icon

Ľutujete ľudí, ktorí sa kvôli nepokojom nemohli vrátiť domov?

9. mar 2026

Možno ma aj podaktorí ukameňujete, ale som zvedavá či ľutuje tých ktorí sa kvôli nepokojom nemohli dostať domov z islamských krajín?
Ja osobne poznám dvoch, mužov bratranec s partnerkou si nakoniec kúpili letenky za niekoľko tisíc euro aby sa mohli včas vrátiť nemuseli čakať a ďalší bratranec sa akurát vracal z Thajska, on si predĺžil dovolenku a zatiaľ sa nevráti možno o pár týždňov. Užíva si dámsku spoločnosť len jeho matka panikáriť.
Ľutujem obete nepokojov ale takýchto ľudí nie, len som s mojím názorom na okolí asi jediná

Strana
z7
anonym_a2794b
9. mar 2026

Vôbec ich neľutujem. Načo sa trepú do takých rizikových krajín?

marsmykkok
9. mar 2026

áno ľutujem, vtedy boli jarné prázdniny, proste ľudia išli si oddýchnuť a Trump sa zle vyspal a mali problém.

gejb
9. mar 2026

@anonym_autor zavidiet nie je pekne. Radsej si chod citat alebo pusti film.

anonym_9fe4e0
9. mar 2026

To, ze ty si na taku dovolenku nemala nie je dovod aby si im priala zle veci. Mohli na tej dovolenke ochoriet, mat uraz a nemohli by sa vratit. Tiez by si povedala "Tak im treba, mali sediet doma na riti"? Som rada, ze nie si moja pribuzna.

felycity
9. mar 2026

Nechcela by som toto zazit, je mi luto vsetkych, ktori sa ocitli v tejto situacii. Myslim, ze je to ludske, nikto sa nechce ocitnut a riesit taketo situacie. Nevidim na tom nic zle, ze cestovali niekam. Tebe by sa pacil takyto postoj, jeby si sa ocitla na ich mieste a nebavime sa predsa len o Slovakoch.
@anonym_autor

anonym_93980a
9. mar 2026

Rodiny s deťmi išli na dovolenku a miesto toho riešia neprítomnosti. Áno, poznám ľudí, ktorí takto uviazli. Rodiny s deťmi. A bolo to veľmi stresujúce. @anonym_a2794b UAE je bežná dovolenková destinácia a nie žiadna riziková krajina. Autorka: tebou spomínané Thajsko je tak isto bežná destinácia. UAE nie je Irak. Bola som v thajsku aj v dubaji. Ľudia čo komentujú do akých rizikových destinácii sa tie rodiny trepali toho asi moc precestovaného nemajú.

magdalienka11
9. mar 2026

@anonym_autor Mesiac vopred sa avizovalo a predpokladalo, že sa to stane. Takže nie, neľutujem tých ľudí.

anonym_5d608f
9. mar 2026

@anonym_autor nie neľutujem. Je mi ľúto, keď Ukrajinci museli utekať zo svojich domčekov kade ľahšie pred rusmi. Ale správy typu, že onko pacientka si musela priplatiť niekoľko x tisíc eur aby letela cez Thajsko do SR, aby pokračovala v liečbe, má vôbec nezaujíma. Ešte takúto informáciu dajú do novín. Neviem načo. Kto už s rakovinou letí do Dubaja na dovolenky a odtiaľ za desaťtisíce cez pol sveta naspäť mi ľúto vôbec nie je.

autor
9. mar 2026
@gejb

@anonym_autor zavidiet nie je pekne. Radsej si chod citat alebo pusti film.

