Za aký čas je schopné sa dieťa najesť z prsníka?
Ako dlho su Vase deticky na prsniku. Moj maly sa poslednu dobu dojci tak dve minuty a tvari sa spokojne, Je toto vobec mozne, zeby sa napapal tak rychlo?
@radka288 ono sa to "vekom" meni (moja bude mat tiez este len 5 mesiacov), zo zaciatku jej to trvalo dlhsie,potom uz i rychlejsie to zvladla, ja jej to nestopujem,ale co mam odsledovane, tak ked iba trosicku papka, tak nie je hladna, ale chce cikat/kakat. Zalezi i ako casto papka,ked nedodrziavas nejake intervaly,ale davas jej zakazdym,nema zelenu stolicu,tak neries...
keď je spokojná, tak by som to neriešila 🙂
@radka288 je to veeelmi individualne... moja dcera sa nikdy nekojila dlhsie ako 5 -7minut.. mlieko striekalo same, takze ledva prehltala a rychlo bola syta a priberala kraasne..
ale ked po 2 mesiacoch prestalo same striekať, odmietla tahať ato bol koniec nasho kojenia :(, trapili sme sa este 2tyzdne, bez vysledku..
Ale tak za tych 5-7 minut bola inak vzdy plne syta a pekne prospievala..
mne to prislo normalne , az neskor som zistila, ze ine babatka papavaju aj 20minut, alebo tak.... moja tolko nechcela.. a je fakt, ze ani flasu nnikdy plnu nevypila.. vzdy max. 150 .. viac nie... proste nechcela naraz vela...
Uplne jej to stacilo, zdraava bola ako buk, prve ATB mala vyse 2rocna a ani v skolke nebyvala casto chora, ako inde deti.. Prikladam to aj denno dennemu pobyte na vzduchu, ci bolo zima,mraz, alebo slnko.. Tam nam radila lekarka detska a mala pravdu.
@radka288 kamoskin sal kazde 3hodiny po 5minut a priberal krasne. Moj maly ako kedy,ako novorodenec tahal maximalne 8minut,neskor vedel tahat aj 20, nechala som ho,necj si taha kolko potrebuje. V noci sa dojcil len vynimocne,cez den kazdu hodinu az dve.
Mala zas tazko povedat,ona bola kolikova,takze tam dakedy tiez len par minut,no o 10-20minut si zas potiahla dake 2-3minuty. Neskor uz aj ona vydrzala dlhsie.
@radka288 Mám 5 detí a každé som kojila. Každému trvalo inú dobu kým sa najedlo. Teraz kojím syna. Už má 10 mesiacov, čiže ho kojím menej. Ale ako bábo si pýtal každé 2 hodiny a papanie mu trvalo 10-15 minút. A ak tvoje bábo pekne priberá a je spokojné tak by som nič neriešila.
Ahojte. V poslednej dobe mam aj ja takyto problem. Najskor papal 10min z kazdeho prsnika, potom 8, neskor 5. A teraz 3, ked 4, tsk si gratulujem. A viac nechce... Lenze ked si jemne stlacim prsnik, hned mi strieka mliecko a aj citim, ze si malo potiahol, aj ma trosku prsnik boli, ale jemu, zda sa staci... Ma 8 mesiacov a 11kg, tak zda sa, ze mu to staci, nutit ho nemozem. Ale co ja s mojimi plnymi prsnikmi??!! Nechcela by som si zacat odstriekavat, aby sa mi nezacalo tvorit este viac... Mate aj taketo skusenosti?
@radka288 ak je spokojný a nič mu nechýba tak bud rada a vobec to nerieš. Kazdemu babenku to inak trvá. Zial moje ,,pili,, aj pol hodiny a spokojne neboli lebo neboli najedene...Bud rada, ze ti to frčí tak ako má a užívaj si to.
@andrea1521 ak mas plne prsia a nechceš odsavať do mrazaku,tak odstriekavaj len do ulavy - časom sa produkcia upravi podla potrieb dieťaťa.
@sardinka335 dakujem za odpoved. Uz som nad tym uvazovala... 😊

@radka288 kazde je ine...kludne moze byt...starsi syn 40minut..mladsi syn...do 5minut.... 🙂