icon

Zastavenie kojenia

lilidada
1. jún 2016

Ahojte mamičky,prosim vás ako ste prišli o mliečko? Potrebujem ho zastaviť lebo zo zdravotných dôvodov musím skončiť a doktor mi na to dal lieky no tie vedľajšie účinky....radšej by som chcela prirodzene a čo najrýchlejšie. Máte skúsenosti ?? Dakujem

luba41
1. jún 2016

skús si najprv prečítať, či pri Tvojich liekoch a liečbe je ozaj nutné ukončenie dojčenia..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

lucibka
1. jún 2016

Osobne nemam, stale kojim , ale znama teraz odstavovala koli liekom a najviac zabral salviovy caj. Myslim, ze 2x krat za den ho treba pit a tusim ze do 3 dni sa mlieko zastavilo.

le4
1. jún 2016

ahoj, ak tie lieky nemusis brat dlhodobo, a ak naozaj latky z nich prechadzaju do mm, skus si po tu dobu odstriekavat, bola by to skoda, tvorbu mozes znizit salviou, prikladanim kapustnych listov, tvarohom atd. ak aj budes musiet s kojenim uplne seknut, skus si odstriekavat, postupne coraz menej, aby to pre pokozku na prsiach nebol sok...

mojkamojka
1. jún 2016

@lilidada no ak mas citat nieco o liekoch tak urcite nie na mamile 🙂

luba41
2. jún 2016

takisto tu máš skupinu zdravotníci na MK https://www.modrykonik.sk/group/6796/ aj tam si možeš overiť

evittam
2. jún 2016

Ja neviem, prečo sa vždy do takejto diskusie zapoja ženy, ktoré nemajú čo povedať........Kočka potrebuje zastaviť tvorbu mlieka a hotovo a nie rady ako dojčiť ďalej.
@luba41
@lilidada Skús ten šalviový čaj. 😉 , prípadne čoraz menej často odstriekavať a uvidíš. Držím prsty a nech si čím skôr zdravá.

luba41
2. jún 2016

@evittam a možno nepotrebuje a ani nechce.. jedny lieky od lekára zobrala s dôverou ,ale nad užívaním druhých rozmýšla..

evittam
2. jún 2016

@luba41 Otázka znie jasne - ona sa nás nepýta na to ako dojčiť ďalej. Ale u teba je to už normálne a asi zvyk, že vo všetkých podobných témach odpovedáš presne opačne - čiže na to na čo sa ťa nikto nepýta. 😉
To už je jej vec aké sú to lieky a nás do toho nič nie je.

luba41
2. jún 2016

@evittam a prečo človeka "nedonútiť" sa zamyslieť nad niečím a hladať aj iné riešenie?..ak také určite existuje..mna by len tak neuspokojilo len nejaké vyhlásenie lekára, ja v lekárov mám slabú dôveru / a pokial viem ty takisto nie si vždy stotožnená s ich vyjadreniami/..

evittam
2. jún 2016

@luba41 Nie, nie som "závislák" na lekároch to máš pravdu - našťastie k nim ani moc nechodíme, max.preventívky. Ale ak raz má niekto zdravotné problémy a začne brať nejaké "ťažké" lieky tak proste by som tiež "sekla" s dojčením. Nikto ma nepresvedčí, že sa tie lieky nedostávajú do MM......to je ale môj názor. A nebudem nikoho presviedčať o opaku ak je rozhodnutý a dám teda odpoveď na to na čo sa pýta ak viem a zbytočne neriešim.

domin85
2. jún 2016

ja som maleho odstavila teraz asi dva tyzdne dozadu (dovody si ponecham pre seba a prosim ostatnych neriesit) a nebrala som nic. A kedze maly si nedal vysvetlit postupne odstavovanie muselo to ist natvrdo zo dna na den, prvy den bol fakt hrozny, nonstop naliate prsia. Vyrazne som obmedzila tekutiny a myslim ze to zabralo, ale fakt som chodila cely den s pocitom smadu a len si zavlazovala hrdlo. Ale uplne zastavenie tvorby to asi nejde ani bylinkymi ani homeo len tak, kazda sme ina, niekomu same mlieko odide ani nevie ako, niekomu aj mesiac postupne- ja si aktualne len vecer kusok musim odstriekat, lebosa mi robia hrcky v par mliekovodoch co nevedia pochopit ze koniec.
Mimochodom, skusala som aj vyviazat prsia, ale mam dojem ze to bololen vacsie trapenie, nepomohlo vobec len strasne boleli prsia ako sa nalievali cez obvaz ☹

lilidada
autor
2. jún 2016

Ďakujem dievčatá za rady, vyskusam 😁 a už sa toľko nehľadajte😃

buckeye
2. jún 2016

@luba41 lenze ona musi skoncit zo zdravotnych dovodov..lekar je dal lieky NA ZASTAVENIE KOJENIA, ale tie maju vedlajsie ucinky, preto sa pyta co by jej este ine mohlo pomoct..ona nepise, ze musi brat nejake lieky a koli nim chce prestat kojit..treba citat, co ludia naozaj napisu

mima283
2. jún 2016

ja som to pochopila tak, že lieky dostala na to aby sa jej ukončila tvorba mlieka, nie na zdravotné dôvody....a keby aj pane bože to musia vždy všetci do každého hučať aby kojil aj keď nemôže zo zdravotných dôvodov? dieťa potrebuje v prvom rade zdravú matku, ktorá sa bude oň starať 😉