@gejb ja nezávidím, .on tie peniaze zarobí raz dva, je podnikateľ , ľudí platiť cash, o výplatných páskach môžu zamestnanci iba snívať

anonym_8c22b7
9. mar 2026

Nelutovala.

sense
9. mar 2026

Neľutujem ale ani nezávidím resp nepociťujem škodoradost. (Zrejme asi aj preto že sa to mňa ani mojich najbližších nejako osobne netýka, tak to nejako extra neprezivam)Ale je celkovo smutné čo sa deje aktuálne vo svete

anonym_93980a
9. mar 2026
@magdalienka11

@anonym_autor Mesiac vopred sa avizovalo a predpokladalo, že sa to stane. Takže nie, neľutujem tých ľudí.

@magdalienka11 kto mesiac nazad predpokladal, že budú drony a rakety letieť na dubaj a uzavrie sa letisko? Predpokladalo sa pokračovanie konfliktu irán-usa-izrael.

anonym_195235
9. mar 2026

Ja tych ludi nelutujem, o riziku vopred vedeli, aj ta osoba ktora mala naplanovanu chemoterapiu, neposlal by som im ziadne repatriacne lety na nas domaci ucet, kolky z nich otvorene povedali ze nemali problem dat za spätne letenky aj 6000€, no ked maju tolko penazi, nech si cestuju iba za svoje, samozrejme sa väcsinou jedna ako o majetnych ludi tak hlupakov ktorym financna gramotnost nic nehovori, takych by si mohli arabi aj nechat, rozhodne ich doma nepotrebujeme.

anonym_31f29e
9. mar 2026

A teraz si predstavte, ze su medzi nimi ludia, ktori si na takuto dovolenku setrili roky. A sli s malymi detmi. A ze ich takych urcite je... to vazne aj tym zavidite? Ja si teda neviem absolutne predstavit, ze s mojimi malymi detmi takto niekde uviaznem. Ano, predpokladalo sa, ze tam vznikne konflikt, ale asi mnoho ludi nepredpokladalo, ze Iranci zautocia aj na susedne staty, kde su velke letiska, ktore su uzlami pre dopravu v celej Azii. Pretoze uviazli aj ludia, ktori su napr. v Indii alebo Thajsku a pod. Myslim, ze ak niekto cestoval napr. do Thajska (ktore je mimochodom nasobne lacnejsie ako Chorvatsko, ak by ste chceli zavidiet, ze na to ti ludia maju), asi nepredpokladal, ze uviazne tiez.

lukbe
9. mar 2026

To sú desné názory toto. Ako keď začal.covid a ľudia i vláda sa tak isto postavili proti tým, ktorí prišli zo zahraničia. A kde mali ísť, ked tam prišli o prácu ci školy im zavreli? Hlavne, ze ich dali do karantény spolu chorých aj zdravych🤦‍♀️. Ako to môže na Slovensku vyzerať, ked sú tu ľudia bez stipky empatie a sudnosti?

anonym_31f29e
9. mar 2026
@lukbe

To sú desné názory toto. Ako keď začal.covid a ľudia i vláda sa tak isto postavili proti tým, ktorí prišli zo zahraničia. A kde mali ísť, ked tam prišli o prácu ci školy im zavreli? Hlavne, ze ich dali do karantény spolu chorých aj zdravych🤦‍♀️. Ako to môže na Slovensku vyzerať, ked sú tu ľudia bez stipky empatie a sudnosti?

@lukbe nikdy na Slovensku nebude dobre, kym sa nezmeni toto zmyslanie. A to sa nezmeni. Ked sa tu zavidi aj dovolenka alebo to, ze niekto pracuje v zahranici... 🤷‍♀️

marsmykkok
9. mar 2026
@anonym_5d608f

@anonym_autor nie neľutujem. Je mi ľúto, keď Ukrajinci museli utekať zo svojich domčekov kade ľahšie pred rusmi. Ale správy typu, že onko pacientka si musela priplatiť niekoľko x tisíc eur aby letela cez Thajsko do SR, aby pokračovala v liečbe, má vôbec nezaujíma. Ešte takúto informáciu dajú do novín. Neviem načo. Kto už s rakovinou letí do Dubaja na dovolenky a odtiaľ za desaťtisíce cez pol sveta naspäť mi ľúto vôbec nie je.

