Kariéra verzus dieťa po štyridsiatke
Čaute. Som asi rok a pol rozvedená a rok žijem s partnerom. Obaja máme svoje deti, bývame spolu. Veľmi túžim po rodine, v predchádzajúcom vzťahu som bezúspešne roky prosila ex, aby sa nám venoval. Všetko stalo na mne. Teraz mám partnera, ktorý sa mi venuje, žijeme si úplne pokojný jednoduchý život, po ktorom som túžila. Obaja máme svoje koníčky a dobre sa dopĺňame. Mali sme na začiatku nejaké problémy, ale spracovali sme to a je nám spolu dobre. Momentálne mám prácu na určitu dobu. Veľmi by som chcela mať s ním rodinu, ale neviem, či ešte ísť do toho, alebo radšej sa venovať kariére. Problém je ten, že mám endometrióza a bojím sa, že neskôr už vôbec nebudem môcť mať dieťa. Stale je vo mne túžba všetko to zažiť s dobrým partnerom. Keby mám 30, je mi pár rokov suma fuk. On to vie, máme nechránený sex, ale zároveň mi vraví, aby som hľadala stabilnú prácu a kúpila si byť (sama to chcem), preto to vraví. Máte niektora podobnú skúsenosť?
@anonym_autor cítite sa obaja na manželstvo a následne spolocne dieťa?
@zmrzlinka2021 keď som sa ho spýtala, či nad tým rozmýšľal, tak odpovedal, že veď sa snažíme. O svadbe sme sa nebavili...
@zmrzlinka2021 keď som sa ho spýtala, či nad tým rozmýšľal, tak odpovedal, že veď sa snažíme. O svadbe sme sa nebavili...
@anonym_autor tak z takej nemastnej neslanej odpovede by som pocit istoty nenadobudla
@anonym_autor tak z takej nemastnej neslanej odpovede by som pocit istoty nenadobudla
@vler a čo by mal podľa teba odpovedať?
No keďže máte nechránený sex, tak partnerovi je hádam jasné, že to dieťa sa podariť môže. A zároveň ťa akokeby upozorňuje, že si máš nájsť stabilnú prácu a kúpiť byt. No neviem , neviem.
Toto by asi chcelo poriadny rozhovor s partnerom, či on reálne to dieťa teraz aj chce. A potom zvážiť možnosť, že čo ak sa partner poberie o dum dál, či budeš ok s ďalším dieťaťom a zvýšenými výdavkami na krku.
No keďže máte nechránený sex, tak partnerovi je hádam jasné, že to dieťa sa podariť môže. A zároveň ťa akokeby upozorňuje, že si máš nájsť stabilnú prácu a kúpiť byt. No neviem , neviem.
@maca1984 som z toho zmätená aj ja... Chcela by som jedno aj druhé...
@anonym_autor ja chápem že sa nechce každý hneď brať ale to čo sú dnes za vzťahy že sa ľudia o tomto ani nebavia?
Toto by asi chcelo poriadny rozhovor s partnerom, či on reálne to dieťa teraz aj chce. A potom zvážiť možnosť, že čo ak sa partner poberie o dum dál, či budeš ok s ďalším dieťaťom a zvýšenými výdavkami na krku.
@brrunetkaa on je veľmi zodpovedný otec, keby taký nie je, určite by som ho nechcela.
@anonym_autor ja chápem že sa nechce každý hneď brať ale to čo sú dnes za vzťahy že sa ľudia o tomto ani nebavia?
@anonym_21f1dd bola som roky vydatá necelých 18... A keď on tu tému nenavrhuje... Mne sa do nej až tak nechce. Moja mama inak tiež povedala, že by bez svadby nešla do toho.
Nie som vydatá a dieťa mám s partnerom, s ktorým som už skoro 12 rokov. Svadba nie je záruka žiadnej stability, veď ako rozvedená to vieš.
@brrunetkaa on je veľmi zodpovedný otec, keby taký nie je, určite by som ho nechcela.
@anonym_autor ale veď to sa nevylučuje, ja skôr myslím rozhovor typu, či má chuť aj on sa stať znova oteckom pre malé dieťa v 40ke ak už si náhodou predstavoval, že teraz sa budete venovať spoločným záujmom a nie novorodencovi. Zistiť čo reálne chce a očakáva on. Potom nájsť tomu spoločný prienik.
@anonym_autor riešila by som to rozhovorom s ním. Pretože toto čo píšeš sa mi javí od partnera ako " nejako bude a ďalej uvidím ".
@maca1984 on je taký uzavretejsi ohľadom takýchto ten a mne sa tiež ťažko otvárajú po tom všetkom, čím som si prešla....
@anonym_21f1dd bola som roky vydatá necelých 18... A keď on tu tému nenavrhuje... Mne sa do nej až tak nechce. Moja mama inak tiež povedala, že by bez svadby nešla do toho.
@anonym_autor ale vôbec sa na túto tému nebaviť? Veď dá sa mať normálny rozhovor a dospieť spoločne k záveru že svadbu netreba. Len tu chýba vôbec nejaký rozhovor. Ja by som nešla do vzťahu s človekom u ktorého nepoznám názory na zásadné otázky vo vzťahu.
