Tehotenstvo a dojčenia
Dobry den,prosim vas potrebujem poradit ,mám 1,5r.dcerku ktorú stále kojím.Teraz som opäť tehotná v 4 mes.Gynekolog mi odporuca okamzite prestať kojiť,že to moze vyvolat aj potrat Snazim sa o to ale mala mi bez toho nezaspi dožaduje sa toho, veľmi place .Poradte co je natom pravdy. Ďakujem
@jajuska1212 neverim to ti fakt povedal? ja mam tiez 14 mesacne dieta ktore plne kojim lebo chce len cecek.. a som 4ty mesiac tak ako ty.. dr. mi vobec nezakazala ani nic praveze mame pokracovat ale je mi jasne ze budem musiet odstavit skor- ci neskor no pojde to tazko my ani dudlik nemame ani flasu nechce len cecek 🙂 zatial neriesim, ked je vsetko v poriadku ani ma nic neboli myslim ze ani tomu v brusku to nevadi ..
@jajuska1212 ja som dojcila cele tehotenstvo, este aj v den porodu rano som synovi (2r) dala papat a tak sme isli do porodnice a v pohode. Ziadny predcasny porod, ale 9 dni po termine 🙂
Ale mne tiez hovorili "odbornici" ze to sa nesmie. Ale napr.na Mamile mas dlasie pribehy zien kt.dojcili a nie su ziadne vedecke studie o tom, ze by sa to nesmelo, alebo ze by to ublizilo plodu a pod.
@jajuska1212 to je blbosť ja som sa na to ako prvé pýtala lekára a že záleží na mne ako mi to vyhovuje malý koníka som do piateho mesiaca a potom som zo dňa na deň stratila mlieko.
Dojcila som..pokym neodislo mlieko a nezacalo sa tvorit kolostrum. Cca 20tt. Ani raz som nepotratila. Mam 3 deti za 3 roky..
@jajuska1212 ja som to svojej lekarke ani nevravela 😂 som v 27tt, pricucka si stale pyta aspon na uspanie. Pokial sa citis dobre, nie je dovod ukoncovat dojcenie, ono tvorba sa vyrazne obmedzi/zmizne, ale ved ono to nie je len o mlieku. Aspon sa starsi surodenec lahsie vysporiada s prirastkom, nebude tak ziarlit
Je to smutné,že väčšina lekárov to neodporúča resp. zakazuje.
Pokojne dojči i nadalej, dokonca aj keď sa maličké narodí,môže si cuckat aj velkac.
Ja som dojčila celé tehotenstvo a niekoľko dní po TP, keď som už mala nastúpiť na hospitalizáciu, mi práve pri dojčení praskla voda. A za 4 hodky bol malý vonku.
Držím palce!