icon

Tipy na úspešné ukončenie dojčenia u detí

kvietok1992
19. mar 2024

Ahojte, idem si k vám po radu. Po roku som si povedala, że stačilo, kojila som poctivo ale chcem sa aj vyspať:D Dnes som začala obmedzením denného a chcem sa opýtať či môžem hned aj noc skúsiť alebo radšej najprv denne a potom nočne. Uspáva už dnes manžel počas dňa, aby mňa nepotrebovala, večer si zvykne dať ale zaspi tak do 30 minút už len vedľa. Tak neviem či skúsiť náhradu na večer alebo skúšať dni a potom noci. Dakujem.

karolina2121
19. mar 2024

@kvietok1992 pripnem sa riešim momentálne to isté. Tiež budem rada za rady. Ja uz som skúšala UM ale odmietala a skončili sme zasa na prsniku

kvietok1992
autor
19. mar 2024

@karolina2121 ja ešte len včera 1krát um ale bez úspechu, mala z toho krupicu a tú aspoň zjedla:D

muchacici
19. mar 2024

@karolina2121 Ja som tiež prestávala kojiť okolo roka, trvalo to tak týždeň-dva. Najprv som nahradila umelým mliekom to najmenej "podstatné" kojenie, to bolo cez deň. A tak som každý deň alebo každé dva dni nahrádzala ďalšie a ďalšie kojenia. No stále to bola tá istá rutina, a to, že som si ho zobrala na ruky a túlili sa, držala som fľašu, hladkala, tak ako to bolo túlenie aj keď pil moje mliečko. Nakoniec, keď som cez deň pozorovala, že je v pohode, prišlo na rad večerné kojenie pred spaním. V noci tiež, ak sa zobudil, snažila som sa ho utíšiť hladením cez mriežku postieľky, aby som ho zakaždým nevyberala a tíšila mliekom. Pokiaľ iba mrnčal v polospánku, tak som ho nevyberala, ale ak začal plakať, tak som išla spraviť mliečko, vybrala z postieľky, prebalila, no a zase túlila a kŕmila z fľaše. Ja som nechcela, aby sa mi naučil stokrát v noci vstávať a vymýšľať, pýtať mliečko, čajík, kakavko atď. Doteraz to tak robím, že robím mliečko iba ak sa niečo deje, necíti sa dobre, mal zlý sen a tak podobne, inak sa ho snažím primäť k tomu, aby sa naučil, že sa v noci zobudí a zase sa ochvíľku spinká ďalej, bez vstávania, pitia..

kvietok1992
autor
19. mar 2024

@muchacici no ja som dnes dala 2krát prso a večer chcem skúsiť um ešte a v noci už len upokojovať tak snád to dáme :D

ikka204
19. mar 2024

Prosim, ako ste ich z vylucneho dojcenia naucili na um? Ja by som uz tiez chcela odstavit. Ale nechce umele mlieko a neviem, cim materske nahradit. Moja ma 13 mesiacov a flasu hodi cez celu izbu. A to sme skusali uz asi vsetky um. Vodu z flase vypije v pohode, cumel ma. Mlieko z flase ani za svet. Zlosti sa. Jedine um mlieko, ktore ju netrasie, je Sunar, ale len ked ho spravim ako krupicu.

kvietok1992
autor
19. mar 2024

@ikka204 ja ešte nijak, ale kamska mi dnes radila že tým že nechceli tak cez deň dávala tuhú stravu, a v noci vodu a že dali to

riamia91
20. mar 2024

Ja som odstavila den noc v jedinej sekunde, dieta malo v 1r8m. U dcerky nezaberalo nesat cez den, lebo si to nahradzala v noci. Ziadnou flasou mlieka, caju, vody som to vecer a v noci nenahradila. Po roku to uz nie je potrebne, ak ma dieta plnohodnotnu stravu.

kvietok1992
autor
20. mar 2024

@riamia91 a to ako? resp na nočné budenie čo pomohlo?

riamia91
20. mar 2024

@kvietok1992 nosila som ju alebo ležala s ňou. Budila sa vlastne iba zo zvyku, nie z toho, že je hladná, smädná. Tri dni mrnkala, prvú noc ryčala dokonca. Ale nenechala som to na manžela. Proste som bola ja celý čas pri nej, aj večer aj v noci. Po 3 dňoch sa zobudila, otočila a zaspala. Vedela, že nič nebude.

kvietok1992
autor
20. mar 2024

@riamia91 ok dakujem, tak skúsim aj ja tak dnes 🙂 večer lebo deň už dáva manžel :D a môžem sa opýtať s naliatim nebol problém?