@anonym_5d608f Lebo Dubaj bol možno jej celoživotný sen čo odkladala a proste hrozí že ak by nešla už si ho nesplní. Možno presne taký človek ako tu zatrpknuté užívateľky čo druhým závidíte lebo nie ste ochotné obetovať pár eur aby ste niečo zažili. A potom si zrazu uvedomíte ak vážne ochoriete že život nie je večný a čo všetko ste chceli ale odopierali ste si...

anonym_c6d4df
9. mar 2026
@anonym_a2794b

Vôbec ich neľutujem. Načo sa trepú do takých rizikových krajín?

@anonym_a2794b nie všetky krajiny ktoré zasiahli zrušené lety boli rizikové. Takže ak išiel nikto napr. do Thajska alebo do Dubaja, neočakával, že sa takéto niečo stane. Ale ak niekto navštívil Izrael alebo Irán, mal počítať s tým že sa konflikt môže vyhrotit hocikedy. Teda sa nemôže tomu ani čudovať. Takže ostatni dovolenkári sú v tom ,,nevinne,, a reči ako neľutujem ich, sú len čistá závisť.
@anonym_autor

zuzana76
9. mar 2026

Vobec mi nenapadlo na to mysliet, denne cestuju miliony ludi, milionom ludi je denne zle, su krajiny, kde je zivot strasny, keby som mala na vsetko mysliet, utrapila by som sa.

anonym_018361
9. mar 2026
@marsmykkok

áno ľutujem, vtedy boli jarné prázdniny, proste ľudia išli si oddýchnuť a Trump sa zle vyspal a mali problém.

@marsmykkok tak potom nevybľakujme, že na Slovensku bieda , keď rodiny si cez jarné prazdninky odskočia do Dubaja.
A prosím vás nechoďte na mňa so závisťou a primitivnymi otrepanymi komentármi, že som bola najdalej na gánku 🤣🤣

A nie neľutujem ich,lebo možné problémy avizovali krajiny vopred a aj napriek tomu sa tam trepali

anonym_255610
9. mar 2026

Preco by som mala lutovat niekoho,kto isiel na luxusnu dovolenku do islamskych krajin. Tam treba vzdy ratat s rizikom,aj keby vojna nebola. Luto mi je skor panov,ktoru si isli do klientskeho centra vybavit doklady a padol na nich kus betonu,to je tragedia a nie toto.

anonym_255610
9. mar 2026
@anonym_31f29e

A teraz si predstavte, ze su medzi nimi ludia, ktori si na takuto dovolenku setrili roky. A sli s malymi detmi. A ze ich takych urcite je... to vazne aj tym zavidite? Ja si teda neviem absolutne predstavit, ze s mojimi malymi detmi takto niekde uviaznem. Ano, predpokladalo sa, ze tam vznikne konflikt, ale asi mnoho ludi nepredpokladalo, ze Iranci zautocia aj na susedne staty, kde su velke letiska, ktore su uzlami pre dopravu v celej Azii. Pretoze uviazli aj ludia, ktori su napr. v Indii alebo Thajsku a pod. Myslim, ze ak niekto cestoval napr. do Thajska (ktore je mimochodom nasobne lacnejsie ako Chorvatsko, ak by ste chceli zavidiet, ze na to ti ludia maju), asi nepredpokladal, ze uviazne tiez.

