,potom bude chciet....akoze fakt?Prepacte,niesom na to stavana,aby som to urobila...Snazila som sa ju nosit v nosici, telo na telo nefunguje,nakolko ma nechce ani vidiet.Skusila som to v noci v spanku,ani to neslo.Trapim sa pd stredy,vadi mi ze ma odmieta,bolo to take pekne dojcit.V mojom okoli laktacna nie je,preto sa obraciam na vas,skuste dat radu.Dakujem

rheuska
20. aug 2016

To píše mamila? 8 hodin? K tomu sme sa nedostali ešte. Každopádne v mamičkovej skupine kde som radili žene vydržať. Malo by to byť prechodné. Ale nechať prsník nasilu. Iba skúšať či nevezme. A vraj keď spí tak dávať cucať. Aj keď možno práve ta fľaška je kontraproduktívna. Ono je ine prisatie na fľašu a ine na prsníku. A ak si dieťatko vyberie ľahšiu cestu tak bude preferovať prsník. Skús kŕmiť pohárikom. Techniku určite nájdeš na mamile. A skús im napísať. Určite ti poradia.

rheuska
20. aug 2016

Bude preferovať fľašku. Sorry.

babatkoo
20. aug 2016

Nam sa to stale a dovod bol uplne banalny. Mala som velmi silny prud mlieka. Takze ked maly pil mlieko mu striekalo do hrdla a to mu vadilo. Vrieskal, zuril, potom uz prso ani vidiet. Ale ja som svina 🙂 nukala som mu stale. Menila x y z poloh. Ale nepomohlo moc... Prisla ku mne laktacna a poradila mi pred tym ako na ma maly prisat cca 5 minut odsat mlieko osavackou alebo rukou a potom bradavku nasmerovat na jeho horne podnebie. Aby sa mu mliecko odrazalo od horneho podnebia a nestriekalo priamo do hrdla. Trvalo to cca 2 tyzdne. Potom sa mi mliecko upravilo. Mne sice radila nepouzivat dudel ani flasku. Ja som sa na to vyprdla. Malemu som davala dudel aj dalej a ma ho doteraz a z flase pil a pije tak isto. Ja som ho vonku nekojila ale pil odsate mlieko z flase. 100 deti 100 chuti. Vyskusaj odsat mliecko a az potom prilozit babo na prso. A este odporucam vystihnut tu chvilku kym nezacne byt hladne a vtedy mu dat prso. Nebude papat tak pahltne ako ked je uz hladne. Drzi palce

maminkaat
20. aug 2016

To s tou flasou neviem ja davam UM od ukonceneho 2 mes .a kojim stale mali bude mat 4.9 bude mat 7 mesiacou treba to len skusat ja som mala problem ze mali nechcel z praveho prsnika a tak som mu ho par krat dala na silu nie ze by som mu ho vrazila do ust ale proste som si ho prilozila a kym nechitil bol to tazky boj ale uspesny ☺drzim palce len to nevzdavaj 👍🔝

danii2
autor
20. aug 2016

U mna to vyzera skor na slabytok mlieka,v pondelok zbehnem do lekarne nieco na podporu.Ako to sa dufam upravi.Len neviem,ako ju potom donutit pit.Normalne na mna az skaredo pozera a mne z toho do placu.

maminkaat
20. aug 2016

Drzim palce 😅