Ja by som do toho nešla. Jednak máte každý svoje deti, takže potomstvo máte poriešené. Jednak by som do toho nešla kvôli veku. Neviem ako dlho si s partnerom, zrejme krátko. Na začiatku ste mali problémy. Nevieš čo bude o rok-dva. Určite by som nepokúšala osud. Užívajte si sami seba, odrastené deti a venujte čas sebe. Prečo chcú ženy vždy s každým ďalším partnerom hniezdiť?
Podľa mňa aj ten chlap v jeho veku chce mať už k svätý pokoj, preto ti dáva také neurčité odpovede.
@anonym_autor ale vôbec sa na túto tému nebaviť? Veď dá sa mať normálny rozhovor a dospieť spoločne k záveru že svadbu netreba. Len tu chýba vôbec nejaký rozhovor. Ja by som nešla do vzťahu s človekom u ktorého nepoznám názory na zásadné otázky vo vzťahu.
@anonym_21f1dd jeho odpovede sú take, nechajme to voľne plynúť, nech si aj deti zvykajú... Čo je super, len mám trochu obavy kvôli môjmu veku a diagnóze...
@maca1984 on je taký uzavretejsi ohľadom takýchto ten a mne sa tiež ťažko otvárajú po tom všetkom, čím som si prešla....
@anonym_autor jedna vec je byť uzavretejší, a druhá neriešiť vôbec. Pozri, nám tu to môže byť jedno, je to tvoj život. Keby som na tvojom mieste tak tieto veci potrebujem mať ujasnené.
Ja by som do toho nešla. Jednak máte každý svoje deti, takže potomstvo máte poriešené. Jednak by som do toho nešla kvôli veku. Neviem ako dlho si s partnerom, zrejme krátko. Na začiatku ste mali problémy. Nevieš čo bude o rok-dva. Určite by som nepokúšala osud. Užívajte si sami seba, odrastené deti a venujte čas sebe. Prečo chcú ženy vždy s každým ďalším partnerom hniezdiť?
Podľa mňa aj ten chlap v jeho veku chce mať už k svätý pokoj, preto ti dáva také neurčité odpovede.
@katkazatka vieš čo, ak nemám mať s partnerom rodinu... Také som už mala, to radšej ostanem sama...
Mat nechraneny sex v tejto situacii plnej otaznikov, akoze niet co dodat. 🙂
Odpoved "nechajme to volne plynut" - volne splodit dieta a volne sa potom vyparit, keby nieco. Riadna debata o buducnosti, zavazky atd, nic. Keby mas 20, neprekvapuje ma to. Ale v 40tke a uz s jednym krachnutym manzelstvo... drzim Ti palce nech mas viac stastia ako mas rozumu. Prepac.
@anonym_21f1dd jeho odpovede sú take, nechajme to voľne plynúť, nech si aj deti zvykajú... Čo je super, len mám trochu obavy kvôli môjmu veku a diagnóze...
@anonym_autor ja by som nechala veci voľne plynúť až po tom, čo by som poznala jeho názory a postoje na dôležité veci. Lebo zvyčajne sú toto také chlapské výhovorky keď sa im do niečoho nechce. Nie, že by mali takúto životnú filozofiu.
@katkazatka vieš čo, ak nemám mať s partnerom rodinu... Také som už mala, to radšej ostanem sama...
@anonym_autor rodinu netvoria len deti. Rodina môžu byť aj dvaja dospelí ľudia. To dôležité je láska, pochopenie, súdržnosť. Deti uz máš. Koľko žien má s každým ďalším novým partnerom dieťa- s kým su rodina? Myslíš, že sú šťastné tie ženy? Tes sa z toho čo máš, že si zdravá, že máš deti a milujúceho partnera. Mas už dosť vysoký vek na to, aby si ostala o tri roky sama s dieťaťom. V takom veku by som nerodila, ani keby som mala manžela. Partner ťa má zrejme rad a nechce o teba prísť, preto ti dáva také odpovede. Asi mu moc s tým príliš uši. Nepokaz si vzťah kvôli niečomu, čo nepotrebuješ.
@anonym_autor porozpravat sa nie ste schopni ale mat sex bez ochrany ano? Vo vasom veku obvzlast nepochopitelne a zarazajuce
@vler ale rozprávali sme sa... Pýtal sa, či to zvládneme, ja že hej... On je skôr na tie Číny, že koná 🤣
a co ak sa nieco stane - aj ten najlepsi moze odist a ty v 40ke, 42ke ostanes s mini dietatom sama? Nad tym si uvazovala? Preco musis ,at spolocne dieta s nim? ved uz ste rodina - ci svoje ci jeho. Uzivajte si uz zivot.
Ak tak velmi chcete byt rodina - vezmite sa, to uz budete rodina aj na papieri.
@anonym_autor rodina môžu byť aj manželia, bez detí. A ty, vy deti dokonca máte.
@anonym_autor rodina môžu byť aj manželia, bez detí. A ty, vy deti dokonca máte.
@maca1984 vieš čo, je to úplne iné, ako keď máte svoje vlastné dieťa. To pochopí len kto to zažil.
@anonym_autor on sa Ta pyta, ci to zvladnete? On je pripraveny zivit Teba aj dieta?
@vler niekedy tých chlapov ľutujem
@anonym_autor on sa Ta pyta, ci to zvladnete? On je pripraveny zivit Teba aj dieta?
@vler kvôli veku... Lebo už nemáme 20

@anonym_autor cítite sa obaja na manželstvo a následne spolocne dieťa?