icon

Vyvolaný pôrod a problémy s dojčením

luciaalex
20. júl 2013

Ahojte dievcata ,poradte. Sestra pred dvom dnami porodila v 37 tt+1 dievcatko. Rodila v britanii, mala vraj v brusku nerastla tak sa takto rozhodli. Malinka mala dve kila, cela je taka malicka (mne sa taka zda, moj prvy syn mal 4 kila). ja som teraz s nou ale neviem jej pomoct kedze moji chlapci sa narodili, prisali a dva roky nepustili a tak som nikdy tieto veci nemusela riesit. Babo sa akosi nevie prisat, ma malinku pusinu v pomere k naliatemu prsu, ma ju tam "nasilu" pricapit? Lebo ked vidim ten pomer, podla mna malinku moze aj napnut ked bude mat bradavku v puse tak ako treba. Alebo len odsavat a cakat kym trosicku narastie? Dakujem velmi vsetkym, bola by som rada ak by sa rozkojila (nie som ortodoxna "kojicka", ale sama viem ake je to jednoduche a pohodlne dvihnut tricko a nakrmit mimi).

kalifa28
20. júl 2013

nech si tesne pred kojením odsaje, aby nemala prsia naliate.

xlucia
20. júl 2013

@luciaalex treba prve razy trochu prsnik nahriat uterakom, teplym, staci minutka a trochu mlieka odstriekat. tym sa povoli prvotny tlak, a dieta moze kludnejsie sat podla potreby, nestrieka mu to odusu a nedusi sa mliekom

elienka
20. júl 2013

@luciaalex keď som bola v pôrodnici, tak druhá mamička na izbe mi hovorila, že jej syn mal 2,4 kg keď sa narodil. tieto menšie deti majú slabý sací reflex, a pitie ich aj veľmi unavuje. ona že ho prikladala, čo to popil, potom si odstriekala a tak ho dokrmovala. trvalo to dlhšie ale keď troška pribral, tak sa aj to kojenie zlepšovalo. moja mala 2,7 kg a pitie ju dosť unavovalo, bola výhra keď spapala 20 ml z prsa. preto som kojila veľmi často cca 11x denne. každé dve hodinky a z toho malá hodinu pila, potom hodinu spala a znova. keď vážila cca 3,3 kg, tak už to kojenie ako tak išlo, už sa dokázala napapať za kratší čas. Kojím doteraz a to už má viac ako 2 roky, Držím palce