icon

Svokra má tlačí, aby syn pil z fľaše

karolin99
25. aug 2021

Ahojte. Mám taký problém, svokra sa somnou háda, že nezáleží na tom či je maly kojený z fľašky alebo z prsníka. Že je to to iste. Ja jej však hovorím že to urocte to iste nieje, a najlepšie je keď je kojeny odomna … no ona si stojí za tým že ona s ním môže ísť aj ďalej a nemusím byt hneď po 2 hodinách na blízku ja, ale že mu môže dať aj z fľašky … (nieje to jednorazová záležitosť, ale potrebujeme pomôcť zo strážením keď ja pôjdem do školy na niaky čas, tak chcem aby bola po blízku že dôjdem nakojit) prosím o rady ako jej to mám vysvetlit že proste nechcem malého davat na flašku ? … (jasne že flašku jej preistotu dám keby neviem čo bolo, ale nie že bude davat automaticky …)

Strana
z4
janetinka27
25. aug 2021

@karolin99 a kolko ma mesiacov maly?
druha vec je, ze pre nu moze byt narocne za tebou chodit a nosit ti ho. tak si musite prehodnotit, co urobit. ak je malicky, chapem, ze ho chces kojit, ale zasa na druhej strane ak potrebujete pomoc s malym, tak sa treba vediet dohodnut aj so svokrou. pripadne poziadat niekoho ineho, aby vam pomahal.

petrisa213
25. aug 2021

@karolin99 povedz jej ze ona si už svoje deti vychovala a tiež sa slobodne rozhodla ako ich bude kŕmiť. Nech teda nechá rozhodovanie o tvojom dieťati na teba. Jasne ze to nie je jedno. Môže si zvyknúť viac na fľašu a tvoje prsia potom odmietať. A mlieko bude v pécku. Potom už bude zas múdra ze je jedno ci má umelé alebo tvoje.

janetinka27
25. aug 2021

aha teraz citam, ze ty by si chodila ho nakojit. tak sa jej to snaz vysvetlit, ze ho chces kojit, ved ty budes chodit za nim.

karolin99
autor
25. aug 2021

@janetinka27 maly bude mat 2-3 mesiace … a problém by bol len v tom že ona sa boji jazdiť mimo okresu kde býva a MHD chodiť odmieta … ale strážiť by chcela … potom je tu druha strana (moja mama) ktorá by bola ochotná chodiť každý deň pred robotou somnou … lenže priatel hovorí nech jeho mamu z toho nevynechavam …

karolin99
autor
25. aug 2021

@petrisa213 ona mi povie že “veď to je to iste, a čo keď si zvykne na flašku ? Veď tebe sa mlieko nestratí, budeš si normálne odsávať” ale nemá pravdu nie ? … proste ona celé toto robí len preto lebo ona nevie cestovať MHD somnou a byt 2 hodinky niekde …

nairia
25. aug 2021

@karolin99 ja by som nevynechavala svokru v pripade, ze bude respektovat moje rozhodnutie. zober si mamu, ked je ochotna a nebude ti do toho kecat. 2-3mes je este fakt podla mna skoro na miesanie flasa-kojenie a ako pise @petrisa213 , moze to narusit kojenie a maly uz nebude chciet ine ako flasu.
a priatelovi setrne vysvetlit, ze ty si matka a ty chces pre dieta najlepsie a pokial to jeho mama respektovat nebude, tak ma v tomto pripade smolu. vynahradit jej mozes kontakt inokedy a inak.

lucka_ke
25. aug 2021

určite to nie je to isté, svokru by som z toho vynechala

janetinka27
25. aug 2021

@karolin99 mozno sa svokre ulavi, ak ju z toho vynechas. ved zo zivota babatka ju nevynechate. skus ju poziadat o nieco ine, aby sa necitila odstrcena. a navstevovat sa mozete.
lebo ak ma problem s cestovanim, potom je to pre nu zrejme cele stresujuce. mozno je to nakoniec tak, ze ona sama sa citi pod tlakom a je to pre nu velka zataz. ak mas moznost, vynechaj ju z toho a bude mozno aj ona rada.

