Aké doplnky stravy sú vhodné pre šteňa?
Ahojte aký máte názor na doplnky pre šteňa ako kelpa, pivovarské kvasnice, kĺbovka a lososový olej? Kŕmime granulami.
@colsami ale nemôže mu to nejak uškodiť či? Chovateľ nám hovoril že aj on dáva
chondro na klby, iné nič. pivovarné kvasnice sa zvyknú dávať, ak sa kŕmi barfom. Ale ak máš kvalitné šteňacie granuly, tak tie obsahujú všetko, čo šteniatko potrebuje.
@btus ale nemalo by to nijako ublížiť nie? Keď chovateľ aj teraz pridáva
Treba kuknut zlozenie, vela kvalitnych krmiv obsahuje uz klbnu vyzivu (chondroitin, glukosamin) a pri tabulkovom krmeni naozaj netreba davat nic, ublizit mu to moze-nemusi pri predavkovani napr kostnatenim chrupavky. Co sa oleja tyka tak niektore obsahuju aj ten, netreba s nim prehanat lebo moze mat pri vyssich davkach redsiu stolicu a vela energie.
To krmivo obsahuje Glukosamin 1400mg/kg, Chondroitin 900mg/kg aj rybi olej (4 %)
@nynia takže netreba už nič? Nestanete sa nič keď sa bude dávať aj ta kelpa a kvasnice ?
A naco mas potrebu mu davat kelpu a kvasnice? Kvoli comu konkretne? Nerozumiem celkom.
nie, netreba to dávať.
@colsami lebo to dáva aj chovateľ a dával im to aj keď boli u neho a kŕmil tým istým
K tej kelpe ta je dobra proti zapachu z huby ja davam tiez Plagueoff ale zacala som davat az neskor nie u steniatka a pivovarske kvasnice mi pridu zbytocne.

Ja osobne, ked mam stena na kvalitnych granuliach, tak okrem chondier od 4-12mes mu nic ine do stravy nepridavam.