@anonym_31f29e Neviem si ti predstavit,lebo by som s malymi detmi do takychto krajin nikdy nesla. Isla by som len tam,odkial sa viem bezpecne vratit do par hodin autom.

sasa1310
9. mar 2026

@anonym_autor neľutujem takých, ktorí tam lezú bez toho, aby mali rezervu na účte, že si nevedia kúpiť drahú letenku naspäť. Pretože ísť do cudzích krajín mimo EU bez rezervy na účte je šialenstvo.

anonym_31f29e
9. mar 2026

Inak, mna udivuje, ako sa tu Dubaj predklada ako super exkluzivna zalezitost. Ved do Dubaja sa da ist na dovolenku za celkom prijatelnu cenu. A o zvysku Azie ani nepisem. Nechapem, preco tolka zavist, ze tam chodia bohati.
Tym neobhajujem Dubaj (moja salka kavy to nie je), ale da sa tam dostat naozaj za fajn peniaz a ziadna exkluzivita to byt nemusi.

marsmykkok
9. mar 2026
@anonym_018361

@marsmykkok tak potom nevybľakujme, že na Slovensku bieda , keď rodiny si cez jarné prazdninky odskočia do Dubaja.
A prosím vás nechoďte na mňa so závisťou a primitivnymi otrepanymi komentármi, že som bola najdalej na gánku 🤣🤣

A nie neľutujem ich,lebo možné problémy avizovali krajiny vopred a aj napriek tomu sa tam trepali

@anonym_018361 Ale nevrav, ty si vedela že to takto dopadne? Teba by mala minimálne európska únia zamestnať ako nejakú hlavnú analytičku všetkého. USA nevyspytateľnejšieho prezidenta ako Trump nemali, on fakt raz vyvoláva konflikt, raz chce získavať nobelovky za mier, povie A a urobí B, tvrdil že on bude prezidentom mieru a za jeho vládnutia nebude žiadny konflikt a fakt je to totálne nečitateľný človek. Len sa tu potvrdzuje že sme veľmi závistlivý národ a to ja nie som nejaký emocionálny človek, ale racionálny.
Napríklad ak ide niekto v Tatrách do terénu kde je zákaz cez zimu a zasiahne ho lavína neľutujem ho, neľutujem ani blbcov čo na autách letia ako blázni a vybúrajú sa, neľutujem ľudí čo napríklad ako nedávno na Tenerife sa utopili lebo išli do oceánu hoci bol zákaz. Ale tu fakt nik nemohol tušiť že Dubaj alebo Thajsko, Seychely, Omán a iné destinácie sa stanú problematickými zrazu.

sasa1310
9. mar 2026
@anonym_018361

@anonym_018361 a kam by si išla cez jarné prázdniny za teplom a za morom, aby si sa okúpala? Južná či Stredná Amerika je oveľa drahšia

anonym_31f29e
9. mar 2026
@anonym_255610

@anonym_31f29e Neviem si ti predstavit,lebo by som s malymi detmi do takychto krajin nikdy nesla. Isla by som len tam,odkial sa viem bezpecne vratit do par hodin autom.

@anonym_255610 ja by som tam tiez s malymi detmi nesla. Ale neviem si predstavit, ze by sme takto niekde uviazli. Hocikde. Viem, ze ludia s malymi detmi tam chodia a viem si asi predstavit, co museli prezivat. Nam staci, ze stojime v zapche hodinu a uz sme nervozni.. nie to keby sme niekde takto zostali.

autor
9. mar 2026
@sasa1310

@anonym_018361 a kam by si išla cez jarné prázdniny za teplom a za morom, aby si sa okúpala? Južná či Stredná Amerika je oveľa drahšia

@sasa1310 celé generácie vyrastali bez takýchto možnosti takže šli maximálne na plaváreň

anonym_31f29e
9. mar 2026
@anonym_autor

@sasa1310 celé generácie vyrastali bez takýchto možnosti takže šli maximálne na plaváreň

@anonym_autor oh shit, je to tu... ani nase babky nechodili nikde, preto aj my musime sediet doma na riti. Toto je argument storocia.

sasa1310
9. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor celé generácie nepoužívali sušičku na prádlo, umývačku riadu a pod. Tak teraz ani ty nebudeš používať?

Strana
z7