karolin99
autor
25. aug 2021

A môže sa stať že mlieko stratim ? Už som cela z nej zblbnuta a neviem čo sa už stať môže a čo nie

sissy27
25. aug 2021

@karolin99 iste, že je rozdiel medzi prsníkom a fľašou. ALE !! ty máš na svokru trošku nadštandardnú požiadavku. Tiež by som sa ti vykašlala na to teperiť sa niekam bohviekam od domu, tam stepovať vonku dve hodiny, len aby si ty mohla 15 min kojiť a zas sa teperiť domov s kočíkom.
Osobne som presvedčená, že ak jedno-dve kojenia denne nahradíš fľašou, tak sa nič nestane. Takto mi to odporúčali aj v pôrodnici (z iných dôvodov), proste prestriedať a nijako to kojenie neovplyvnilo.
Väčšina sa tu bije za svoje právo vychovávať si dieťa po svojom a byť rešpektovaná - ale nejako ste pozabudli, že autorka potrebuje láskavosť od svokry, a teda bol by na mieste kompromis. Ak je priorita kojené dieťa za každú cenu, tak potom preložiť školu.

lucka_ke
25. aug 2021

ja som skúšala aj odstriekavať, ale mne to vôbec nešlo... keď pil syn priamo z prsníka nebol problém, on mi ani z fľašky piť nechcel, nestresovala by som sa z odstiekavaním / ohrievaním a podobne keď to môže mať teplé priamo od mamky

karolin99
autor
25. aug 2021

@sissy27 lenže tu ide o to že ona sa sama núka že ona bude strážiť keď pôjdem do školy, ONA bola tá ktorá sa ponuka, a na druhom mieste bol hneď priateľ zo slovami nech ju nevynecham…

sandri
25. aug 2021

Ahoj, ako matka, ktora mala zo zaciatku malo mlieka a musela prikrmovat aj z flase ti viem dat info z prvej ruky 🙂 kojenie a flasa rozhodne nie je to iste. Z flase ide mliecko lahsie, dieta dava inak jazyk ako pri prsniku a preto sa ti moze stat, ze viac nebude chciet prsnik. A rovnako sa ti moze stat, ze bude odmietat flasu. Pri kojeni je to aj o kontakte, o voni, o tom, ze ta vidi, citi, pocuje. Nehovoriac o tom, ze tvoje telo reaguje na jeho potrebu a podla toho tvori mlieko - toto odsavanim nedosiahnes. Ak kojis a nemas problem s kojenim, rozhodne pri tom zostan. Svokra je z generacie studeneho socializtickeho odchovu, ked sa uprednostnoval sunar a v 6 mesiacoch sa dieta suplo do jasli a matka spat do prace.

didi2102
25. aug 2021

@karolin99 jednoducho a slušne by som povedala že ja som sa rozhodla že z fľaše sa dávať nebude,ak je problém tvoja mama postrazi , nedebatovala by som o kojeni , je to tvoja osobná záležitosť ako chces ty,priateľovi by som povedala to isté , ak jeho mama nechce rešpektovať a udávať tebe čo máš robiť tak bude strážiť tvoja mama

maminkasisa
25. aug 2021

@karolin99 prepac, ale Ty potrebujes svokru, ja osobne by som sa vykaslala niekde cestovat MHD a este ked je korona /keby som bola na mieste svokry/ a este cakat niekde vom s malym dietatom, kym prides kojit. To co tam bude ona s nim robit. A maly, tiez sa stale trmacat, take dieta potrebuje rezim.

karolin99
autor
25. aug 2021

@maminkasisa ale ONA sa mi sama núka, priateľ stále hovorí nech ju nevynecham … chápeš ?

maminkasisa
25. aug 2021

@karolin99 vsak si pisala ze nechce cestovat MHD, bude u Vas a tam mu da Tvoje odstriekane mlieko ked bude treba, ci nie ?

