icon

Aké dokumenty potrebujete pri krytí psa?

bellugia
11. jún 2024

Ahojte,
chcem sa opýtať , či sú tu nejaké chovateľky, chovatelia?
Prvýkrát bude mať náš psík možnosť kryť, príde fenka (čivava), ale zaujímalo by ma, čo k tomu treba: rodokmeň, očkovací preukaz k nahliadnutiu? Kedy pýtať peniaze (po úspešnom zviazaní)? Na čo si dávať pozor, aké máte skúsenosti s priebehom a podobne...
Ďakujem..

misulka22
11. jún 2024

@bellugia ja mam zmluvu ktoru pred krytim podpisu.kopiu pp im davam alebo posielam na mail aj bonitacnu kartu.oni donesu kryci list to podpisujem.ak chcu tak mam nachystane vysledky zdravotnych testov. V zmluve mam,ze do 30dni musia ist na sono a platia po potvrdeny gravidity.

misulka22
11. jún 2024

@bellugia ale zalezi aj kto pride na krytie co sa tyka platby.v cr/sk sa pozname takze po potvrdeni gravidity.ak by to bol niekto neznami zo zahranicia tak po kryti hned

bellugia
autor
11. jún 2024

@misulka22 Fíha, zmluvu? A krycí list? tak to vôbec nemám... :/ Nie som si istá, aby to prebehlo všetko v poriadku.

misulka22
11. jún 2024

@bellugia kryci list maju doniest majitelia sucky.zmluvu si ja pisem,predsa len je to dost penazi

bellugia
autor
11. jún 2024

@misulka22 Ďakujem za info, určite to budem musieť vyžadovať.

misulka22
11. jún 2024

@bellugia no to si riesia oni aby stenata mali pp.majitel krycieho psa v podstate nevybavuje nic

egonsk
11. jún 2024

@bellugia nezabudni na vonne sviecky a prijemna hudba s jemnym romantickym osvetlenim, nech si to uziju :P

bellugia
autor
11. jún 2024

@egonsk :D

misulka22
11. jún 2024

@bellugia a ozaj nech maju vysetreny progesteron to mam tiez v zmluve.

colsami
11. jún 2024

Ak je teda pes uchovneny, musi byt aj sucka - sucka Ti prinesie tzv kryci list, ten treba podpisat. Ak povolenie ku krytiu nema tak nekryt, nieco je "zle" 😉
Niektore Kluby maju aj poplatok za pouzitie krycieho psa. Vsetko si dopredu zisti. Zavolaj na vas chovatelsky klub tzv poradcovi chovu, alebo svojmu chovatelovi, od ktoreho mas psika. Kazde plemeno moze mat iny system, nech Ti oni povedia.