Presťahovanie sa do Prahy: Skúsenosti a odporúčania?
ahojte baby, mam 25 rokov, som z maleho mesta na Slovensku a uvažujem nad tym ze sa presťahujem do prahy. mate nejake skusenosti, odporúčania ? Byvam v najme a samozrejme rátam s tym ze nájmy v Prahe budu drahsie, ale rátam aj s vyšším príjmom. Pracu este len pozeram.. som sama, so psikom .. s prácou tu niesom velmi spokojna, a priatelov tu tiez nemam vela.. mam pocit ze tu nemam ani nejake príležitosti sa do buducna rozvijat a rast .. citim ze potrebujem nieco spravit so svojim zivotom a Praha mi pride ideálna… v rakusku som uz pracovala ale tam sa velmi vracat nechcem ..
Podla mna Praha je v pohode, je to iny svet v porovnani s dalsimi mestami v Cesko - Slovensku co sa tyka atmosfery. Aj ked samozrejme zit sa da fajn vsade ak mame dobre podmienky. Co sa tyka prace tak teraz je tazka doba celkovo vo svete pre hladanie prace v porovnani s rokmi 2019 cca ked bolo kopec roboty vsade. Ale co poznam ludi a robia uz dlhsie v Prahe, cize vek okolo 30tky a napr niekde v korporate tak si vedia zarobit uz velmi pekne peniaze. V Prahe je drahe byvanie a podnajom, mozno skusit hladat hadat od centra v blizkosti metra. Metro ide kazdu chvilu, nemeska vacsinou takze sa rychlo dostanes vsade.
V akej oblasti chces pracovat? Lebo nemusi to byt pravda, ze praha = automaticky o dost vyssi zarobok ako tu, ze si budes moct dovolit podnajom
Neter býva už asi 15 r. tiež odišla v tvojom veku. Aj fešáka mala - radšej sa s ním rozišla a išla preč. Na SK pracovala na KS.
Začiatky sú všade ťažké.
Pozri českého koníka, možno sa tam niečo dočítaš.
modrý koník .cz
@anonym_autor so psíkom môže byť problém pri hľadaní zdieľaného bývania, aj samostatného podnájmu. Môže to veľmi zužovať možnosti a/alebo navyšovať už ajtak vysoké ceny.
Ja som mala 37 keď som sa zbalila od rodiny a odišla na rok do Prahy. Nevedela som na koľko odchádzam, len som potrebovala pauzu. Nakoniec to bol teda rok, ale keby to bolo možné tak som tam možno dodnes. Podľa mňa je to ideálne miesto na bývanie, všetko tam je, aj práca aj zábava/športové a kultúrne možnosti, veľa prírody a mesto zároveň. Je to blízko na Slovensko, dobre spojenie s Európou. Len choď🙂

mám dvoch dobrých známych čo sa prestahovali priamo do prahy a vracat sa už nechcu
ale aj brno , ostrava, olomouc, zlin su pekné mesta kde nie je problém s pracou a ubytkom / mhd ti chodí totálne každu chvilu čiže nie je problém ist aj na kraj mesta kde su lepšie najmy
no tu ti štát zoberie 54% z platu, v čechách ti nechá na vyplatu 85% , čiže budeš mat určite vyšši v tej istej pozicii