Zastavenie kojenia
Ahojte mamičky,prosim vás ako ste prišli o mliečko? Potrebujem ho zastaviť lebo zo zdravotných dôvodov musím skončiť a doktor mi na to dal lieky no tie vedľajšie účinky....radšej by som chcela prirodzene a čo najrýchlejšie. Máte skúsenosti ?? Dakujem
Osobne nemam, stale kojim , ale znama teraz odstavovala koli liekom a najviac zabral salviovy caj. Myslim, ze 2x krat za den ho treba pit a tusim ze do 3 dni sa mlieko zastavilo.
ahoj, ak tie lieky nemusis brat dlhodobo, a ak naozaj latky z nich prechadzaju do mm, skus si po tu dobu odstriekavat, bola by to skoda, tvorbu mozes znizit salviou, prikladanim kapustnych listov, tvarohom atd. ak aj budes musiet s kojenim uplne seknut, skus si odstriekavat, postupne coraz menej, aby to pre pokozku na prsiach nebol sok...
takisto tu máš skupinu zdravotníci na MK https://www.modrykonik.sk/group/6796/ aj tam si možeš overiť
@luba41 Nie, nie som "závislák" na lekároch to máš pravdu - našťastie k nim ani moc nechodíme, max.preventívky. Ale ak raz má niekto zdravotné problémy a začne brať nejaké "ťažké" lieky tak proste by som tiež "sekla" s dojčením. Nikto ma nepresvedčí, že sa tie lieky nedostávajú do MM......to je ale môj názor. A nebudem nikoho presviedčať o opaku ak je rozhodnutý a dám teda odpoveď na to na čo sa pýta ak viem a zbytočne neriešim.
ja som maleho odstavila teraz asi dva tyzdne dozadu (dovody si ponecham pre seba a prosim ostatnych neriesit) a nebrala som nic. A kedze maly si nedal vysvetlit postupne odstavovanie muselo to ist natvrdo zo dna na den, prvy den bol fakt hrozny, nonstop naliate prsia. Vyrazne som obmedzila tekutiny a myslim ze to zabralo, ale fakt som chodila cely den s pocitom smadu a len si zavlazovala hrdlo. Ale uplne zastavenie tvorby to asi nejde ani bylinkymi ani homeo len tak, kazda sme ina, niekomu same mlieko odide ani nevie ako, niekomu aj mesiac postupne- ja si aktualne len vecer kusok musim odstriekat, lebosa mi robia hrcky v par mliekovodoch co nevedia pochopit ze koniec.
Mimochodom, skusala som aj vyviazat prsia, ale mam dojem ze to bololen vacsie trapenie, nepomohlo vobec len strasne boleli prsia ako sa nalievali cez obvaz ☹
ja som to pochopila tak, že lieky dostala na to aby sa jej ukončila tvorba mlieka, nie na zdravotné dôvody....a keby aj pane bože to musia vždy všetci do každého hučať aby kojil aj keď nemôže zo zdravotných dôvodov? dieťa potrebuje v prvom rade zdravú matku, ktorá sa bude oň starať 😉

skús si najprv prečítať, či pri Tvojich liekoch a liečbe je ozaj nutné ukončenie dojčenia..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/