karolin99
autor
25. aug 2021

@maminkasisa a keby moc chce tak svokra vodicak má, nikto ju nenúti ostávať na mieste, a aj keby ma byt niekde v okolí že by autom nesla, sú tam parky, nákupné strediska (v rámci normy že si môže zájsť na kávu) svokra je mladá, ma okolo 43 rokov

katus226
25. aug 2021

priatelovu mamu z toho vynechaj a poziadaj svoju. len teda aby sa ti nestalo, ze po tyzdni ti tvoja mama povie, ze uz nie je ochotna.

lusyc
25. aug 2021

Prsnik a fľaška nie je to isté. Dieťa, ktoré mi okúsilo fľašku sa mi nikdy poriadne neprisalo. Druhému som preto fľašku nikdy nedala. Odsávačka nikdy nedá toľko mlieka ako priamo prsník. Znižuje tvorbu mlieka. Osobná skúsenosť. Nie je v škole iná možnosť? Individuálny plán? Prerušiť štúdium? Zohnala by som si na dobu školy iné stráženie. Svokra nech stráži, keď sa budeš učiť, napr.

karolin99
autor
25. aug 2021

@maminkasisa a ona nechce MHD cestovať len z toho dovodu že ona nieje na to zvyknuta, že ona je zvyknuta na auto, ale keď chce človek aby išla autom tak ani to nie

janetinka27
25. aug 2021

@karolin99 ano ponukla, ale vtedy si to ona sama este inak predstavovala. tak jej slusne povedz, ze ty chces maleho kojit a ze teda poprosis mamu, aby si ju (svokru) nezatazovala cestovanim. a ci ma vodicak, ci sa ma niekam vozit MHD, to teba nemusi trapit. nechce jazdit, MHD je s kocikom nepohodlne. tak ak chces kojit, tak neries ju, co ma ona robit. ty sa rozhodni podla seba, co je pre teba dolezitejsie a potom sa uz musite zariadit

karolin99
autor
25. aug 2021

@katus226 to by sa nestalo určite … a úplne vidím ten záujem jednej a druhej strany … moja urobi všetko pre to aby to vyhovovalo mne, a druha strana len na seba … dobre postráži, beriem, vážim si … ale keď už sa trhá tak za tým že aj ona chce … preco nepozerá aj na moje potreby že nebudem davat malého na flašku keď proste nemusíš

karolin99
autor
25. aug 2021

@janetinka27 MHD by som s ňou chodila aj ja takze jej by bolo jedno či je to pohodlne s kočíkom alebo nie, ale veď toto už je len maličkosť 🙂 ale ďakujem za všetky rady 🙂

evaachesa
25. aug 2021

@karolin99 skús pozrieť medela fľaše, sú špeciálne navrhnuté pre dojčené deti. Nemám to ale odskúšané, len som si pre istotu takú fľašu zadovážila, no nepotrebovala som ju. Možno baby budú poznať.
Asi by som tiež neriskoval že sa svokra a dieťa nakazia niekde v MHD, radšej by som využila túto alternatívu že mu budeš odsávať mlieko a svokra nakŕmi cez túto fľašu.

asocial
25. aug 2021

@karolin99 predpokladam, ze este chodis na strednu, ze? Ked si napisala, ze ma svokra 43 rokov, to je v dnesnej dobe rarita. Predpokladam, ze ma svoje povinnosti, svoju pracu..Mas male babatko, uvazovala by som o individualnom studijnom plane, aspon pokial nebude mat pol roka, rok..

nelca84
25. aug 2021

@karolin99 do skoly budes chodit kazdy den? na ako dlho? mamina si to mozno tiez nevie uplne predstavit chodit za tebou kazde 2 hodiny s hladnym (placucim) babatkom. Mozno vydrzi par dni a bude ti aj svokra dobra.

lusyc
25. aug 2021

@evaachesa tieto fľašky sú len akože ako prsníky. Moja inú nepoznala a aj tak sa nerozkojila.

karolin99
autor
25. aug 2021

@asocial individualne mat budem, len prax musím chodiť

karolin99
autor
25. aug 2021

@nelca84 len na 2 hodiny denne a ešte ako často tak to bude závisieť od všetkého ešte

Strana
z4