Ako vybrať vysokú školu?
Ženy matky dospelých detí, alebo aj iné.
Mám dcéry dvojičky študentky 8r gymnázia, odlišné ako oheň a voda. Tá o pár minút staršia je v maturitnom ročníku u nej je jasná voľba už roky medicína ak nie tak farmaceutika. Mladšia je onkologická pacientka päť rokov po ukončení liečby, je kvôli tomu o ročník nižšie.
Stále hovorí že nevie kam ďalej, AJ aj NJ jej idú chodí na súťaže. Najslabšie článok je u nej mať a fyz.
Všetko čo si zatiaľ vymyslela jej poradkyňa v škole vyhovovala, že vraj to nemá uplatnenie. Jediné čím byť nechce je- Pedagóg. Ja a manžel máme len sš.
Veď s jazykmi môže mať prekladateľskej, učiť nemusí. Ale ten názor sa na VŠ mení. Poznám aj takych, ktorí ucit nechceli a napokon si pridali aj pedagogické minimum.
ja by som isla cestou prekladatelstvo/tlmocnictvo, alebo aj pedagogicka (aj ked ju nechce), lebo to neznamena, ze musi ucit na skole, moze ucit napr. v nejakej jazykovke, to je uplne ine ucenie ako v skole, ludia tam chodia, lebo sami chcu, poznam jednu babu, co takto uci po firmach, a podla mna dream job
ja len ze taku babu co uci po firmach mam za manzelku a az taky dream job to teda nie je. Ale oproti skole je to vyrazne lepsie, hlavne kvoli motivacii. Zas na jazykovu skolu chodia tiez hlavne ludia, co to chcu. Najvacsi problem ma s VS studentami.
Mne sa jedná o budúcnosť, veď dnešnej dobe., ja ktorá som sa učila v škole iba ruský sa pomovou mobilu a ai viem dorozumieť na určitej úrovni. Tak prekladatelstvo nevidím až tak za terno
Mne sa jedná o budúcnosť, veď dnešnej dobe., ja ktorá som sa učila v škole iba ruský sa pomovou mobilu a ai viem dorozumieť na určitej úrovni. Tak prekladatelstvo nevidím až tak za terno
@anonym_autor on ozalezi aj co to dieta bavi, co by si vedelo predstavit robit... uz je stredoskolacka, moja je osmacka na zakladnej a uz ma pribliznu predstavu, kedze si vybera strednu. To stredoskolacka uz ma isto este lepsiu predstavu o tom, co by v zivote chcela robit. Ak nie co by chcela, tak aspon co si vie predstavit, ze by robila.
Však nech si otvoria profesiu, vyberú si koľko chcú zarábať a z toho zoznamu aké školy a vedomosti požadujú zamestnávatelia.
@anonym_autorpreco prekladstelstvo nevidíš ako terno?napríklad prekladateľ (obzvlášť ten-ktorý má súdnu pečiatku)že môže robiť úradné overené preklady...môže robiť tlmočníka...prekladať knihy ..hocičo...či ty si z tej generácie že najlepšie sa majú doktori právnici a pani inzinierky?😊ak ju bavia jazyky a chce ísť ani vysokú školu nech ide skúsiť .Plus,to že ty nemáš talent na jazyky neznamená že ona ho nemá ...
Ešte nebolo spomenuté: Psychológia, logopédia, špeciálna pedagogika, marketing (nie ekonómia), andragogika, fyzioterapia,… odborov je veľa aj mimo technického smeru.
Otvoriť profesiu a vyberať je nezmysel pre nevzdelaných, ktorým je jedno, čo robia, len nech zarobia. Tu ide o profesiu, ktorú treba vyštudovať na VŠ a nie každý je schopný študovať akúkoľvek VŠ. Musí si vybrať školu, v ktorej bude študovať to, čo jej ide. Aký zmysel by malo sa prihlásiť na školu, z ktorej by určite po prvom polroku vypadla a zostala bez školy a vzdelania? Potom si môže otvárať profesiu a vyberať počínajúc upratovačkou,...
Otvoriť profesiu a vyberať je nezmysel pre nevzdelaných, ktorým je jedno, čo robia, len nech zarobia. Tu ide o profesiu, ktorú treba vyštudovať na VŠ a nie každý je schopný študovať akúkoľvek VŠ. Musí si vybrať školu, v ktorej bude študovať to, čo jej ide. Aký zmysel by malo sa prihlásiť na školu, z ktorej by určite po prvom polroku vypadla a zostala bez školy a vzdelania? Potom si môže otvárať profesiu a vyberať počínajúc upratovačkou,...
@evkatk Však si z tých ponúk vyberie čo jej ide, nie? Nebude vyberať to čo nejde, prečo by to robila? Nemá zmysel zabiť 5 rokov na škole a potom sa sťažovať, nič nezarobím, škola bola nanič, nemám ani na nájom, nik tie vedomosti nepotrebuje, mohla som už 5 rokov robiť niečo iné.
@anonym_autorpreco prekladstelstvo nevidíš ako terno?napríklad prekladateľ (obzvlášť ten-ktorý má súdnu pečiatku)že môže robiť úradné overené preklady...môže robiť tlmočníka...prekladať knihy ..hocičo...či ty si z tej generácie že najlepšie sa majú doktori právnici a pani inzinierky?😊ak ju bavia jazyky a chce ísť ani vysokú školu nech ide skúsiť .Plus,to že ty nemáš talent na jazyky neznamená že ona ho nemá ...
@barborab1411 nikto netvdí že by talent nemala.
Ale zas treba mať na pamäti aj to že kvôli chorobe má isté obmedzenia.
Ja ani muž k svojej práci jazyky nepotrebujeme

@anonym_autor a co si teda ona sama vymyslela, co jej poradkyna vyhovorila? Ved ked jej idu jazyky, nechce sa venovat im?